"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Μη θάβετε την ελληνική ιστορία!

vomos
Στις αρχές Φεβρουαρίου 2011, κατά τη διάρκεια των εργασιών στη γραμμή του ΗΣΑΠ στο Θησείο, και στο σημείο που οι γραμμές διασχίζουν την Αρχαία Αγορά παράλληλα στην οδό Αδριανού, απεκαλύφθη περαιτέρω ένα εύρημα υψίστης σημασίας: Ο Βωμός των 12 Θεών. Το μνημείο αρχικά ανασκάφηκε το 1891, και η ανασκαφή συνεχίστηκε το 1934, οπότε και έγινε η ορθή ταύτισή του.
Παρά τις επισημάνσεις των αρχαιολόγων για την ανεκτίμητη αξία του ευρήματος, η διοίκηση του ΗΣΑΠ, με τη σιωπηρή αποδοχή της πολιτείας και των αρμοδίων φορέων, αποφάσισε την εσπευσμένη κατάχωσή του! Τις επόμενες ημέρες με παρέμβαση του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο), οι εργασίες πάγωσαν, δίχως όμως να εξασφαλίζεται η τύχη του Βωμού και των υπόλοιπων αρχαιολογικών ευρημάτων που βρίσκονται στην ίδια γραμμή του ΗΣΑΠ.
Ο Βωμός των 12 Θεών, ("Βωμός του Ελέους" κατά Thomson) κατασκευάστηκε την αρχαϊκή περίοδο (522/521 π.Χ) από τον εγγονό του Πεισιστράτου και γιο του Τυράννου Ιππία, Πεισίστρατο τον νεότερο. Ο Βωμός καταστράφηκε κατά τους Περσικούς πολέμους και αναστηλώθηκε το Γ΄ τέταρτο του 5ου αι. π.Χ. (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού) Πρόκειται για έναν τετράπλευρο περίβολο, σχεδόν τετράγωνο στην κάτοψη που βρίσκεται στην συμβολή των κεντρικών οδών της αρχαίας Αθήνας.
Η ιστορική, πολιτιστική και θρησκευτική αξία του είναι ανεκτίμητη καθώς αποτελούσε τον "πολυσύχναστο ομφαλό της πόλεως" όπως τον αποκαλεί ο Πίνδαρος, και με βάση το σημείο αυτό υπολογίζονταν όλες οι αποστάσεις της Αττικής! Μάλιστα τόσο μεγάλη ήταν η ιερότητά του που αποτελούσε απαράβατο άσυλο για εκείνους που προσέρχονταν ως ικέτες. Για την τύχη ενός τέτοιου ιερού φωτεινού φάρου της πολιτισμένης ανθρωπότητας, που φέρει πανανθρώπινα μηνύματα, δεν έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν αυθαίρετη οποιαδήποτε διοίκηση του ΗΣΑΠ ή άλλοι πρόσκαιροι παράγοντες δεσμευμένοι στις οικονομικές επιταγές του σήμερα.
Κατόπιν κινητοποιήσεων, με πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών για την διάσωση του Βωμού, την Κυριακή 13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία συγκέντρωση στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών, με την συμμετοχή περίπου τριών χιλιάδων ατόμων.
Στις 17 και στις 18 Μαρτίου επιχειρήθηκε διαδοχικά εσπευσμένη κατάχωση του Μνημείου, η οποία και απετράπη με την άμεση κινητοποίηση εκατοντάδων πολιτών. Μετά από αυτές τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες, ο χώρος φυλάσσεται σε 24ωρη βάση από ενεργούς πολίτες και μέλη πολιτιστικών φορέων. Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 κατατέθηκε μήνυση προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών υποβαλλομένη δια του Α.Τ. Ακροπόλεως. Η μήνυση στρέφεται κατά του ΗΣΑΠ και παντός άλλου υπευθύνου, εργολάβου ή υπεργολάβου και εμπλεκομένου στα έργα της κατάχωσης του Βωμού.
Παρόλη μάλιστα την ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη για το συγκεκριμένο ζήτημα στην Βουλή, από ότι φαίνεται με την σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων αρχαιολογικών υπηρεσιών, πάρθηκε η απόφαση ο Βωμός να ξαναθαφτεί, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες του ΗΣΑΠ.
Πρόκειται για ένα ακόμη έγκλημα του σύγχρονου ελληνικού κράτους, κατά της πολιτιστικής του κληρονομιάς.

Την ίδια στιγμή που άλλες χώρες όχι μόνο επενδύουν στην ιστορία τους, αλλά προσπαθούν και με κάθε τρόπο να την μετατρέψουν σε μέσο ανάπτυξης και ευημερίας, το ελληνικό κράτος προτίθεται να ... θάψει αρχαιολογικά ευρήματα προκειμένου να κάνει ... γραμμές ηλεκτρικού τραίνου. Μιλάμε για το απόλυτο χάος, την απόλυτη απορρύθμιση. Είναι όμως η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο; Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ευρέως, ακόμη και κατά την διάρκεια των ανασκαφών για το ΜΕΤΡΟ, καταστράφηκαν πολύ περισσότερα αρχαία ευρήματα, από αυτά που τελικά διασώθηκαν.
Σαν να μην μας έφτανε η απόλυτη τσιμεντοποίηση της Αθήνας και η ως εκ τούτου μετατροπή της σε μια απάνθρωπη πόλη, από τις χειρότερες στον κόσμο για να ζεί κανείς ή για να επισκεφθεί, έρχεται σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να θυσιάσει και την αρχαία μας κληρονομιά, για να εξυπηρετήσει δήθεν οικονομικά συμφέροντα.
Εδώ πρέπει όμως να τονίσουμε την αξιόλογη αντίδραση πάρα πολλών ενεργών πολιτών, οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο να φυλάνε σκοπιές στον χώρο, προκειμένου αυτός να μην ξαναθαφτεί!
Εμείς δεσμευόμαστε να σας κρατάμε ενήμερους για τα όσα συμβαίνουν.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου