"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Στο παιχνίδι φυλές και Αλ Κάιντα




Αμείωτη παραμένει η ένταση στην καθώς, μετά τη συμφωνία του προέδρου Σάλεχ και του ηγέτη της φυλής των Χασέντ, σεΐχ Σαντέκ αλ Αχμαρ, για κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δυνάμεών τους, ένοπλοι ισλαμιστές κατέλαβαν την πόλη Ζινζιβάρ, στο νότιο τμήμα της χώρας.
Οι επικριτές του Σάλεχ τον κατηγορούν τώρα ότι επέτρεψε ουσιαστικά με την απραξία του να καταληφθεί η πόλη από δυνάμεις που φέρεται ότι συνεργάζονται με την Αλ Κάιντα, σε μια προσπάθεια να στρέψει σ' αυτό το γεγονός την κοινή γνώμη, αντί στη φονική αντιπαράθεσή του με την αντιπολίτευση, που του ζητεί να παραιτηθεί, αλλά και να μπορεί εμπράκτως να επικαλεστεί τον κίνδυνο της Αλ Κάιντα για να μην παραιτείται.
Αξιωματούχοι της περιοχής ανέφεραν ότι οι ισλαμιστές κατέλαβαν όλα τα διοικητικά κτίρια της πόλης στην επαρχία Αμπιάν. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι τουλάχιστον 18 άτομα σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις με τους ισλαμιστές. Κάτοικοι ανέφεραν ότι εντόπισαν τις σορούς 10 στρατιωτών.
Κατά τα άλλα, οι οπαδοί του Σαντέκ αλ Αχμαρ άρχισαν από χθες να παραδίδουν στην επιτροπή μεσολάβησης τα κτίρια που είχαν καταλάβει στην πρωτεύουσα Σαναά. Θεωρητικά η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για αποτροπή περαιτέρω αιματοχυσίας, αλλά κανείς δεν πιστεύει ότι ο Σάλεχ θα δεχθεί να διαπραγματευθεί την αποχώρησή του.
Κατέλαβαν φυλάκια
Οι μάχες άρχισαν προχθές, όταν κυβερνητικές δυνάμεις επιτέθηκαν στο σπίτι του Σαντέκ αλ Αχμαρ, ο οποίος ήταν σύμμαχος του Σάλεχ, αλλά τον εγκατέλειψε. Μέλη της φυλής Χασέντ έσπευσαν σε βοήθεια του Σαντέκ αλ Αχμαρ και κατέλαβαν πολλά κτίρια στη συνοικία Χασάμπα της πρωτεύουσας. Σύντομα οι μάχες επεκτάθηκαν έξω από τη Σαναά και τα μέλη των φυλών κατέλαβαν δύο φυλάκια του στρατού. Τουλάχιστον 68 άτομα σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις.
Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η εμπλοκή των φυλών περιπλέκει τις προσπάθειες αποχώρησης του προέδρου Σάλεχ, ενώ η Αλ Κάιντα προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου