"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας στους αντιδραστήρες της Φουκουσίμα

 

Σταμάτησαν προσωρινά το πρωί οι εργασίες για την έναρξη της διαδικασίας ψύξης στο εργοστάσιο Φουκουσίμα-Ντάιτσι όταν άρχισε να βγαίνει καπνός από τους αντιδραστήρες 2 και 3.

Ο αντιδραστήρας 3 θεωρείται ο πιο επικίνδυνος από τους έξι συνολικά του εργοστασίου, καθώς περιέχει πλουτώνιο.

Οι ομάδες των τεχνικών κατόρθωσαν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση του σταθμού, αλλά δεν έχουν ακόμη θέσει σε λειτουργία τα συστήματα ψύξης.

Εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας δήλωσε σήμερα πως οι αντιδραστήρες 2 και 3 χρειάζονται μεγαλύτερες ποσότητες νερού για να πέσει η θερμοκρασία, ενώ νέο πρόβλημα παρουσιάστηκε στον αντιδραστήρα 1, όπου οι μετρήσεις δείχνουν άνοδο της θερμοκρασίας.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό και το τσουνάμι ξεπέρασε τους 9.000, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο την αστυνομία της χώρας, ενώ 12.000 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται. 

Τρεις ισχυροί μετασεισμοί (ένας 6,4 ρίχτερ και δύο 6,6 ρίχτερ) σημειώθηκαν σήμερα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της χώρας σε λιγότερο από διόμισι ώρες, χωρίς όμως να αναφερθούν νέες ζημιές.

Ανησυχία προκάλεσε επίσης, η ανίχνευση υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας στη θάλασσα κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Οι αρχές έδωσαν εντολή για αυστηρούς ελέγχους στα είδη που αλιεύονται στις  ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας.

Καθησυχαστική εμφανίστηκε πάντως, η ιαπωνική κυβέρνηση που ανακοίνωσε ότι δε συντρέχει λόγος επέκτασης της ζώνης εκκένωσης γύρω από τη Φουκουσίμα, πέραν των 20 χιλιομέτρων που είναι σήμερα.

Περισσότεροι από 1400 άνθρωποι, που απομακρύνθηκαν λόγω των εκρήξεων στον πυρηνικό σταθμό, ζουν εδώ και 10 ημέρες σε ένα στάδιο και περιμένουν για ώρες στην ουρά ένα πιάτο ζεστή σούπα και λίγο πόσιμο νερό.

Ένας αντιπρόεδρος της Ηλεκτρικής Εταιρείας του Τόκιο (Tokyo Electric Power,Tepco), η οποία εκμεταλλεύεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ζήτησε σήμερα συγγνώμη από τον πληθυσμό που υποχρεώθηκε να απομακρυνθεί από τις περιοχές γύρω από την πυρηνική εγκατάσταση λόγω της ακτινοβολίας.

«Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη, η επιχείρησή μας προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους γύρω από τους σταθμούς αυτούς της επαρχίας της Φουκουσίμα και της χώρας στο σύνολό της», δήλωσε ο Νόριο Τσουζούμι, αντιπρόεδρος της Tepco.

Ο Τσουζούμι συναντήθηκε για πρώτη φορά με μερικούς από τους 200.000 κατοίκους που απομακρύνθηκαν από ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα Ντάιτσι (Αριθμός 1) και 10 χιλιομέτρων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Ντάινι (Αριθμός 2).

Μετέβη σ' ένα κέντρο προσφύγων όπου υποκλίθηκε πολλές φορές σε ένδειξη συντριβής.

Ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του εξαιτίας του πυρηνικού ατυχήματος, ζήτησε από τον υπεύθυνο της Tepco να κάνει ό,τι χρειάζεται για να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του το συντομότερο δυνατόν.

«Τα άφησα όλα πίσω μου, κυρίως τα ζώα μου» εξήγησε κλαίγοντας.

Ο Τσουζούμι παραδέχθηκε ότι καθυστέρησε να έρθει αυτοπροσώπως στην περιοχή ενώ ο πρόεδρος της Tepco δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από την αρχή της κρίσης.


Διακοπές στην ηλεκτροδότηση
Ταλαιπωρία υφίστανται, όμως, και εκατομμύρια νοικοκυριά από τις διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι κυλιόμενες διακοπές ρεύματος που επηρεάζουν 10 εκατομμύρια νοικοκυριά ξεκίνησαν και πάλι σήμερα στην Ιαπωνία μετά την τριήμερη διακοπή, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων.

Η εταιρία ηλεκτροδότησης Tokyo Electric Power ανακοίνωσε ότι τα προβλήματα στην παροχή της ηλεκτροδότησης θα διαρκέσουν τρεις ώρες και 40 λεπτά στην κάθε περιοχή.

Τα προβλήματα παραμένουν και στα προσωρινά καταλύματα.

Στη Σεντάι, σεισμόπληκτοι που στεγάζονται προσωρινά σε σχολείο, δεν μπορούν να φάνε γιατί το φαγητό πρέπει να ζεσταθεί σε φούρνο μικροκυμάτων και δεν υπάρχει ρεύμα, ενώ περιμένουν ακόμα να προμηθευτούν ρουχισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου