"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Οδοφράγµατα εµφυλίου στήνονται στην Υεµένη

Ενας από τους στρατιωτικούς που συντάχθηκαν µε τους αντικαθεστωτικούς κραδαίνει το Καλάσνικόφ του κατά τη χθεσινή ογκώδη  διαδήλωση στη Σαναά, πρωτεύουσα της Υεµένης


Σε εµφύλια σύρραξη κινδυνεύει να βυθιστεί και πάλι η Υεµένη έπειτα από 17χρόνια, καθώς οι διαδηλωτέςπου ζητούν εδώ και έναν µήνα µε ογκώδεις συγκεντρώσεις την αποµάκρυνση του προέδρου Αλί Αµπντάλα Σάλεχ απέκτησαν από χθεςτην υποστήριξη ενός µέρους τουστρατού της χώρας. Ετσι, τανκς που ανήκουνστις δύο αντίθετες πλευρές βρίσκονται παραταγµένα σε διαφορετικές περιοχές της πρωτεύουσας Σαναά. Εκείνα που καθοδηγεί ο υποστράτηγος Αλί Μοχσέν Αλ Αχµάρ, ο οποίος ανακοίνωσε πως βρίσκεται µαζί µε άλλους ανώτατους αξιωµατικούς στο πλευρό των διαδηλωτών,τοποθετήθηκαν γύρω από το κεντρικό σηµείο των διαδηλώσεων, στηνπλατεία του πανεπιστηµίου, ενώ το επίλεκτο σώµα των ενόπλων δυνάµεων του οποίου ηγείται ο γιος τού Σάλεχ έστησε τα άρµατα µάχης έξω από το προεδρικό µέγαρο, στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

Ο υπουργός Αµυνας της Υεµένης Νάσερ Αχµεντ εµφανίσθηκε στην τηλεόραση της χώρας λέγοντας ότι οι ένοπλες δυνάµεις παραµένουν πιστές στον πρόεδρο και πως θα αντιµετωπίσουν οποιοδήποτε σχέδιο έχει στόχο την κατάργηση της «συνταγµατικής νοµιµότητας και της δηµοκρατίας».

Ο πρόεδρος Σάλεχ προσπαθεί µε κάθε τρόπο να παραµείνει στην εξουσία, στην οποία βρίσκεται εδώκαι 32 χρόνια, όµως οι διαδηλωτές στους δρόµους της Σαναά και των άλλων πόλεων της Υεµένης πολλαπλασιάσθηκαν τις τελευταίες ηµέρες έπειτα από τη δολοφονία 52 διαδηλωτών την Παρασκευή, όταν οι δυνάµεις του Σάλεχ άνοιξαν πυρ από στέγες κτιρίων εναντίον του πλήθους όπου υπήρχαν πολλές γυναίκες και παιδιά. Χθες ο Σάλεχ, ο οποίος την Κυριακή διέλυσε την κυβέρνηση, συναντήθηκε µε τους υπουργούς Αµυνας και Πληροφοριών καθώς και µε τον επικεφαλής των µυστικών υπηρεσιών. Οπως έγινε γνωστό έστειλε µέσω του υπουργού Εξωτερικών µήνυµα στον βασιλιά Αµπντάλα της Σαουδικής Αραβίας, το περιεχόµενο του οποίου παραµένει άγνωστο.

Εκτός από τον υποστράτηγο Αλ Αχµάρ, στο πλευρό τωνδιαδηλωτών τάχθηκαν άλλοι δύο οµόβαθµοί του – και οι τρεις ανήκουν στη φυλή του Σάλεχ, τη Χασίντ, ο επικεφαλής της οποίας επίσης έχει ζητήσει από τον πρόεδρο την παραίτησή του. ΟΑλ Αχµάρ ήταν στενός συνεργάτης του Σάλεχ επί πολλάχρόνια, διατηρεί όµως στενές σχέσεις µε τιςισλαµιστικές οµάδες τηςχώρας, γεγο νός που µπορείνα δηµιουργήσει αµφιβολίες στη ∆ύση και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ – οι οποίες συνεργάζονται στενά µε την Υεµένη στο θέµα της ισλαµιστικής τροµοκρατίας – για την προθυµία του να περιορίσει τη δράση τους.

Τα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια µεταδίδουν ότι δεκάδες αξιωµατικοί του στρατού και πολιτικοί παίρνουν το µέρος της αντιπολίτευσης και των διαδηλωτών, ενώ πρεσβευτές της Υεµένης σε πολλές χώρες του κόσµου ανακοίνωσαν τις τελευταίες ηµέρες την παραίτησή τους. Μιλώντας στο Αλ Τζαζίρα ο υποστράτηγος, τον οποίο πολλοί θεωρούν πιθανό διάδοχο τουΣάλεχ, δήλωσε ότι οι δεκάδες νεκροίδιαδηλωτές της περασµένης εβδοµάδας τον έκαναν να αποφασίσει να υποστηρίξει την αντιπολίτευση.

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ. Ο πρόεδρος Σάλεχ έχει αντιµετωπίσει πολλές σοβαρές προκλήσεις, συχνά κλείνοντας εύθραυστες συµµαχίες µε φυλές προκειµένου να επεκτείνει την εξουσία του πέραν της πρωτεύουσας. Τα τελευταία επτά χρόνια οι δυνάµεις του αντιµετωπίζουν µια ένοπλη εξέγερση σταβόρεια της χώρας, ένα αποσχιστικό κίνηµα στον νότο και και µια οργάνωση που συνεργάζεται στενά µε την Αλ Κάιντα.
«Κόκκινη κάρτα»
Η αποχώρηση του προέδρου της Υεµένης Αλί Αµπντάλα Σάλεχ φαίνεται πως είναι αναπόφευκτη, εκτίµησε χθες ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, ενώ ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάµερον δήλωσε «βαθύτατα ανήσυχος» για τις εξελίξεις στη χώρα αυτή.

Με σύνθηµα «όχι άλλο φόβο»

ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ «Οχι άλλο φόβο!» χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στην πόλη Ντάρα της Νότιας Συρίας, µετά την κηδεία ενός διαδηλωτή που σκοτώθηκε την Κυριακή από τις δυνάµεις ασφαλείας. Οι διαδηλωτές άρχισαν να πραγµατοποιούν πορεία προς το νεκροταφείο στο τέµενος Αλ Οµάρι µετά την ταφή του νεαρού Ραΐντ Ακράντ και φώναζαν συνθήµατα όπως «Επανάσταση, επανάσταση» και «Αλλάχ, Συρία, ελευθερία είναι το παν». Μονάδες του στρατού και της αστυνοµίας είχαν τοποθετηθεί σε στρατηγικά σηµεία αυτής της πόλης, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα µε την Ιορδανία και περίπου 100 χιλιόµετρα από την πρωτεύουσα ∆αµασκό, και επιτέθηκαν στους διαδηλωτές µε κλοµπ για να τους διαλύσουν. Οι πληροφορίες όµως ότι υπέκυψε στα τραύµατά του ένα παιδί που είχε τραυµατιστεί την προηγουµένη αναµένεται να προκαλέσουν νέα ένταση. Χθες η Γαλλία καταδίκασε για άλλη µια φορά τη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών στη Συρία και ζήτησε την απελευθέρωση όλων όσοι κρατούνται επειδή συµµετείχαν στις εκδηλώσεις διαµαρτυρίας. «Η Γαλλία καλεί την κυβέρνηση του προέδρου Ασαντ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό, «να ανταποκριθεί µε µεταρρυθµίσεις στα αιτήµατα που εκφράζει ο συριακός λαός». Την υπέρµετρη χρήση βίας κατήγγειλε και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων.


Ξεσηκώνονται οι σιίτες

Η ΕΝΤΑΣΗ 
στο Μπαχρέιν, όπου η κυβέρνηση κήρυξε την περασµένη εβδοµάδα στρατιωτικό νόµο καλώντας στρατιωτικές δυνάµεις από τη Σαουδική Αραβία, φαίνεται ότι επεκτείνεται και σε αυτή τη γειτονική χώρα. Χθες εκατοντάδες νεαροί σιίτες διαδήλωσαν στη σαουδαραβική πόλη Κατίφ εναντίον της προσπάθειας καταστολής της εξέγερσης των σιιτών – οι οποίοι αποτελούν την πλειονότητα των πολιτών στο Μπαχρέιν – από τη σουνιτική βασιλική οικογένεια της χώρας. «Με το αίµα και την ψυχή µας θα θυσιαστούµε για σένα, Μπαχρέιν», φώναζαν διαδηλώνοντας σε κεντρικό δρόµο του Κατίφ, ενώ σύµφωνα µε τους διοργανωτές θα ακολουθήσουν και άλλες διαδηλώσεις, απεργίες και προσευχές. Η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, της µεγαλύτερης πετρελαιοεξαγωγικής χώρας στον κόσµο που αντιµετωπίζει στο εσωτερικό της αντιδράσεις από τους σιίτες, φοβάται ότι η συνεχιζόµενη εξέγερση στο γειτονικό Μπαχρέιν µπορεί να οδηγήσει σε µεγάλες διαδηλώσεις και στις δικές της πόλεις. 
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου