"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Το κύμα διαμαρτυρίας σαρώνει τη Συρία

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Λατάκεια από τις συγκρούσεις διαδηλωτών με τον στρατό
Η Συρία αποφάσισε χθες την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που ισχύει εδώ και 50 χρόνια στη χώρα, ενώ στρατιωτικές ενισχύσεις εστάλησαν στη Λαττάκεια, μία ημέρα μετά τις αιματηρές συγκρούσεις στην πόλη.

Σε συνέντευξή της στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Μπουσάινα Σααμπάν, σύμβουλος του Σύρου προέδρου αποκάλυψε ότι η απόφαση για την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης έχει ληφθεί και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζω πότε θα τεθεί σε εφαρμογή».

Αμέσως μετά την άρση της ισχύος του νόμου, όλοι όσοι έχουν συλληφθεί κατ΄εφαρμογήν του θα απελευθερωθούν, διευκρίνισε.

Ο νόμος αυτός, που ισχύει από το 1963, επιβάλλει περιορισμούς του δικαιώματος του συναθροίζεσθαι και των μετακινήσεων και επιτρέπει τη σύλληψη υπόπτων ή προσώπων που απειλούν την (δημόσια) ασφάλεια.

Επιτρέπει επίσης, την παρακολούθηση των επικοινωνιών και τον προληπτικό έλεγχο των μέσων ενημέρωσης.

Ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας Ραμί Αμπντελραχμάν χαιρέτισε την απόφαση και δήλωσε ότι κατά τις εκτιμήσεις του, 2.000 άνθρωποι θα απελευθερωθούν, ανάμεσά τους και όσοι έχουν καταδικασθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο Κρατικής Ασφαλείας ή κρατούνται χωρίς ένταλμα σε αστυνομικά τμήματα.

Δεκάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της Παρασκευής στη Συρία.

Η Διεθνής Αμνηστία έκανε λόγο για 93 συλληφθέντες ενώ δύο δημοσιογράφοι του πρακτορείου Ρόιτερς που καλύπτουν τις διαδηλώσεις στη Συρία φέρονται ως αγνοούμενοι.

Τα συριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης ότι συνελήφθη στη Δαμασκό ένας Αμερικανός πολίτης, ο οποίος κατηγορήθηκε για υποκίνηση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος εδώ και δύο εβδομάδες με το κίνημα διαμαρτυρίας, θα απευθυνθεί πολύ σύντομα στον συριακό λαό, ανακοίνωσε η Μπουσάινα Σααμπάν.

«Θα εξηγήσει την κατάσταση και θα δώσει λεπτομέρειες για τις μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να εφαρμόσει».

Στρατιωτικές ενισχύσεις εισήλθαν στην πόλη της Λαττάκειας για να αντιμετωπίσουν τους εξεγερμένους που πυροβολούν από στέγες κτιρίων και αυτοκίνητα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και περαστικών.

Από την Παρασκευή, 13 στρατιώτες και πολίτες, καθώς και δύο διαδηλωτές, σκοτώθηκαν στη Λαττάκεια, σύμφωνα με την Μπουσάινα Σααμπάν.

Συνολικά, περισσότεροι από 40 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί στη Συρία α;πό την έναρξη του κινήματος διαμαρτυρίας για τις πολιτικές ελευθερίες και τη διαφθορά στη χώρα.

Σύμφωνα με τους New York Times, η Ουάσινγκτον έχει αρχίσει διακριτικά επαφές με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ πιέζοντάς τον να θέσει τέλος στη βία κατά του πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου