"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Γυρίζουν την πλάτη στον Καντάφι



Εγκατέλειψαν τον Μουαμάρ Καντάφι (αριστερά) ο υπουργός Εξωτερικών Μούσα Κούσα (πάνω δεξιά) και ο πρώην υπ. Εξωτερικών της χώρας, Αλί Αμπντουσάλμ Τρέκι (κάτω δεξιά)
Αρνητικά είναι τα μηνύματα για το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη, αφού αυτομόλησε στη Βρετανία ο υπουργός Εξωτερικών Μούσα Κούσα ενώ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Αλί Αμπντουσάλμ Τρέκι, αρνήθηκε να αναλάβει κάποιο αξίωμα, καταδικάζοντας την αιματοχυσία στη χώρα του. Όπως μετέδωσε το αραβικό δίκτυο Al Jazeera, «ένας αριθμός ατόμων» που βρίσκονται στον στενό κύκλο του Καντάφι, εγκαταλείπουν τη χώρα για τη γειτονική Τυνησία.

Ο ίδιος ο Καντάφι πάντως, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους ηγέτες των χωρών που συνεχίζουν τις επιδρομές εναντίον των δυνάμεών του να παραιτηθούν. Μάλιστα στην ανακοίνωση τους κατηγορεί ότι έχουν επηρεαστεί από την «τρέλα της εξουσίας» και θέλουν να προκαλέσουν άλλον ένα πόλεμο Μουσουλμάνων-Χριστιανών. 

Εγκαταλείπουν το... πλοίο
Όπως μετέδωσε το αραβικό δίκτυο Al Jazeera, «ένας αριθμός ατόμων» που βρίσκονται στον στενό κύκλο του Καντάφι, εγκαταλείπουν τη χώρα για τη γειτονική Τυνησία. Επίσης, Λίβυοι διπλωμάτες που τώρα υποστηρίζουν την αντιπολίτευση, επισήμαναν ότι οι περισσότεροι ανώτεροι αξιωματούχοι της χώρας προσπαθούν να αυτομολήσουν αλλά έρχονται αντιμέτωποι με αυστηρά μέτρα ασφάλειας και δυσκολεύονται να εγκαταλείψουν τη χώρα. Ο Ιμπραήμ Νταμπάσι, δεύτερος στην ιεραρχία της διπλωματικής αποστολής της Λιβύης στον ΟΗΕ, που τώρα υποστηρίζει την αντιπολίτευση, δήλωσε επίσης ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στα Ηνωμένα Έθνη γνώριζαν εκ των προτέρων για τις προθέσεις των Κούσα και Τρέκι.

Βρετανία: «Δεν έχει ασυλία ο Κούσα»

«Αποφάσισα να μην συνεχίσω να εργάζομαι και να μη δεχτώ άλλα καθήκοντα» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Τρέκι, από το Κάιρο όπου βρίσκεται. «Προσεύχομαι στο Θεό να με βοηθήσει να συμμετάσχω στις προσπάθειες διάσωσης αυτού του πολύτιμου έθνους», πρόσθεσε ο ίδιος και ζήτησε να πραγματοποιηθεί εθνικός διάλογος στη Λιβύη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ, αναφερόμενος στον Κούσα, ο οποίος έφθασε αργά χθες σε στρατιωτική αεροπορική βάση κοντά στο Λονδίνο από την Τυνησία, είπε ότι «είναι σε ασφαλές μέρος» και ότι συνομιλεί με βρετανούς αξιωματούχους. Έγινε γνωστό επίσης ότι εισαγγελείς θέλουν να τον ανακρίνουν για την υπόθεση Λόκερμπι.

Ο Χέιγκ είπε ότι ο Κούσα «δεν θα έχει ασυλία από τη βρετανική ούτε από τη διεθνή δικαιοσύνη».

Η αποσκίρτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης και η άφιξή του στη Βρετανία θα ενθαρρύνει και άλλους στενούς συνεργάτες του Μουάμαρ Καντάφι να εγκαταλείψουν τον λίβυο ηγέτη δήλωσε ο Χέιγκ. Η παραίτηση του Κούσα δείχνει ότι το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι, στο οποίο έχουν καταγραφεί σημαντικές αποσκιρτήσεις, είναι «διχασμένο και καταρρέει εκ
των έσω», τόνισε. 

«Ο Καντάφι πρέπει να αναρωτηθεί ποιος θα είναι ο επόμενος που θα τον εγκαταλείψει», είπε ο βρετανός αξιωματούχος σε συνέντευξη Τύπου κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Φόρεϊν Όφις.

Πιστός συνεργάτης του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, ο Κούσα ήταν επικεφαλής της
υπηρεσίας κατασκοπείας από το 1994 έως το 2009 πριν αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών.

Για «σημαντικό πλήγμα» στον Καντάφι, με την αυτομόληση του Μούσα Κούσα, έκανε λόγο ο Λευκός Οίκος.

Ο λαός θα αποφασίσει για τον Καντάφι
Το πιθανότερο είναι ο Καντάφι να απομακρυνθεί από την εξουσία από τον ίδιο το λαό του, ως αποτέλεσμα των πολιτικών και οικονομικών μέτρων, επισήμανε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς.

Ωστόσο ο ίδιος τόνισε ότι η απομάκρυνση του Καντάφι από την εξουσία «δεν είναι στόχος της στρατιωτικής αποστολής» των δυνάμεων που επιχειρούν εναντίον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου