"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

«Η νέα Συμφωνία δεν είναι παράταση του Μνημονίου»

 

 «Η νέα Συμφωνία δεν είναι παράταση του Μνημονίου»

Τι λένε κύκλοι του υπουργείου οικονομικών

«Η νέα Συμφωνία δεν είναι παράταση του Μνημονίου», τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, την επομένη της συμφωνίας με τους δανειστές.

Επαναλαμβάνουν ότι η τρόικα είναι ένα άτυπο και χωρίς θεσμική νομιμοποίηση όργανο, το οποίο «τελειώνει».

Όπως υποστηρίζουν κύκλοι από το υπουργείο «με αυτό τον τρόπο, η νέα Ελληνική Κυβέρνηση δηλώνει ότι, αν θέλουμε να παίζουμε θεσμικά και με τους κανόνες του παιχνιδιού, τότε τα εξωθεσμικά όργανα δεν έχουν λόγο και ρόλο ύπαρξης».

Αυτό, όπως λένε, σημαίνει πρακτικά ότι - όπως αναφέρεται στο κείμενο της συμφωνίας - η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και η ΕΕ θα εξακολουθήσουν να έχουν τον έλεγχο της πορείας των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, όχι όμως ως σύνολο αλλά ως ανεξάρτητοι θεσμοί.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα εξυγίανσης, οι ίδιοι κύκλοι ξεκαθαρίζουν ότι η ελληνική πλευρά, σε συνεργασία με τους δανειστές, «θα αποφασίζει τη δοσολογία και την αγωγή της εξυγίανσης και δεν θα έρχονται πακέτο μέτρα κοινωνικής και οικονομικής εξόντωσης να επιβάλλονται με τρόπο βάρβαρο και αντιδημοκρατικό».

Αναφέρουν ότι η νέα Συμφωνία δίνει μία ανάσα 4 μηνών στην ελληνική κυβέρνηση να δείξει δείγματα γραφής για την αποτελεσματικότητα της δικής της στρατηγικής και πως - με τη στάση τους αυτή - οι εταίροι κλείνουν κάθε συζήτηση στα σενάρια Grexit.

Μιλούν ακόμα για χαλάρωση του υφιστάμενου προγράμματος και υποστηρίζουν ότι «το νέο κείμενο δίνει τέλος στην αποικιοκρατική και οικονομιστική λογική του Μνημονίου. Αναγνωρίζεται ότι τα προβλήματα είναι κυρίως πολιτικά και ως τέτοια θα πρέπει να λυθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου