"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Καντάφι: «Δεν μας απασχολεί η G8»


Οι αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ συνεχίστηκαν στην πρωτεύουσα Τρίπολη χθες τη νύχτα και σήμερα το πρωί, στην περιοχή της κατοικίας του Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Βομβαρδίστηκαν και στρατιωτικές εγκαταστάσεις νότια της Τρίπολης. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Λιβύης δηλώνει ότι «δεν την απασχολούν» οι αποφάσεις της G8.
Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα και μερικά λεπτά αργότερα ακολούθησε μία ακόμα, στην περιοχή Μπαμπ αλ Αζιζία, όπου ζει ο συνταγματάρχης Καντάφι, κοντά στο κέντρο της Τρίπολης.
Επίσης, στη συνοικία του Λίβυου ηγέτη, σημειώθηκε άλλη μία πολύ ισχυρή έκρηξη, στις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με αναποκριτές του γαλλικού πρακτορείου, στόχος αυτής της επίθεσης ήταν ένας στρατώνας που βρίσκεται κοντά στην κατοικία του Καντάφι. Το ΝΑΤΟ από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι στόχευε ένα γκαράζ στρατιωτικών οχημάτων.

Το επίσημο λιβυκό ειδησεογραφικό πρακτορείο Jana μετέδωσε ότι «πολιτικές εγκαταστάσεις» στην περιοχή αλ Κάριετ, νότια της Τρίπολης, έγιναν επίσης στόχος επιδρομών από μαχητικά.


Νωρίτερα, το λιβυκό καθεστώς είχε ανακοινώσει ότι «δεν το απασχολούν» οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της G8.


«Η G8 είναι μια οικονομική σύνοδος. Δεν μας απασχολούν οι αποφάσεις της», δήλωσε ο Λίβυος υφυπουργός Εξωτερικών Χάλεντ Κάιμ αναφερόμενος στις δηλώσεις των ηγετών των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας οι οποίες κάλεσαν τον Καντάφι να εγκαταλείψει την εξουσία αλλά και στην καταδίκη των ενεργειών της Τρίπολης από τη Ρωσία, που εξήγγειλε ότι πρόκειται να στείλει απεσταλμένο στη Βεγγάζη, ενώ δέχτηκε να μεσολαβήσει για την επίλυση της κρίσης στη χώρα.


Ο Κάιμ είπε ότι η Τρίπολη δεν γνωρίζει αν τελικά η Ρωσία άλλαξε στάση.


«Δεν έχουμε ενημερωθεί επίσημα. Βρισκόμαστε στη διαδικασία επαφής με τη ρωσική κυβέρνηση ώστε να επαληθεύσουμε τις πληροφορίες που μετέδωσε ο Τύπος», δήλωσε.

Χθες, τα κράτη-μέλη της G8 αποφάσισαν να συνδράμουν οικονομικά τις χώρες της «αραβικής άνοιξης» και να αυξήσουν τις πιέσεις τους στον Μουαμάρ Καντάφι να αποχωρήσει από την εξουσία.
Άλλοι 900 πρόσφυγες έφτασαν στη Λαμπεντούζα
Έπειτα από μία εβδομάδα περίπου, 900 πρόσφυγες, οι περισσότεροι από τη Λιβύη, αποβιβάστηκαν χθες τη νύχτα και σήμερα τα ξημερώματα στο ιταλικό νησάκι Λαμπεντούζα, όπως έγινε γνωστό από την ακτοφυλακή.
Το τελευταίο πλοιάριο, στο οποίο επέβαιναν 347 άτομα, μεταξύ των οποίων 27 γυναίκες και ένα παιδί, προσέγγισε το νησί κατά τη διάρκεια της νύχτας και, καθώς αντιμετώπιζε δυσκολίες, χρειάστηκε να επέμβουν τα σκάφη του λιμενικού και της αστυνομίας για να αποβιβαστούν με ασφάλεια οι πρόσφυγες.

Νωρίτερα, δύο άλλα πλοία που είχαν αποπλεύσει από τις λιβυκές αρχές και στα οποία επέβαιναν συνολικά 422 άνθρωποι, είχαν φτάσει στο νησί.


Ιταλοί διασώστες βοήθησαν επίσης τους 55 επιβάτες ενός πλοιαρίου που προερχόταν από την Τυνησία και έφτασε στο νησάκι Παντελερία, κοντά στη Λαμπεντούζα.


Όλοι οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο κέντρο υποδοχής της Λαμπεντούζα όπου φιλοξενούνται περίπου 1.200 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου