"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Πολεμική Αεροπορία: Όχι σε τουρκική πρόσκληση για σόου στη Σμύρνη

Δεκαήμερο ασκήσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αρχίζει από σήμερα

«Δεν μπορείς να εορτάζεις μαζί με κάποιον που προκαλεί και αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τις αρμοδιότητές σου στο Αιγαίο»

Αρνητικά απάντησε η Πολεμική Αεροπορία σε τουρκική πρόσκληση _ δεν θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη, ούτε θα παραστεί ο αρχηγός της _ στο διεθνές αεροπορικό σόου που διοργανώνει αυτή την εβδομάδα (4 - 5 Ιουνίου) η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας στη Σμύρνη με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυσή της.
Η ελληνική άρνηση έρχεται να διαψεύσει και από αυτήν την πλευρά τον τουρκικό ισχυρισμό περί δήθεν προόδου και «επίλυσης» των θεμάτων του Αιγαίου που για καθαρά προεκλογικούς λόγους αφήνει να διαρρεύσει η Αγκυρα, ισχυριζόμενη µε στοχευμένα δηµοσιεύµατα ότι Ελλάδα και Τουρκία «τα έχουν βρει».
Στο πλαίσιο αυτό η Αγκυρα επιχείρησε τις προάλλες να εμφανίσει ότι ακύρωσε δύο μεγάλες ασκήσεις στο πλαίσιο της... τουριστικής συνεργασίας στο Αιγαίο, τη στιγμή που αυτές ουσιαστικά είχαν ήδη γίνει και πολύ περισσότερο οφείλονταν σε κόντρα των πασάδων με την κυβέρνηση Ερντογάν.
Επισήμως η αρνητική απάντηση για συμμετοχή στο air show είναι διατυπωμένη τυπικά, ωστόσο, όπως λένε αρμόδιες πηγές, το σκεπτικό είναι ότι «δεν μπορείς να εορτάζεις μαζί με κάποιον που προκαλεί και αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τις αρμοδιότητές σου στο Αιγαίο».
Να σημειωθεί πάντως ότι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Β. Κλόκοζας, θα είναι από αύριο στην Κωνσταντινούπολη για να πάρει μέρος στην ετήσια διάσκεψη των αρχηγών των Πολεμικών Αεροποριών της Ευρώπης (EURAK), η οποία φέτος διοργανώνεται από την Τουρκία από 1 έως 2 Ιουνίου.
Τρεις ασκήσεις
Στο μεταξύ, δεκαήμερο ασκήσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αρχίζει από σήμερα, αρχής γενομένης με τη μεγάλη ναυτική άσκηση «Καταιγίδα» σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.
Η άσκηση ολοκληρώνεται την Παρασκευή 3 Ιουνίου, ταυτόχρονα με την τριεθνή πολιτικοστρατιωτική άσκηση αντιμετώπισης κρίσεων και έρευνας - διάσωσης «Αργοναύτης» της Κύπρου, στην οποία συμμετέχουν ελληνικές, βρετανικές και κυπριακές δυνάμεις.
Η Ελλάδα συμμετέχει με μια κανονιοφόρο και ένα αεροσκάφος C-130.
Η άσκηση _ που διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά _ θα διεξαχθεί στον θαλάσσιο, εναέριο και χερσαίο χώρο μεταξύ Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου.
Στις 7 Ιουνίου, τέλος, θα διεξαχθεί από το ΓΕΕΘΑ η αεροναυτική άσκηση έρευνας και διάσωσης ναυαγών «Ιωνάς» ανατολικά της Ρόδου και εντός του FIR Αθηνών.
Την άσκηση έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν και ακόλουθοι Αμυνας πρεσβειών _ και της Τουρκίας.

Ρεπορτάζ: Λουκάς Δημάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου