"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Τα «επικίνδυνα παίγνια» του πρωθυπουργού με την Aριστερά


Του Μανώλη Κυπραίου
Είναι πλέον δεδομένο πως οι πολύ κακές σχέσεις μεταξύ της κυβέρνησης και του κόμματος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), έγιναν κάκιστες και οι επόμενες ημέρες προβλέπονται θυελλώδεις.
«Πέτρα του σκανδάλου» είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και αποκορύφωμα της έντασης στάθηκε η επίθεση εναντίον του με γιαούρτια στην Κερατέα από πολίτες, τους οποίους ο Θ. Πάγκαλος κατηγόρησε ευθέως: «ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε διατεταγμένη υπηρεσία». Ακολούθησε ένα μπαράζ ανακοινώσεων κατηγοριών ένθεν-κακείθεν με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή να βάζει το… «κερασάκι στην τούρτα» λέγοντας πως την ημέρα της επετείου της 25ης Μαρτίου, το κόμμα της αριστεράς έχει σχεδιάσει προβοκάτσιες εναντίον μελών της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τους οποίους μιλήσαμε, δηλώνουν «έξαλλα» από την κυβερνητική επίθεση εναντίον τους, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τις πολιτικές εξελίξεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. «Κάτι μαγειρεύουν στην κυβέρνηση και προσπαθούν να τα φορτώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ» μας δήλωσε πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως: «Πάνε να φορτώσουν την αποτυχία τους στην αριστερά, λες κι εμείς φταίμε για την κατάντια αυτής της χώρας. Εμείς δεν κυβερνήσαμε ούτε τα… “φάγαμε μαζί τους”.
Είναι πασιφανές πως ετοιμάζονται να αυξήσουν την ένταση», συμπληρώνοντας: «Είτε το ΠΑΣΟΚ είναι στην εξουσία, είτε η ΝΔ αποδιοπομπαίο τράγο βρίσκουν την αριστερά. Ο κόσμος όμως που διαμαρτύρεται είναι και αριστερός και δεξιός και κεντρώος. Μάλλον η μωρία τους τούς έχει τυφλώσει και βλέπουν πως όλα είναι μια χαρά με τον λαό να πεινάει».
Γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ
Όμως και στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Αρκετά στελέχη του κυβερνητικού κόμματος, θεωρούν πως ο Θεόδωρος Πάγκαλος έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα, ενώ δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την σπουδή με την οποία ο Γ. Πεταλωτής εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας σχέδια που αν μη τι άλλο «αποκωδικοποιούνται» ως πρελούδιο συνταγματικής παρεκτροπής από την αριστερά.
Τα ίδια στελέχη του ΠΑΣΟΚ μίλησαν για «επικίνδυνες υπερβολές» του κυβερνητικού εκπροσώπου, επισημαίνοντας και αυτά από την πλευρά τους πως, «ο λαός βρίσκεται στο όριό του και η αγανάκτηση αυτή δεν έχει χρώμα. Αντί να προσπαθήσουμε να μονιάσουμε, κάποιοι ρίχνουν λάδι στην φωτιά και θα το πληρώσουμε. Και αν έριξαν γιαούρτια στον Πάγκαλο, σε λίγο θα μας πετούν πέτρες».

Σε κατάσταση αναμονής και το ΚΚΕ
Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθεί τις εξελίξεις και το ΚΚΕ με την ηγεσία του και κορυφαία στελέχη του να βρίσκονται «υπ΄ατμόν» σε περίπτωση που η επίθεση της κυβέρνησης γενικευθεί κατά της αριστεράς. «Όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού σου να φοβάσαι πως μπορεί να καεί και το δικό σου. Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες, μιας και ήμασταν οι πρώτοι που δεχθήκαμε τα πυρά του Θεόδωρου Πάγκαλου, που φαίνεται ότι έχει τη δυνατότητα να φέρεται και να εκφράζεται ως “Λουδοβίκος” απαγορεύοντας τις αντιδράσεις», μας δήλωσε στέλεχος του ΚΚΕ.
Όπως και να ΄χει ο Θεόδωρος Πάγκαλος με την τακτική, τους αφορισμούς και τις φραστικές κατηγορίες του ενάντια στην αριστερά, έχει ανοίξει ένα νέο μεγάλο μέτωπο, για το οποίο φαίνεται πως ο πρωθυπουργός είναι σύμφωνος. Οι εξηγήσεις για αυτό είναι δύο: Ή ο Γιώργος Παπανδρέου αναζητά μια διέξοδο που θα στρέψει τα βλέμματα της κοινής γνώμης αλλού, «θυματοποιώντας» την κυβέρνηση ή προσπαθεί να «κάψει» τον Θεόδωρο Πάγκαλο για να γίνει η αποπομπή του «ευκολότερη».
Και στις δύο περιπτώσεις όμως το σίγουρο είναι ένα: Το ΠΑΣΟΚ θα βγει ζημιωμένο από αυτή την αντιπαράθεση, τόσο εκλογικά όσο και ηθικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου