"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Νταβούτογλου: “Ύποπτη” περιοδεία με τις ευλογίες του ελληνικού ΥΠΕΞ


Ερωτηματικά γεννά η εκτενής περιοδεία του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου σε Θράκη και Μακεδονία και μάλιστα με τις ευλογίες του ελληνικού ΥΠΕΞ.
Αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά στο πρόγραμμα του Τούρκου αξιωματούχου για να διαπιστώσει ότι ήρθε στη χώρα μας με προοπτική την εξυπηρέτηση συμφερόντων της γειτονικής χώρας και παρεμπιπτόντως συναντήθηκε με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον ομόλογό του Δημήτρη Δρούτσα.
Πρόκειται φυσικά για κάθε άλλο παρά ιδιωτικό πρόγραμμα, όπως χαρακτηρίζεται από την ελληνική κυβέρνηση η περιοδεία Νταβούτογλου στη Βόρεια Ελλάδα.
Κατά την υποδοχή του στην Κομοτηνή από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Άρη Γιαννακίδη και παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Σωκράτη Ξυνίδη ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου τόνισε ότι, «οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε περίοδο άνοιξης».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, νωρίτερα, καθ’ οδόν από την Αλεξανδρούπολη προς την Κομοτηνή έκανε μία σύντομη στάση στο χωριό Αρριανά.
Εκεί τον υποδέχτηκαν πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας, στους οποίους υπογράμμισε το καλό κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας τονίζοντας ότι η «μειονότητα αποτελεί γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο χωρών».

Ο κ. Νταβούτογλου μαζί με τη σύζυγό του επισκέφθηκε συγγενικό σπίτι του βουλευτή του κυβερνητικού κόμματος AKP, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος μετέχει στη συνοδεία του.
Αύριο το πρωί θα συνεχίσει το ταξίδι του, επισκεπτόμενος το σπίτι του Κεμάλ και το προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη.
Απορίας άξιο βέβαια το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έδωσε άδεια στον κ. Νταβούτογλου να επισκεφθεί περιοχές που είναι εγκατεστημένη η μουσουλμανική μειονότητα, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα ιδιωτικό, τη στιγμή που, σύμφωνα με την αρχή της αμοιβαιότητας, η Αθήνα δεν έχει πάρει ποτέ άδεια για να επισκεφθεί ιδιωτικά την Ίμβρο και την Τένεδο.
Casus belli και 12 μίλια

Την ανάκληση του casus belli με την ακύρωση απόφασης του ελληνικού κοινοβουλίου, που έδινε άδεια στην ελληνική κυβέρνηση να κηρύξει 12 μίλια χωρικά ύδατα, συνέδεσε ο κ. Νταβούτογλου λίγο πριν αναχωρήσει για τη Θράκη.

Υπογράμμισε πως αύριο κιόλας αν αποφασίσουν τα δύο κοινοβούλια μπορούν να ακυρωθούν οι εν λόγω αποφάσεις.
Αναφορικά με την «αβλαβή διέλευση» των τουρκικών πλοίων, πολύ κοντά στις ελληνικές ακτές, σημείωσε ότι, «δεν αποτελεί κίνηση εναντίον της Ελλάδας».
Πρόσθεσε δε ότι, η Τουρκία έχει πολύ εκτεταμένες ακτές, αλλά πολύ περιορισμένη πρόσβαση στο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου