"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

«Συναγερμός» για το ραδιενεργό νερό στην Ιαπωνία



Ακατάλληλο για τα μωρά κρίθηκε το νερό του δικτύου υδροδότησης στην επαρχία Σαϊτάμα που γειτονεύει με το Τόκιο, καθώς εντοπίστηκαν επίπεδα ραδιενέργειας που ξεπερνούν το όριο ασφαλείας.

Το ίδιο είχε συμβεί και στο Τόκιο χθες, όπου οι αρχές ανακοίνωσαν πως τα επίπεδα ραδιενέργειας στο νερό είναι πολύ υψηλά για τα βρέφη κάτω του ενός έτους. Σήμερα όμως, οι δημοτικές αρχές της πρωτεύουσας καθησύχασαν τους κατοίκους πως τα επίπεδα είναι ξανά στα φυσιολογικά όρια και δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των μικρών παιδιών.

Στο μεταξύ ραδιενεργό καίσιο 1,8 φορά υψηλότερο από το κανονικό επίπεδο βρέθηκε σε ένα πράσινο φυλλώδες λαχανικό που καλλιεργείται σε ένα ερευνητικό κέντρο στο Τόκιο, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο την Μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο.

Μόλυνση από ραδιενέργεια έχει βρεθεί σε διάφορα λαχανικά κοντά στην πυρηνική
μονάδα που υπέστη σοβαρές ζημιές στις 11 Μαρτίου από το σεισμό και το τσουνάμι,
αλλά είναι η πρώτη φορά που ανιχνεύτηκε σε φυτό που καλλιεργείται στην
πρωτεύουσα, 240 χιλιόμετρα (150 μίλια), νότια της μονάδας.

Σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η
ιαπωνική αστυνομία, ο καταστροφικός σεισμός της 11ης Μαρτίου και το τσουνάμι
που ακολούθησε έχουν προκαλέσει συνολικά περισσότερους από 27.000 νεκρούς ή
αγνοούμενους αφού 9.811 θάνατοι έχουν καταγραφεί και 17.541 άνθρωποι έχουν επισήμως κηρυχθεί αγνοούμενοι.

Εξάλλου 2.779 άτομα τραυματίστηκαν, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι
άστεγοι.

Πρόκειται για την πιο θανατηφόρα φυσική καταστροφή που έπληξε την Ιαπωνία από
το 1923, όταν ένας σεισμός είχε προκαλέσει περισσότερους από 142.000 νεκρούς.


Στο μεταξύ, στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, οι μηχανικοί επέστρεψαν στις πυρηνικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να αποκαταστήσουν το σύστημα ψύξης στον αντιδραστήρα 3, ενώ την ίδια ώρα οι μετασεισμοί συνεχίζονται.

Σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό, οι νεκροί επισήμως ανέρχονται στους 9.700, ενώ στους 16.500 έφτασαν οι αγνοούμενοι.

Μάλιστα, οι αρχές ανακοίνωσαν πως το τσουνάμι που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, μετά το σεισμό των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ της 11ης Μαρτίου, ήταν ύψους 23,6 μέτρων.

Οι ισχυροί μετασεισμοί εξακολουθούν να προκαλούν προβλήματα στην επιχείρηση βοήθειας των θυμάτων από το τσουνάμι, αλλά και στην ψυχολογία των πολιτών.

Σήμερα, σημειώθηκαν άλλες δύο σεισμικές δονήσεις.

Η πρώτη, τα ξημερώματα, ήταν μεγέθους 4,9 βαθμών, ενώ η δεύτερη, το απόγευμα (τοπική ώρα) ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών και το επίκεντρό της εντοπίστηκε στα βόρεια της χώρας. Προς το παρόν, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ούτε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Με το πρώτο φως της ημέρας, οι μηχανικοί στο χώρο του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα επέστρεψαν στις θέσεις τους, προκειμένου να καταφέρουν να αποκαταστήσουν το σύστημα ψύξης στον αντιδραστήρα 3.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας διαχείρισης του πυρηνικού εργοστασίου (TEPCO) είχαν αναστείλει τις εργασίες χθες το απόγευμα, όταν άρχισε να υψώνεται πυκνός μαύρος καπνός από τον συγκεκριμένο αντιδραστήρα.

Η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι ήδη τρεις εργαζόμενοι έχουν εκτεθεί σε ραδιενεργό ακτινοβολία και δύο από αυτούς εισήχθησαν στο νοσοκομείο.

Και οι τρεις εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια κατά τη διάρκεια των εργασιών για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στον αντιδραστήρα 3.

Οι δύο που νοσηλεύονται έχου υποστεί εγκαύματα στα πόδια.

Στο κόκκινο η ραδιενέργεια
Επίπεδα ραδιενέργειας πάνω από τους κανόνες ασφαλείας, για βρέφη, ανιχνεύθηκαν και στο σύστημα καθαρισμού του πόσιμου ύδατος στην πόλη Καβαγκούτσι της επαρχίας Σαϊτάμα, που γειτονεύει με το Τόκιο, ενώ οι εργάτες προσπαθούν ακόμα να συγκρατήσουν τη διαρροή ραδιενεργού ακτινοβολίας στον κατεστραμμένο, από το τσουνάμι, πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα του Κιότο, στο Καβαγκούτσι μετρήθηκαν 120 μπεκερέλ, ραδιενεργού ιωδίου-121, λίγο υψηλότερα από τα συνιστώμενα ανώτατα όρια.

Χθες, οι αρχές του Τόκιο είχαν ανακοινώσει μετρήσεις της τάξης των 210 μπεκερέλ, ραδιενεργού ιωδίου, σε εργοστάσιο επεξεργασίας πόσιμου ύδατος και εξέδωσαν σύσταση για μη χορήγηση νερού από τη βρύση σε ανήλικους και βρέφη. Ως γνωστόν η παρουσία αυξημένων ποσοστών ραδιενεργού ιωδίου στον οργανισμό βρεφών και ανηλίκων ενοχοποιείται για πιθανές βλάβες αλλά και πρόκληση κακοήθειας, στο θυρεοειδή αδένα.

Σήμερα όμως, οι δημοτικές αρχές της ιαπωνικής πρωτεύουσας, δήλωσαν ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας που ανιχνεύθηκαν στο νερό της βρύσης στο Τόκιο έπεσαν κάτω από το επιτρεπτό για τα βρέφη όριο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση ότι το νερό της βρύσης είναι μολυσμένο προκάλεσε πανικό στους κατοίκους της πρωτεύουσας που έσπευσαν στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν εμφιαλωμένο νερό. Πολλοί δεν πρόλαβαν να αγοράσουν και, έτσι, οι αρχές άρχισαν να διανέμουν συγκεκριμένο αριθμό φιαλών ανά οικογένεια.

Με τον εφιάλτη της ραδιενέργειας να σκορπά πανικό σε όλο τον κόσμο, η Σιγκαπούρη αποφάσισε να αναστείλει τις εισαγωγές γάλατος, κρέατος και γενικότερα προϊόντων που προέρχονται από περιοχές κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Η Αρχή Αγροτικών Προιόντων-Τροφίμων και Κτηνιάτρων της Σιγκαπούρης αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι ο περιορισμός αποφασίστηκε, μετά τις ανακοινώσεις του ιαπωνικού υπουργείου, Υγείας, Εμπορίου και Ανάπτυξης, που επιβεβαίωναν την ανίχνευση υψηλών επιπέδων ραδιενεργών ουσιών σε παρτίδες γάλατος και λαχανικών από τέσσερις επαρχίες: της Φουκουσίμα, του Ιμπαράκι, του Τογκίτσι και της Γκάνμα.

«Η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά και να εφαρμόζει ελέγχους στις εισαγωγές τροφίμων από την Ιαπωνία» επισημαίνει η υπηρεσία. Στα προϊόντα που δεσμεύθηκαν περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, γάλα, γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά, θαλασσινά και κρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου