"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Η λέπρα επιστρέφει! Την φέρνουν στην Ελλάδα λαθρομετανάστες

-ΛΕΠΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


400 κρούσματα στην Ελλάδα

H λαθρομετανάστευση ξανάφερε την λέπρα

Η εξαφανισμένη από την Ελλάδα ασθένεια της λέπρας επιστρέφει δριμύτερη μέσω των λαθρομεταναστών και ήδη η χώρα "μετράει" 400 κρούσματα. Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, τέσσερα.... κρούσματα λέπρας έχουν κινητοποιήσει την τελευταία εβδομάδα τις υγειονομικές αρχές της χώρας. Δεδομένου ότι στη χώρα μας ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), κατέγραφε ένα κρούσμα ανά πενταετία, ο… μαζικός αριθμός των κρουσμάτων που ανέκυψαν έχει σημάνει συναγερμό.
Ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ ενημέρωσαν αμέσως μόλις πιστοποίησαν την μολυσματική μεταδοτική ασθένεια το περιβάλλον, συγγενικό και φιλικό, της οικογένειας καθώς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου όπου φοιτούν τα παιδιά. Μάλιστα, έχει προγραμματιστεί η διενέργεια ειδικής εξέτασης στους μαθητές του σχολείου ώστε να εντοπιστούν εγκαίρως τυχόν άλλα κρούσματα.
Στο μικροσκόπιο οι ασθενείς και το περιβάλλον τους
Οι τέσσερις περιπτώσεις λέπρας εντοπίστηκαν από τους δερματολόγους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, αφορούν δε κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας, Αλβανούς μετανάστες. Οι ειδικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους ασθενείς, αφενός διότι πρόκειται για μέλη μιας οικογένειας, αφετέρου επειδή τα δύο εξ αυτών αφορούν μικρά παιδιά. Η οικογένεια, διαμένει στην Ελλάδα την τελευταία 10 ετία, ταλαιπωρείτο επί μήνες με δερματολογικά συμπτώματα και λανθασμένες ιατρικές διαγνώσεις. Η διάγνωση της λέπρας έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου κι εφόσον είχαν «εξαντληθεί» οι γιατροί της περιοχής τους.
Επί του παρόντος οι γονείς και τα δύο παιδιά νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Ρίου, ωστόσο αναμένεται να λάβουν εξιτήριο καθώς η ολοκλήρωση της θεραπείας της νόσου είναι πολύμηνη και δεν απαιτείται να γίνεται σε νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο θα επιστρέφουν για να επαναλαμβάνονται οι σχετικές εξετάσεις που θα δείχνουν την πορεία του βάκιλλου στον οργανισμό τους.
Πολύμηνη θεραπεία, πολυετής η παρακολούθηση
Η θεραπεία των λεπρών περιλαμβάνει διάφορα αντιβιοτικά που πρέπει να λαμβάνονται για μερικά χρόνια όπως η δαψόνη, η ριφαμπικίνη και η κλοφαιμίνη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τον τρόπο ζωής τους, χωρίς περιορισμό. Απαιτείται όμως εξέταση των ιδίων καθώς και των οικείων τους κάθε πέντε χρόνια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χανσενικών, σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 400 χανσενικοί ασθενείς (έπασχαν από λέπρα ), οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν αποθεραπευτεί. Την τελευταία 20ετία καταγράφηκαν μόνο μεμονωμένα κρούσματα που αφορούσαν αλλοδαπούς, και κυρίως στην Αττική.

-
Κίνδυνος εξ Ανατολών
Η νόσος του Χάνσεν έχει εξαλειφθεί μεν στην Ελλάδα αλλά συνεχίζει να απειλεί την χώρα… εξ ανατολών. Η συχνότητα εμφάνισης της στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Τουρκία και την Αίγυπτο, αποτελεί «πονοκέφαλο» για τους υγειονομικούς φορείς της Γηραιάς ηπείρου. Σε αυτές τις περιοχές καταγράφονται τέσσερα κρούσματα λέπρας ανά 100.000 πληθυσμού, αριθμός που θεωρείται υψηλός δεδομένου ότι σήμερα το φαρμακευτικό οπλοστάσιο για την καταπολέμηση της λέπρας είναι εξαιρετικά ενισχυμένο και οδηγεί πάντοτε στην αντιμετώπισή της.
Τα συμπτώματα της ασθένειας
Η λέπρα προκαλείται από το μυκοβακτηρίδιο της λέπρας (έχει πολλές ομοιότητες με εκείνο που προκαλεί τη φυματίωση) το οποίο απομονώθηκε από τον Νορβηγό επιστήμονα Γκέρχαρντ Χάνσεν το 1871. Εκατόν σαράντα χρόνια μετά οι ειδικοί γνωρίζουν ότι η λοίμωξη εξελίσσεται με βραδύ ρυθμό, ότι μεταδίδεται με τις ρινικές εκκρίσεις και ότι ο χρόνος επώασης της νόσου μπορεί να διαρκέσει 10 ή και 20 χρόνια. Το πρώτο ορατό σύμπτωμα της νόσου είναι η εμφάνιση ανεπαίσθητων κηλίδων στο δέρμα. Το μυκοβακτηρίδιο προσβάλλει κυρίως το δέρμα, το πρόσωπο, τα νεύρα στα άκρα, προκαλώντας εφόσον δεν αντιμετωπιστεί με φάρμακα σταδιακή σήψη των ιστών.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ
Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει πως η νόσος από Mycobacterium leprae μεταδίδεται εξαιρετικά δύσκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο και καθίσταται μη μεταδοτική αμέσως μετά την έναρξη ειδικής θεραπείας. Τέσσερα μέλη οικογένειας μεταναστών νοσηλεύονται με λοίμωξη από Mycobacterium leprae (μυκοβακτήριο, από το οποίο προκαλείται η νόσος του Χάνσεν), στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου της Αχαϊας, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Κλιμάκιο επιστημόνων του Κέντρου μετέβη σήμερα, Παρασκευή, στο αχαϊκό νοσοκομείο, όπου τα μέλη του ενημερώθηκαν για την πορεία των περιστατικών από την ομάδα των θεραπόντων ιατρών.
Ακολούθως, η ομάδα μετέβη στον τόπο μόνιμης κατοικίας των κρουσμάτων, όπου διερευνήθηκε η πιθανότητα περαιτέρω διασποράς για την λήψη των προληπτικών μέτρων.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει πως η νόσος από Mycobacterium leprae μεταδίδεται εξαιρετικά δύσκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο και καθίσταται μη μεταδοτική αμέσως μετά την έναρξη ειδικής θεραπείας
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου