"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Για κίνδυνο πυρηνικής καταστροφής προειδοποιεί η Ιαπωνία

Εξακολουθεί να υπάρχει «μεγάλος κίνδυνος πυρηνικής καταστροφής» στη Φουκουσίμα, τόνισαν σήμερα οι ιαπωνικές αρχές, ενώ το προσωπικό αναγκάστηκε και πάλι να εκκενώσει το εργοστάσιο μετά την ανίχνευση εξαιρετικά υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας στον αντιδραστήρα 2.

Αρχικά, η διαχειρίστρια εταιρεία ανακοίνωσε πως σε νερό που διέρρευσε από το συγκεκριμένο αντιδραστήρα ανιχνεύθηκε ραδιενέργεια σε ποσοστό 10 εκατομμύρια φορές υψηλότερο από το επιτρεπτό.

Το προσωπικό διέκοψε εσπευσμένα την επιχείρηση άντλησης ύδατος και απομακρύνθηκε από τις εγκαταστάσεις.

Αξιωματούχος της υπηρεσίας ανέφερε ότι είναι πιθανό να έχει σημειωθεί διαρροή από το κέλυφος αντιδραστήρων και σε αυτή να οφείλεται η υψηλή ραδιενέργεια που εντοπίστηκε σε στάσιμο νερό στα κτίρια όπου βρίσκονται οι τουρμπίνες.

Αργότερα όμως, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως οι μετρήσεις ήταν λανθασμένες, πως τα επίπεδα ήταν πολύ χαμηλότερα και απολογήθηκε.

Ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, Γιούκιο Εντάνο, παραδέχθηκε ότι οι επιχειρήσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ιδιαίτερα επίπονες και ότι η απουσία προόδου είναι απογοητευτική απέναντι σε αυτή την καταστροφή, την χειρότερη που βιώνει η χώρα μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Θα θέλαμε να δώσουμε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα. Όσοι εργάζονται στο εργοστάσιο το ίδιο σκέφτονται. Ωστόσο δεν μπορώ να είμαι περισσότερο αισιόδοξος από την πραγματικότητα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.

Ανησυχία για το ραδιενεργό ιώδιο

Παράλληλα, ανησυχία προκαλεί η αύξηση του ραδιενεργού ιωδίου στο θαλασσινό νερό στα ανοιχτά του εργοστασίου.

Όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, τα επίπεδα του ραδιενεργού ιωδίου είναι 1.850 φορές υψηλότερα από το κανονικό. Μόλις μία ημέρα νωρίτερα είχε μετρηθεί ότι ήταν 1.250 φορές υψηλότερα.

Αγνόησαν την προειδοποίηση

Παράλληλα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo μετέδωσε ότι ένας σεισμολόγος αποκάλυψε πως είχε προειδοποιήσει πριν από δυο χρόνια την εταιρεία Tepco ότι ένα μεγάλο τσουνάμι θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στα εργοστάσιά της στη Φουκουσίμα, αλλά αγνοήθηκε.

Ο Γιουκινόμπου Οκαμούρα είπε ότι η Tokyo Electric Power, η οποία λειτουργεί το πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο Φουκουσίμα 1, επέμεινε ότι ο σχεδιασμός της για την αντιμετώπιση σεισμών ήταν επαρκής και δεν ήθελε να εξετάσει την υπόθεση πιθανής ζημιάς από σεισμική δόνηση ή/και τσουνάμι.

«Είναι παράξενο να συμπεριφέρεσαι χωρίς να λαμβάνεις υπ' όψη σου αστάθμητους παράγοντες», δήλωσε ο Οκαμούρα, επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας Ενεργών Ρηγμάτων και Σεισμών.

Ο Οκαμούρα είχε προειδοποιήσει την εταιρία το 2009 μετά από μια μελέτη που εκπόνησε το 2004 σχετικά με ένα μεγάλο τσουνάμι που είχε στοιχίσει τη ζωή 1.000 ανθρώπων το έτος 869, μετά από ένα σεισμό 8,3 βαθμών.

Στην έρευνά του ανακάλυψε ότι το τσουνάμι είχε πλήξει μεγάλες εκτάσεις στις παραθαλάσσιες περιοχές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο έχει υποστηρίξει επανειλημμένα πως ο σεισμός και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου ήταν πέραν κάθε πρόβλεψης.

Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, τον οποίο ανακοίνωσε η ιαπωνική αστυνομία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών έχει φθάσει τους 10.489, ενώ 16.621 πολίτες παραμένουν αγνοούμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου