"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΔΝΤΣΤΗ Ν. ΥΟΡΚΗ, ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΜΑΡΙΕΡΑΣ



Ο αρχιτραπεζίτης στο κρατητήριο

Συγκλονίζεται η παγκόσμια κοινή γνώμη από τη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος-Καν με τις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης, απόπειρας βιασμού και παράνομης κατακράτησης, οι οποίες του απαγγέλθηκαν από την αστυνομία της Νέας Υόρκης, έπειτα από καταγγελία καμαριέρας σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, αλλά αυτό μάλλον δεν αρκεί για να συγκρατήσει τις επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα.
Ο διευθυντής του ΔΝΤ συνελήφθη το Σάββατο, πάνω στο αεροπλάνο. Είχε προηγηθεί η καταγγελία καμαριέρας στη διεύθυνση του ξενοδοχείου Sofitel και η κλήση της αστυνομίας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, η ηλικίας 32 ετών καμαριέρα, το όνομα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, πήρε εντολή να μεταβεί στην ευρύχωρη, πολυτελή σουίτα του Στρος-Καν (κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια τη βραδιά) για να την καθαρίσει.
Η ίδια ισχυρίζεται ότι της είχαν πει πως η σουίτα ήταν άδεια. Οταν μπήκε μέσα όμως, λέει, εμφανίστηκε από το μπάνιο ο Στρος-Καν γυμνός, την κυνήγησε στο διάδρομο και την έσυρε στην κρεβατοκάμαρα, όπου άρχισε να της επιτίθεται σεξουαλικά. Λέει ότι τον απώθησε βίαια, αλλά αυτός την τράβηξε στο μπάνιο, όπου την ανάγκασε να του κάνει στοματικό έρωτα και προσπάθησε να της βγάλει το εσώρουχο. Αυτή κατόρθωσε να ελευθερωθεί πάλι, να βγει από το δωμάτιο και να διηγηθεί στη διεύθυνση του ξενοδοχείου το περιστατικό.
Ξέχασε το κινητό του
Το ξενοδοχείο κάλεσε την αστυνομία, η οποία όταν έφτασε, κατά τον εκπρόσωπό της, βρήκε μόνο το κινητό τηλέφωνο του Στρος-Καν και συμπέρανε ότι ο Γάλλος διευθυντής του ΔΝΤ είχε φύγει εσπευσμένα. Ο εκπρόσωπος είπε ότι η καμαριέρα οδηγήθηκε σε νοσοκομείο όπου δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες για ελαφρά τραύματα. Είπε ακόμα ότι η αστυνομία έμαθε πως ο Στρος-Καν ήταν στο αεροδρόμιο και επρόκειτο να πετάξει για το Παρίσι, με πτήση της Air France, οπότε ειδοποίησε την αστυνομία του αεροδρομίου Κένεντι της Νέας Υόρκης να καθυστερήσει την πτήση και να συλλάβει τον Στρος-Καν.
Οι αστυνομικοί κατέβασαν το διευθυντή του ΔΝΤ από το αεροπλάνο και τον παρέδωσαν στην αστυνομία, η οποία του απήγγειλε κατηγορίες. Στο κρατητήριο, του αστυνομικού τμήματος του Χάρλεμ, τον επισκέφτηκε Γάλλος διπλωμάτης, στο πλαίσιο της προξενικής προστασίας που παρέχει η Γαλλία στους υπηκόους της, καθώς και ένας Αμερικανός δικηγόρος του, ο Ουίλιαμ Τέιλορ, ο οποίος είπε ότι ο Στρος-Καν είναι καλά.
Αργότερα χθες, ο διευθυντής του ΔΝΤ επρόκειτο να προσαχθεί σε προδικαστική διαδικασία, στην οποία θα είναι παρών και ο δικηγόρος της Νέας Υόρκης, Μπέντζαμιν Μπράφμαν. Ο Τέιλορ είπε ότι ο Στρος-Καν αρνείται κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες και θα τις αρνηθεί και στο δικαστήριο. Αυτό έχει σημασία για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει. Ο δικαστής θα αποφασίσει αν ο Στρος-Καν θα μείνει προφυλακισμένος ή αν θα αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση.
Η διεύθυνση του ξενοδοχείου ανακοίνωσε ότι η καμαριέρα εργάζεται εκεί τρία χρόνια και ότι πληροί όλες τις προδιαγραφές του ξενοδοχείου, ως προς την εργασία της και τη συμπεριφορά της. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στρος-Καν δεν καλύπτεται από διπλωματική ασυλία. Βάσει της νομοθεσίας της Νέας Υόρκης, η σεξουαλική επίθεση επισύρει ποινή κάθειρξης 15-20 ετών, όπως και η απόπειρα βιασμού. Η παράνομη κατακράτηση τιμωρείται με 3-5 χρόνια φυλακής.
Στραπατσάρισμα
Η υπόθεση είναι πολύ ενοχλητική προς πολλές κατευθύνσεις. Φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση το ΔΝΤ, το οποίο έσπευσε να ανακοινώσει ότι η λειτουργία του συνεχίζεται ομαλότατα και ότι χρέη διευθυντού ανέλαβε ο πρώτος υποδιευθυντής Τζον Λίπσκι, ο οποίος είχε πρόσφατα ανακοινώσει ότι θα συνταξιοδοτηθεί τον Αύγουστο, που τελειώνει η θητεία του. Εμφανίζεται δηλαδή ενδεχόμενο κενού ηγεσίας στο ΔΝΤ.
Ο Στρος-Καν εθεωρείτο ο βασικότερος αντίπαλος του προέδρου Σαρκοζί, ως υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2012. Η καριέρα του υφίσταται μείζον πλήγμα, επιπλέον των κατηγοριών που αντιμετώπιζε μέχρι τώρα ο Γάλλος σοσιαλιστής, για πολυτελή, καμιά φορά και έκλυτο βίο. Το περιβάλλον του απέδιδε όλες τις κατηγορίες σε εκστρατεία δυσφήμησης από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Αλλά είναι γνωστό ότι και άλλες φορές τα ΜΜΕ είχαν ασχοληθεί με τις ερωτικές του περιπέτειες. Πάντως η σύζυγός του, Αν Σενκλέρ, δήλωσε ότι δεν πιστεύει καμία από τις κατηγορίες και ότι θα αποδειχθεί ότι ο άνδρας της είναι αθώος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου