"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Πυρηνικός εφιάλτης Ιαπωνικά ίχνη στον ελληνικό ουρανό



Μια γυναίκα κουβαλάει το παιδί της στην  κατεστραµµένη από τον σεισµό και το τσουνάµι  πόλη Γιαµάντα στη Βορειοανατολική Ιαπωνία
Στους δρόµους και τις πολυκατοικίες της Αθήνας διασκορπίστηκε τα τελευταία 24ωρα το ραδιενεργό ιώδιο-131, χωρίς όµως να προκαλεί την παραµικρή ανησυχία στους επιστήµονες εξαιτίας των απειροελάχιστων συγκεντρώσεών του.

Το ιώδιο-131 που έχει βραχεία διάρκεια ζωής – και θα µπορούσε να είχε ήδη διαλυθεί πάνω από τον ελλαδικό χώρο αν έπνεαν ισχυροί άνεµοι – προήλθε από διαρροή που έγινε σε αντιδραστήρες στη Φουκουσίµα πριν από τουλάχιστον 10 ηµέρες. Οπως ανέφερε στα «ΝΕΑ» ειδικός επιστήµονας, οι εργαστηριακές µετρήσεις του αέρα που πραγµατοποιούνται στη χώρα µας «δείχνουν ότι απειροελάχιστες ποσότητες του ιωδίου-131 εξακολουθούν να ανιχνεύονται. Οι ποσότητες αυτές είναι τόσο µικρές ώστε µπορούµε να πούµε µε τον πλέον κατηγορηµατικό τρόπο ότι δεν εγκυµονούν τον παραµικρό κίνδυνο για την υγεία µας».

Οι επιστήµονες της Επιτροπής Ατοµικής Ενέργειας και των Εργαστηρίων Πυρηνικής Τεχνολογίας και Πυρηνικής Φυσικής στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο, ωστόσο, επαγρυπνούν καθώς η κατάσταση µε τους πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Ιαπωνία είναι ακόµη ρευστή.

«Το ευτύχηµα είναι ότι µέχρι στιγµής δεν έχουµε ανιχνεύσει καίσιο-137», ανέφερε στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής στον Τοµέα Πυρηνικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατοµικής Ενέργειας Σίµος Σιµόπουλος.

Ο ίδιος προσθέτει ότι µπορεί να µην ανιχνευτεί και ποτέ στον ελλαδικό χώρο καίσιο-137, όµως πρέπει να περάσει ακόµη πολύς καιρός µέχρι να έχουµε µια σαφή εικόνα για τη διαρροή σε τοπικό και παγκόσµιο επίπεδο. Χθες το βράδυ, το Εργαστήριο του Τοµέα Πυρηνικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ ανίχνευε τις απειροελάχιστες συγκεντρώσεις του ιωδίου-131 στις εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου στου Ζωγράφου, ακόµη και σε ύψος 9 µέτρων από το έδαφος. Οι αέριες µάζες µε τα ίχνη ραδιενέργειας έφθασαν στη χώρα µας από τη Βόρεια Ευρώπη, αφού ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Ιαπωνία ακολουθώντας πορεία προς τα ανατολικά.

«Η γενική κυκλοφορία του αέρα στη Γη είναι από δύση προς ανατολή», λέει στα «ΝΕΑ» ο Γιώργος Κάλλος, καθηγητής στον Τοµέα Φυσικής του Πανεπιστηµίου Αθηνών. «Είναι απόλυτα λογικό οι αέριες µάζες µε τα απειροελάχιστα σε µάζα ραδιενεργά σωµατίδια να διέσχισαν τον Ειρηνικό Ωκεανό και να πέρασαν πάνω από το βόρειο τµήµα της αµερικανικής ηπείρου και στη συνέχεια από την περιοχή της Ισλανδίας να άρχισαν να κατεβαίνουν από τη Βόρεια Ευρώπη προς τα Βαλκάνια».

Οι αέριες µάζες που βρίσκονται σε µεσαία ύψη, δηλαδή κάτω από 10 χιλιόµετρα από το έδαφος, χρειάζονται περίπου 15 ηµέρες για να κάνουν µια πλήρη περιφορά γύρω από τη Γη.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ. Στη χώρα µας το ιώδιο-131 ανιχνεύτηκε στις 24 Μαρτίου. Σύµφωνα µε την ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής Ατοµικής Ενέργειας, «οι εξειδικευµένες εργαστηριακές µετρήσεις, οι οποίες πραγµατοποιήθηκαν στο διάστηµα 24-25 Μαρτίου, έδειξαν ίχνη ραδιενέργειας στην ατµόσφαιρα, σε συγκεντρώσεις στο επίπεδο των 125 µBq/m3 (125 εκατοµµυριοστά του Μπεκερέλ σε ένα κυβικό µέτρο αέρα).

Οι συγκεντρώσεις αυτές αντιστοιχούν σε δόση ακτινοβολίας της τάξεως του εκατοµµυριοστού της ετήσιας δόσης από φυσική ακτινοβολία που δέχεται ο µέσος άνθρωπος.
Οι αέριες µάζες από τη Φουκουσίµα έφτασαν εδώ ακολουθώντας πορεία ανατολική

Ο Ελληνας που πουλάει το «αντίδοτο»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

«ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ιωδιούχου καλίου έχουν εξαντληθεί. Μέσα σε µίαεβδοµάδα πουλήθηκαν 50.000 σκευάσµατα.∆ώσαµε προτεραιότητα στην Ιαπωνία καθώς εκεί υπάρχειη µεγαλύτερη ανάγκη. Εχουµε προχωρήσει σε ενέργειες για νααυξηθεί η παραγωγή µας και να µπορούµε να συνεχίσουµε τις αποστολές σε όποιο µέρος του πλανήτη είναι αναγκαίο το φάρµακό µας». Ο ελληνικής καταγωγής Φιλ ∆ρίτσας είναι πρόεδρος σε µίααπό τις τρεις φαρµακευτικές εταιρείες παγκοσµίως που έχουν την άδεια της Αρχής Τροφίµων και Φαρµάκων των ΗΠΑ να διαθέτουν σκευάσµατα τα οποία προστατεύουν τον θυρεοειδή αδένα από το ραδιενεργό ιώδιο που προκαλεί καρκίνο. Το όνοµα του σκευάσµατος είναι ThyroShield και πρόκειται για σιρόπι ιωδιούχου καλίου µε γεύση βατόµουρο, προκειµένουνα µην είναι δυσάρεστο στα παιδιά. Κάθε σκεύασµα κοστίζει13 δολάρια και 25 σεντχωρίς τα έξοδα αποστολής, κάτι που σηµαίνει ότι τα έσοδα της φαρµακευτικής εταιρείας του ∆ρίτσα από τη διάθεση των σκευασµάτων την τελευταία εβδοµάδα ξεπέρασαν τα 650.000 δολάρια.

«Η τραγωδία στην Ιαπωνίαέχει ευαισθητοποιήσει πολλούςπολίτες όχι µόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε πολλές άλλες χώρες σχετικά µε τους κινδύνους ενός πυρηνικού ατυχήµατος, το ίδιο ισχύει και για πολλές κυβερνήσεις», δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο ∆ρίτσας που έλκει την καταγωγή του από το Κρυονέρι και την Πάτρα.

Μόλις γνωστοποιήθηκε το πυρηνικό δυστύχηµα στο Τσερνόµπιλ οι πολωνικές αρχές µοίρασαν σε 10,5 εκατ. ενηλίκους και 7 εκατ.

παιδιά κορεσµένο διάλυµα ιωδιούχου καλίου. Τα αποτελέσµατα των µελετών που ακολούθησαν έδειξαν ότι στιςπεριοχές όπου δεν είχε µοιραστεί ιωδιούχο κάλιο τα κρούσµατα καρκίνουτου θυρεοειδούς έφταναν σε επίπεδα επιδηµίας.

ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ. Η αµερικανική νοµοθεσία επιβάλλει τον εφοδιασµό µε ιωδιούχο κάλιο ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του πληθυσµού σε ακτίνα έως και 32 χιλιόµετρα από τα 104 πυρηνικά εργοστάσια. «Το απόθεµα ανερχόταν σε 5 εκατ. µπουκάλια από τα οποία 1,7 εκατ. έχουν λήξει και τα υπόλοιπα έχουν ακόµα ενάµιση χρόνο ζωής», λέει στα «ΝΕΑ» ο ∆ρίτσας, ο οποίος προτείνει τη δωρεά αυτών των αποθεµάτων στην Ιαπωνία. 

.tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου