"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Δεκάδες χιλιάδες ζήτησαν πίσω το Σύνταγμά τους

Οι κινητοποιήσεις κατά της λιτότητας και της ανεργίας ξεπέρασαν σε μαζικότητα ακόμη και τη μεγαλειώδη διαδήλωση της περασμένης Τετάρτης

Σημαίες ανεμίζουν, χέρια υψώνονται στον αέρα, τα συνθήματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της Αθήνας απλώνονται κατά μήκος της πλατείας Συντάγματος και χάνονται στους γύρω δρόμους.
Οι κινητοποιήσεις κατά της λιτότητας και της ανεργίας ξεπέρασαν σε μαζικότητα ακόμη και τη μεγαλειώδη διαδήλωση της περασμένης Τετάρτης Η χθεσινή συγκέντρωση των Αγανακτισμένων πολιτών -που για πέμπτη συνεχή ημέρα έδωσαν το «παρών» σε κινητοποιήσεις κατά των μέτρων λιτότητας και της ανεργίας- αυτή τη φορά ξεπέρασε σε μαζικότητα ακόμα και τη μεγαλειώδη διαδήλωση της περασμένης Τετάρτης.
26 ευρωπαϊκές πόλεις
Η συγκεκριμένη κινητοποίηση προσέλαβε πανευρωπαϊκή διάσταση, ενώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλη τη γηραιά ήπειρο, καθώς μέσω Διαδικτύου απευθύνθηκε κάλεσμα προς όλους τους Ευρωπαίους να συμμετάσχουν στο κίνημα διαμαρτυρίας. «Δεν είμαστε προϊόντα στα χέρια πολιτικών και τραπεζών. Απαιτούμε τώρα πραγματική δημοκρατία. Ενωθείτε μαζί μας, όποια κι αν είναι τα πολιτικά σας πιστεύω», έγραφε το κάλεσμα των διοργανωτών.
Στη σελίδα «EUROPEAN REVOLUTION 29ΤΗ ΜΑΥ-ALL CITIES OF EUROPE», στο Facebook πάνω από 85.000 άτομα είχαν δηλώσει πως θα παρευρεθούν στις ταυτόχρονες συγκεντρώσεις που προγραμματίστηκαν σε περισσότερες από 130 πλατείες 26 και πλέον πόλεων.
«Πραγματική Δημοκρατία τώρα» έγραφε ένα πανό που αναρτήθηκε πρόχειρα πάνω σε ένα στύλο στη Βασ. Σοφίας. Την ίδια ώρα συνθήματα του τύπου «κλέφτες-κλέφτες», «να φύγουν όλοι», «ένα μπουρδέλο είστε» και σφυρίγματα δονούσαν την ατμόσφαιρα. Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης ήχοι από αυτοσχέδια ταμπούρλα έδιναν τον ρυθμό, τα φάσκελα προς το Κοινοβούλιο έπεφταν βροχή και ξεδιπλώνονταν πολύχρωμες σημαίες· της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Αργεντινής... Ενα μεγάλο πανό καλούσε τους Γάλλους σε ξεσηκωμό: «Εσείς για πόσο ακόμα θα κοιμάστε;».
«Νέες δόξες»
«Τέτοιες δόξες χρόνια είχε να δει η πλατεία! Μπράβο στα παιδιά», λέει γελαστά ο ηλικιωμένος κύριος, σε μια παρέα καλοντυμένων νέων που βιντεοσκοπούν με τα κινητά τους τηλέφωνα τη διαδήλωση. «Ολοι μαζί πρέπει να είμαστε, τι παιδιά και γέροι», του απαντάει ένας απ' αυτούς. «Δίπλα στην εξέδρα, μπροστά από τη Βουλή, εκεί είμαστε», προσπαθεί να συνεννοηθεί κάποιος άλλος απ' το τηλέφωνο -πράγμα σχετικά δύσκολο, αφού σήμα κινητής τηλεφωνίας δεν υπάρχει περιμετρικά της πλατείας.
Μέχρι αργά το βράδυ το Σύνταγμα ήταν κατάμεστο από διαδηλωτές -οι οποίοι δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν συνθήματα και να χορεύουν στους ρυθμούς της μουσικής που έπαιζαν νεανικά συγκροτήματα. Οι περισσότεροι, με ένα μπουκάλι νερό στο χέρι, είχαν «στρατοπεδεύσει» στα πεζοδρόμια της λεωφ. Αμαλίας, σχηματίζοντας πηγαδάκια. Μόνο με τις πρώτες αχτίδες του ήλιου μεταφέρθηκαν... παραδίπλα, στις σκηνές που απ' την Πέμπτη έχουν στηθεί στις πλάκες της πλατείας.*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου