"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

H Ρωσία θα προχωρήσει στην κατασκευή του αγωγού South Stream


Αποφασισμένη φαίνεται η Ρωσία να προχωρήσει στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου SouthStream.
 
H Ρωσία θα προχωρήσει στην κατασκευή του αγωγού South Stream
Σύμφωνα με δηλώσεις του ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν σε κοινή συνέντευξη τύπου που είχε με το Σλοβένο ομόλογό του Μπαρούτ Παχόρ, η Ρωσία αποκλείει το ενδεχόμενο η Τουρκία να προσπαθήσει να σαμποτάρει το έργο. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει για την κατασκευή και τίποτα δεν θα μας εμποδίσει να πραγματοποιήσουμε το σχέδιο , τόνισε ο ρώσος πρωθυπουργός.
Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του στη Μόσχα, ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε ελάχιστες αναφορές στην κατασκευή του αγωγού λέγοντας μόνο πως η κοινή δουλειά συνεχίζεται . ο ρωσικός τύπος ανέφερε συγκεκριμένα πως η Τουρκία καθυστερεί εσκεμμένα την έγκριση του έργου προκειμένου να διαπραγματευτεί χαμηλότερες τιμές στο φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Η Ρωσία από την πλευρά της αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ο Πούτιν πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Σλοβενία με σκοπό να ενισχύσει τη συνεργασία ανάμεσα στα δύο κράτη. Συναντήθηκε με το Σλοβένο ομόλογό του , ενώ υπεγράφη σειρά συμφωνιών , μεταξύ των οποίων και συμφωνία ανάμεσα στο ρωσικό ενεργειακό γίγαντα Gazpromκαι την σλοβενική εταιρεία Geoplinσχετικά με την κατασκευή του αγωγού.

Οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία τα 2009 , σύμφωνα με την οποία η Σλοβενία επιτρέπει τη διέλευση του αγωγού από το έδαφός της. Η νέα συμφωνία βασίζεται πάνω σε αυτό το πλαίσιο και προβλέπει την εύρεση κατασκευαστικής εταιρείας που θα αναλάβει το έργο.

Ο αγωγός South Stream αποτελεί έμπνευση του Πούτιν από το 2007 και αναμένεται να μεταφέρει φυσικό αέριο από τη νότια Ρωσία στα Βαλκάνια και από εκεί στην Ευρώπη. Αυτό το έργο θεωρείται ως ανταγωνιστικό του ευρωπαϊκού αγωγού Nabucco , που θα παρακάμπτει τη Ρωσία.

Η κωλυσιεργία της Τουρκίας πάντως στην υλοποίηση του έργου, δημιουργεί τριβές στις σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Το φιλόδοξο σχέδιο αναμένεται να προσφέρει μεγάλα οικονομικά οφέλη σε όλα τα συμμετέχοντα μέρη και ειδικά στη Ρωσία που είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση του αγωγού πάση θυσία.



Πηγή: Hurriyet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου