"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Έχασε την Χιμάρα ο Μπολάνος

bolanosΑποτέλεσμα Σοκ για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό
Μόνο απογοήτευση μπορεί να σημάνει για τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών που διενεργήθηκαν στην Αλβανία την Κυριακή.
Ο Βασίλης Μπολάνος, που εδώ και αρκετά χρόνια αποτελούσε “αγκάθι” στα μάτια των Αλβανών σωβινιστών αλλά και των συμφερόντων που ήθελαν να “εκμεταλλευτούν” την “αλβανική ριβιέρα” όπως ονομάζεται η παραλία της Χιμάρας δεν θα είναι πλέον Δήμαρχος στην ιστορική αυτή πόλη του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Για πολύ λίγους ψήφους (από 3 έως 90 ή 250 κάνουν λόγο διάφορες πηγές) ο Βασίλης Μπολάνος χάνει από τον “αιώνιο αντίπαλό” του, τον οποίο είχε κερδίσει στις εκλογές και του 2007 και του 2003, Γιώργο Γκόρο, ο οποίος ήταν ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών.
Σημαντικό ρόλο σε αυτή την ήττα φαίνεται να έχει παίξει αυτή την στιγμή και η συμμετοχή στις εκλογές του υποψηφίου του ΕΕΜ-ΜEGA (άλλο ελληνικό κόμμα) Δημήτρη Λάζαρη, παρόλο που ακόμη δεν γνωρίζουμε το ποσοστό που απέσπασε.
Βέβαια πηγές από την Βόρειο Ήπειρο κάνουν λόγο για τρείς ακόμη παράγοντες, οι οποίοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος. Κατ΄αρχήν όλοι θεωρούν πλέον ότι υπήρξε “κρυφή συμμαχία” μεταξύ δημοκρατικού και σοσιαλιστικού κόμματος, σε πρακτικό επίπεδο, καθώς το 17% του υποψηφίου των δημοκρατικών δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς.
Ο δεύτερος παράγοντας ήταν η συσπείρωση των αλβανών κατά του Βασίλη Μπολάνου, καθώς υπήρχαν περιπτώσεις σε αλβανοχώρια όπου όλο το χωριό ψήφιζε συγκεκριμένο υποψήφιο, μονοκούκι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά υπήρξε και σημαντική μεταφορά ψηφοφόρων σε όλα τα αλβανοχώρια.
Ο τρίτος (και ίσως σημαντικότερος) ήταν το περιουσιακό ζήτημα. Για τους Έλληνες, εν γένει, είναι σημαντικό να παραμείνουν οι ελληνικές περιουσίες στα χέρια Ελλήνων. Υπάρχουν όμως και αρκετοί οι οποίοι θέλουν να πουλήσουν σε Αλβανούς, προκειμένου να καρπωθούν τα κέρδη.
Η αντίθεση του Βασίλη Μπολάνου σε αυτές τις τακτικές σίγουρα του κόστισε. Η αλήθεια είναι ότι ο Βασίλης Μπολάνος είχε αρκετούς εχθρούς. Και πλήρωσε τις αντιπάθειες που δημιούργησε στο όνομα της υπεράσπισης της ελληνικότητας της Χιμάρας.
Καλύτερα τα νέα από Αλύκο και ΛειβαδιάΑντίθετα καλύτερα είναι τα νέα από τις ελληνικές επαρχίες του νομού των Αγιών Σαράντα, όπου οι υποψήφιοι του ΚΕΑΔ κερδίζουν τις εκλογές.
Στην Λιβαδειά ο Ηρώδης Νταλιάνης παίρνει περίπου 65% των ψήφων και εκλέγεται πανηγυρικά νικητής. Πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για την συμβολή των Βορειοηπειρωτών που ήλθαν από την Ελλάδα και κρίνουν το αποτέλεσμα.
Ενώ και στην Αλυκό την επαρχία κερδίζει ο υποψήφιος του ΚΕΑΔ. Έλληνας κερδίζει και την επαρχία Φοινίκης και συγκεκριμένα ο υποψήφιος του EEM- MEGA. Το ίδιο αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες και για την Άνω Δρόπολη.
Αλληλοκατηγορίες για την ΧιμάραΌσα όμως θετικά αποτελέσματα και αν καταφέρουν να πάρουν οι Έλληνες υποψήφιοι σε διάφορες περιοχές της Βορείου Ηπείρου, είναι πολύ δύσκολο να αντισταθμιστεί η απώλεια της Χιμάρας, καθώς ο Βασίλης Μπολάνος είχε μεταβληθεί σε σύμβολο του αγωνιζόμενου ελληνισμού.
Η στάση του καθ' όλη την διάρκεια των περασμένων χρόνων μετέτρεψε την Χιμάρα σε προπύργιο του ελληνισμού και πολύ συχνά έφερε τον ίδιο τον Δήμαρχο σε άμεση σύγκρουση όχι μόνο με το Αλβανικό κράτος αλλά και μεγάλα συμφέροντα που υποθάλπουν κύκλους σωβινιστών.
Είναι προφανές ότι κάτι πήγε στραβά. Εδώ και πολύ καιρό είναι γνωστό ότι το κύριο πρόβλημα στην Βορειοηπειρωτική κοινότητα είναι η διχόνοια η οποία το μοναδικό που έχει σαν αποτέλεσμα είναι την αποδυνάμωση του ελληνικού στοιχείου.
Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην ύπαρξη δύο ελληνικών κομμάτων. Είναι αλήθεια ότι είναι πολλοί οι Βορειοηπειρώτες οι οποίοι συνεργάζονται και με τα κυρίαρχα αλβανικά κόμματα. Αλλά και πολλοί αυτοί οι οποίοι φροντίζουν με διάφορους τρόπους να “βρίσκουν ευκαιρίες” για να δημιουργούν διαμάχες.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου