"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Απογραφή με κλειστές τις πόρτες

Απογραφή με κλειστές τις πόρτεςΟ φόβος των µεταναστών και των ηλικιωµένων – ειδικά στο Κέντρο της Αθήνας – οι οποίοι δύσκολα ανοίγουντην πόρτα τους στους απογραφείς είναι τα σηµαντικότερα προβλήµατα που έχουν παρουσιαστεί έως σήµερα κατά την πρώτη εβδοµάδα της Γενικής Απογραφής Πληθυσµού - Κατοικιών 2011.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα", αρκετοί απογραφείς χρειάζεται να καταβάλουν αρκετή προσπάθεια και να επιµείνουν αρκετά, προκειµένου να πείσουν τους µετανάστες που ζουν στην Αθήνα ότι αυτές τις ηµέρες γίνεται Απογραφή στην Ελλάδα.....

Φόβος και δισταγµός υπάρχει ακόµη και από τους νόµιµους µετανάστες που έχουν χαρτιά αναφέρουν απογραφείς.

Πονοκέφαλο για αρκετούς δηµάρχους αποτελεί στο μεταξύ, η απόφαση πολλών κατοίκων να απογραφούν στα χωριά τους ή σε άλλες περιοχές και όχι στη µόνιµη κατοικία τους.

"Μέχρι στιγµής δεν έχουν παρατηρηθεί διαδικαστικά προβλήµατα µε την απογραφή. Ωστόσο, οι απογραφείς βρίσκουν πολλά σπίτια κλειστά. Εκτιµούµε ότι κάποιοι έχουν φύγει για να απογραφούν αλλού. Αυτό µας ανησυχεί. Οι πολίτες πρέπει να απογράφονται στον τόπο µόνιµης κατοικίας τους", λέει ο δήµαρχος Λαρισαίων Κωνσταντίνος Τζανακούλης.

Οπως λέει, ήταν λάθος να πραγµατοποιηθεί η απογραφή τον µήνα Μάιο, διότι αυτή την περίοδο που επικρατεί καλοκαιρία οι πολίτες φεύγουν ευκολότερα.

"Πολλοί από τους µετανάστες όταν µου ανοίγουν την πόρτα και τους λέω ότι έχω έρθει για την απογραφή, αντιδρούν φοβισµένα. Τους εξηγώ τι κάνουµε αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνουν. Και µάλλον φυσιολογικά, διότι δεν γνώριζαν τίποτα για την απογραφή", λέει απογραφέας που συλλέγει στοιχεία από την περιοχή του Μεταξουργείου

Μαζική τάση φυγής

"Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουµε στα άκρα", δηλώνει ο δήµαρχος της Λαµίας Γιώργος Κοτρωνιάς µετά την οµόφωνη απόφαση του δηµοτικού συµβουλίου που συνεδρίασε εκτάκτως και ασχολήθηκε με το θέμα της απογραφής.

Σύµφωνα µε όσα καταγγέλθηκαν στο δηµοτικό συµβούλιο, οι κάτοικοι από ολόκληρες γειτονιές της Λαµίας µετακινούνται οργανωµένα σε γειτονικούς νοµούς απ’ όπου έλκουν την καταγωγή τους. Παράλληλα καταγγέλθηκε ότι γίνονται ως και οργανωµένα ταξίδια συλλόγων και φορέων.

Σύµφωνα µε όσα κατατέθηκαν στο δηµοτικό συµβούλιο της Λαµίας "αρνούνται στη Λαµία να ανοίξουν τις πόρτες των σπιτιών τους στους ανθρώπους της απογραφής, λέγοντας ότι θα απογραφούν στα χωριά τους. Τα προηγούµενα δέκα χρόνια πληρώσαµε ακριβά ως πόλη αυτή τη µαζική µετακίνηση σε άλλες περιοχές", υπογραµµίζει ο δήµαρχος της Λαµίας.

neews247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου