"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ο πολιτισμός του «Δεν πληρώνω»του υπουργείου Πολιτισμού.


Απλήρωτοι εξακολουθούν να παραμένουν εκατοντάδες απολυμένοι συμβασιούχοι
Αρκετοί από τον περασμένο Οκτώβριο κι άλλοι από το Δεκέμβριο, οπότε και έφυγαν από την υπηρεσία τους. Πάντως το υπουργείο παρότι χρωστάει στους «παλιούς» προσλαμβάνει νέους συμβασιούχους για να καλύψει τα κενά σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
«Τα έξοδα τρέχουν και μας έχουν ξεχάσει» καταγγέλλει η Παναγιώτα Γιαννοπούλου, που εργαζόταν ως ωρομίσθια νυχτοφύλακας στην Α' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. «Από το Δεκέμβριο που έληξε η σύμβασή μου περιμένω μέρα με τη μέρα για να πληρωθώ. Με πάνε από βδομάδα σε βδομάδα». Τρεις μήνες τώρα βρίσκεται άνεργη στις λίστες του ΟΑΕΔ και επιβιώνει με τα 450 ευρώ του επιδόματος. «Πώς να τα βγάλει πέρα μια οικογένεια με δύο παιδιά;» αναρωτιέται.
Πριν από λίγες ημέρες ζήτησε και πήρε στα χέρια της επίσημο έγγραφο του υπουργείου σχετικά με τα χρήματα που πρέπει να της καταβληθούν: «Σας οφείλονται: Αποδοχές μηνός Δεκεμβρίου, αναλογία επιδόματος αδείας, αποζημίωση αδείας, αναλογία δώρου Χριστουγέννων και αναλογία δώρου Πάσχα. Αποδοχές Κυριακών -εξαιρέσιμων μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2010, οι οποίες θα καταβληθούν μετά την έγκριση χρηματοδότησης της υπηρεσίας μας από το ΤΑΠΑ...».
Το περίεργο είναι ότι στην περίπτωση του υπουργείου Πολιτισμού, που είναι ο εργοδότης, δεν εφαρμόζεται όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία σχετικά με τις οφειλές σε εργαζομένους. Σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα, ποινικές κυρώσεις μέχρι και αυτόφωρη διαδικασία...
Απευθυνθήκαμε στην Επιθεώρηση Εργασίας ζητώντας να πληροφορηθούμε ποιες είναι οι κυρώσεις που επιβάλλονται σε αντίστοιχη περίπτωση σε μια ιδιωτική επιχείρηση: «Διοικητικές κυρώσεις, πρόστιμο, μηνυτήρια αναφορά, και για τη μη χορήγηση δώρου Χριστουγέννων θα έπρεπε να κινηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου για τον εργοδότη» μας απάντησαν, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν ότι πρόκειται για το υπουργείο Πολιτισμού.
Σε αντίστοιχη δεινή θέση βρίσκονται περίπου και 500 αρχαιολόγοι που είναι απλήρωτοι από τις 31 Οκτωβρίου 2010. «Το υπουργείο Πολιτισμού έχει αναδειχτεί σε πρωταθλητή ως κακοπληρωτής στο Δημόσιο» μας λέει ο Δημ. Παππάς, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων. «Το παράδοξο είναι ότι όταν γίνονται οι προσλήψεις των συμβασιούχων έχουν εξασφαλιστεί κι έχουν εγκριθεί από νωρίτερα οι πιστώσεις, άρα είτε τα κονδύλια των πληρωμών τους κατευθύνονται κάπου αλλού είτε δεν υπήρχαν ποτέ, και είναι αποτέλεσμα "δημιουργικής λογιστικής"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου