"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Γερμανία: «Η φιλική αναδιάρθρωση είναι μονόδρομος»



«Η φιλική αναδιάρθρωση είναι μονόδρομος για την Ελλάδα, ώστε να αισθανθεί κάποια ανακούφιση» υποστηρίζει ο Λαρς Φέλντ, μέλος του πενταμελούς συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης.

Μιλώντας στο«Βήμα της Κυριακής» ο κ. Φέλντ προσθέτει πως η αναδιάρθρωση είναι αναπόφευκτη γιατί τα μέτρα σταθεροποίησης της οικονομίας δεν μπορούν πλέον να επιβληθούν πολιτικά, κάμπτοντας τις αντιστάσεις του κόσμου, οι οποίες πληθαίνουν «ιδίως όταν δεν φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ».

Τα μέτρα σταθεροποίησης πνίγουν κάθε προοπτική ανάπτυξης, αναφέρει, για να προσθέσει ότι η αναδιάρθρωση «αποτελεί μονόδρομο και για να αισθανθεί η Ελλάδα κάποια ανακούφιση, αλλά και για να συμβάλουν και οι πιστωτές στη λύση του ελληνικού προβλήματος» λέει υπενθυμίζοντας εμμέσως και τη «γερμανική γραμμή» ότι οι πιστωτές οφείλουν να επωμίζονται μέρος του κόστους του προβλήματος.

Ακόμη,  κατηγορεί την ΕΚΤ για την στάση που κρατά κατά της αναδιάρθρωσης, με «τρόπο μάλιστα που προκαλεί πανικό».

Επιπλέον ο κ. Φέλντ αναλύει τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι για να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο (επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής, επαναγορά χρέους, κτλ) και αποκαθιστά την αλήθεια για τις επιπτώσεις που θα είχε στους πιστωτές ένα κούρεμα των ελληνικών ομολόγων της τάξης του 30%.

Τέλος ο Φέλντ τονίζοντας ότι το στοιχείο που διαφοροποιεί μια ενδεχόμενη ελληνική αναδιάρθρωση είναι ότι θα είναι η πρώτη που συμβαίνει μεταπολεμικά σε ανεπτυγμένη χώρα και στο πλαίσιο μιας νομισματικής ένωσης, εξηγεί γιατί το θέμα τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο παραμένει ταμπού.

Ερωτηθείς δε εάν η Γερμανία διαθέτει στο συρτάρι σχέδιο για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και αν τελικά ο υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε λειτούργησε ως «λαγός» ξεκινά την αποκαλυπτική απάντησή του με την επισήμανση:

«Θα απορούσα πολύ αν δεν είχε (σχέδιο η Γερμανία)» ενώ σχολιάζοντας την στάση Σόιμπλε λέει «είναι γνωστό πώς λειτουργεί αυτό το παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου