"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Παραπέμπεται σε δίκη για απόπειρα βιασμού ο Ντομινίκ Στρος-Καν

Ενώπιον δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της ημέρας ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν ύστερα από τις κατηγορίες για  απόπειρα βιασμού που του απαγγέλθηκαν από τις Αρχές της Νέας Υόρκης, μετά από καταγγελία εις βάρος του 32χρονης καμαριέρας σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Τη θέση του στο ΔΝΤ, ως εκτελών χρέη διευθυντή αναλαμβάνει ο δεύτερος τη τάξη αξιωματούχος, Τζον Λίπσκι.

Χθες το απόγευμα (ώρα Νέας Υόρκης), ο Στρος-Καν συνελήφθη μέσα στο αεροπλάνο της Air France στο αεροδρόμιο Kennedy της Νέας Υόρκης. Το αεροπλάνο ήταν έτοιμο να απογειωθεί για το Παρίσι.

Η αστυνομία σταμάτησε το αεροπλάνο και κατέβασε τον γάλλο πολιτικό για να τον ανακρίνει έπειτα από την καταγγελία της 32χρονης γυναίκας. «Δέκα λεπτά να αργούσαν οι αστυνομικοί, το αεροπλάνο θα είχε απογειωθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Όπως δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πολ Μπράουν, η γυναίκα που έκανε την καταγγελία σε βάρος του 62χρονου Στρος-Καν είναι μια 32χρονη καμαριέρα ξενοδοχείου που απέδρασε από το δωμάτιο μετά την επίθεση.

Ο Μπράουν διευκρίνισε αρχικά ότι ο Στρος-Καν συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για σεξουαλική επίθεση. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΔΝΤ δηλώνει αθώος. Σε επικοινωνία του μέσω e-mail με το πρακτορείο Reuters, ο δικηγόρος του, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, αναφέρει ότι ο πελάτης του «θα δηλώσει αθώος».

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου αργότερα σήμερα. Τον Στρος-Καν βαραίνουν τρεις κατηγορίες, μία από τις οποίες είναι η απόπειρα βιασμού. Η ανώτατη συνολική ποινή για τις τρεις κατηγορίες είναι φυλάκιση 45 χρόνων, σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Οι συνομιλίες που επρόκειτο να έχουν σήμερα στο Βερολίνο η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Ντομινίκ Στρος-Καν ματαιώθηκαν, δήλωσε κυβερνητική πηγή στη γερμανική πρωτεύουσα.

Πώς συνέβη το περιστατικό
Σύμφωνα με την αστυνομία, το επεισόδιο σημειώθηκε στο ξενοδοχείο Sofitel, στην West 44th Street στη Νέα Υόρκη, κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ. Εκεί, ο γάλλος αξιωματούχος διέμενε σε μία σουίτα, που κοστίζει 3.000 δολάρια τη βραδιά, σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times».

«Βγήκε από το μπάνιο, εντελώς γυμνός, και αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά», δήλωσε ο Μπράουν για τις συνθήκες του επεισοδίου.

Η γυναίκα ειδοποίησε το προσωπικό, το οποίο κάλεσε την αστυνομία. Σύμφωνα με τον Μπράουν, ο Στρος-Καν είχε φύγει όταν έφθασαν αστυνομικοί στο ξενοδοχείο, και φαίνεται ότι αποχώρησε πολύ βιαστικά, ξεχνώντας το κινητό του τηλέφωνο και άλλα προσωπικά αντικείμενα στο δωμάτιό του.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, η 32χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρούζβελτ με «ελαφρά τραύματα» μετά την επίθεση, που όπως είπε, σημειώθηκε όταν μπήκε στο δωμάτιο για να καθαρίσει περίπου στις 13:00 τοπική ώρα.

Ο Στρος-Καν, έφυγε από το ξενοδοχείο μετά το επεισόδιο και επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος της Air France το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιήσει πτήση για το Παρίσι, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ωστόσο το αεροσκάφος τέθηκε σε αναμονή στο αεροδρόμιο και αστυνομικοί του Port Authority της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ επιβιβάστηκαν σε αυτό για να τον θέσουν υπό κράτηση και να τον παραδώσουν σε ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, πρόσθεσε ο Μπράουν.

Ο Στρος-Καν επρόκειτο να λάβει μέρος αύριο στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και να εκφωνήσει ομιλία στο 12ο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε μία λιτή του ανακοίνωση, το ΔΝΤ ανέφερε πως δε σχολιάζει την υπόθεση προσθέτοντας πως το Ταμείο παραμένει «σε πλήρη λειτουργία».

«Ροζ» παρελθόν

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο γάλλος αξιωματούχος βρίσκεται στο επίκεντρο «ροζ» κριτικής: Τον Οκτώβριο του 2008 είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τη «λανθασμένη κρίση» του σε ερωτική σχέση με υφιστάμενή του οικονομολόγο στο ΔΝΤ.

Κατά την τότε εσωτερική έρευνα αποδείχτηκε πως στην υπόθεση εκείνη δεν είχε καταχραστεί τη θέση του ούτε είχε παρενοχλήσει την οικονομολόγο. Είχε απολογηθεί στους εργαζόμενους στο Ταμείο, στη γυναίκα με την οποία είχε τη σχέση, Πιρόσκα Νάγκι, πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Αφρικής του ΔΝΤ, καθώς και στη σύζυγό του, τη γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ.

«Σύνεση» συνιστά η ΓαλλίαΣτο πλευρό του Στρος Καν βρίσκεται πάντως η σύζυγός του, η οποία δήλωσε ότι δεν πιστεύει στο ελάχιστο τις κατηγορίες εναντίον του, δεν αμφισβητεί ότι η αθωότητά του θα αποδειχθεί.

«Πρέπει να είμαστε άκρως συνετοί στις αναλύσεις και τα σχόλιά μας», τόνισε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Φρανσουά Μπαρουέν αναφερόμενος στην υπόθεση της σύλληψης του Ντομινίκ Στρος Καν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το Παρίσι είναι υπέρ του σεβασμού του τεκμηρίου αθωώτητας. «Η γαλλική κυβέρνηση σέβεται δυο απλές αρχές αυτήν της δικαστικής διαδικασίας που έχει δρομολογηθεί στις ΗΠΑ από την αμερικανική δικαιοσύνη και βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας και το σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο Μπαρουέν, που είναι το πρώτο μέλος της γαλλικής κυβέρνησης που κάνει δηλώσεις για την υπόθεση, διευκρίνισε ωστόσο ότι το Παρίσι «δεν θα να σχολιάσει περαιτέρω το θέμα προς το παρόν». «Πρέπει να επιδείξουμε σύνεση στις εκφράσεις, αναλύσεις και τα σχόλιά μας», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ «ο οποίος θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή, θα έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί και να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα».

Η απαγγελία κατηγοριών για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού στον επικεφαλής του ΔΝΤ είναι «μια συγκλονιστική είδηση», δήλωσε στο Παρίσι, η υποψήφια του Σοασιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2007 στη Γαλλία, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία τόνισε πάντως ότι «οι κατηγορίες πρέπει να αποδειχτούν». «Είναι ένα σοκ. Ολα πρέπει να ερευνηθούν», δήλωσε σε γαλλικό ραδιοσταθμό.

Η Μαρίν Λε Πεν, επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου δήλωσε ότι οι κατηγορίες κατά του Στρος-Καν κατέστρεψαν κάθε ελπίδα του να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2012.


Πεταλωτής: «Συνεχίζουμε το έργο μας»

Κληθείς να σχολιάσει τη σύλληψή Στρος-Καν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση «λειτουργεί θεσμικά και συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του προγράμματος εξόδου από την κρίση».

Σύμφωνα με δηλώσεις έλληνα κυβερνητικού αξιωματούχου, που δεν κατονομάζεται, στο «Reuters», οι εξελίξεις θα προκαλέσουν βραχυπρόθεσμες καθυστερήσεις στις διαβουλεύσεις για την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ έχει «πολύ καλή γνώση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας» σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος στο πρακτορείο, προσθέτοντας ότι οι εξελίξεις «δεν θα επηρεάσουν την πολιτική του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα, η οποία θα συνεχίσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου