"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους των Βρυξελλών

Πάνω από δέκα χιλιάδες διαδηλωτές, κυρίως μέλη εργατικών συνδικάτων από το Βέλγιο και από όλη την Ευρώπη, αναμένεται σήμερα να κατακλύσουν τους δρόμους των Βρυξελλών, διαμαρτυρόμενοι για τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στις χώρες της ΕΕ. Ηδη επικρατεί ένταση έξω από το κτήριο που θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής καθώς αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν συγκέντρωση.
Σύμφωνα με το Βελγικό Τύπο, πέντε πορείες θα ξεκινήσουν από διαφορετικά σημεία των Βρυξελλών, με κίνδυνο να παραλύσουν για πολύ ώρα την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Μεγάλο τμήμα των διαδηλωτών αναμένεται να κατευθυνθεί προς το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην πλατεία Σουμάν, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των ηγετών της ΕΕ. Τα αστυνομικά μέτρα ασφαλείας, γύρω από την πλατεία Σουμάν είναι δρακόντεια, καθώς «η αστυνομία και οι συνδικαλιστικοί ηγέτες φοβούνται την πιθανότητα ανεξέλεγκτων καταστάσεων», αναφέρει ο Βελγικός Τύπος.

 
Η Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC), που διοργάνωσε το μεγαλύτερο τμήμα της σημερινής διαδήλωσης τονίζει ότι το πακέτο περί «οικονομικής διακυβέρνησης» και το «Σύμφωνο για το Ευρώ», που πρόκειται να υιοθετήσει σήμερα η Σύνοδος Κορυφής διακυβεύει την ιδέα της «κοινωνικής Ευρώπης». Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα της ETUC, Τζον Μονκς, «το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας (Σύμφωνο για το Ευρώ) θα υποχρεώσει τα κράτη μέλη να μπουν σε ένα φαύλο κύκλο μείωσης μισθών και επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας».
 
«Όχι στην κατάργηση των κοινωνικών κεκτημένων και στα αυστηρά μέτρα λιτότητας που πνίγουν τις δημόσιες δαπάνες και χτυπούν τους εργαζόμενους αντί να χτυπούν τους κερδοσκόπους», αναφέρει η ανακοίνωση της ETUC. 
 
«Όχι στα αυστηρά μέτρα λιτότητας», «Όχι στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας», «Ναι στο Σύμφωνο Αλληλεγγύης», «Ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών» αναγράφουν τα πανό που είναι αναρτημένα στην πλατεία Σουμάν, έξω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου