"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Λιβύη: Βομβαρδισμοί και μάχες δίχως τέλος

Αζνταμπίγια
Οι βομβαρδισμοί της διεθνούς συμμαχίας, αλλά και οι μάχες μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι και των αντικαθεστωτικών, εξακολουθούν να μαίνονται στη Λιβύη. Οι απόψεις διχάζονται όσον αφορά στους στόχους των αεροπορικών επιδρομών της άτυπης διεθνούς συμμαχίας και στο τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης, η οποία γίνεται με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και της Βρετανίας. Το enet παρακολουθεί τις εξελίξεις.
Αζνταμπίγια Κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Τρίπολη ακούγονταν εκρήξεις από τις αεροπορικές επιδρομές και τα αντιαεροπορικά βλήματα. Οι μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Καντάφι και των ανταρτών συνεχίζονται, παρά την κατάπαυση του πυρός που για δεύτερη φορά ανακοίνωσε ο Καντάφι το βράδυ της Κυριακής.
Παράλληλα, διχογνωμίες εξακολουθούν να προβληματίζουν την άτυπη συμμαχία που δρα στη Λιβύη.
H Νορβηγία ήδη ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της στη στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη έως ότου αποσαφηνιστεί το θέμα της διοίκησής της, ενώ τα έξι F-16 του Όσλο που έφτασαν σήμερα στη Μεσόγειο για να μετάσχουν στις επιχειρήσεις δεν θα αρχίσουν την αποστολή τους έως ότου διευκρινιστεί το θέμα της διοίκησης, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Άμυνας της Νορβηγίας Κρετ Φαρέμο.
Αντιδράσεις εκφράζονται και από τη Ρωσία, με τον πρωθυπουργό Πούτιν να χαρακτηρίζει την στρατιωτική επιχείρηση ως "προβληματική".
Οι τελευταίες εξελίξεις:
(Όλες οι ώρες είναι ώρες Ελλάδας)
14:30 Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι το ΝΑΤΟ θα υποστηρίξει τη στρατιωτική επέμβαση της δυτικής συμμαχίας στη Λιβύη, όταν οι ΗΠΑ μειώσουν τη συμμετοχή τους σε αυτήν. "Αυτό θα συζητηθεί στο συμβούλιο ασφαλείας την Πέμπτη. Υποθέτω ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ή ο εκπρόσωπός του θα αναφερθούν στο ζήτημα", δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.
13:45 "Ο συνασπισμός καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να αποφύγει τα θύματα μεταξύ των αμάχων και οι περισσότεροι από τους στόχους είναι στόχοι αντιαεροπορικής άμυνας απομονωμένοι από κατοικημένες περιοχές", δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, στη Μόσχα όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Ανατόλι Σερντιούκοφ.

"Του είπα επίσης ότι πιστεύω πως οι σημαντικές στρατιωτικές μάχες που διεξάγονται θα υποχωρήσουν μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες", δήλωσε ο Ρ. Γκέιτς, ενώ τόνισε ότι ορισμένοι στη Ρωσία μοιάζουν να πιστεύουν τα "ψέματα", όπως τα χαρακτήρισε, του Καντάφι για απώλειες μεταξύ των αμάχων στη Λιβύη.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Α. Σερντιούκοφ καταδίκασε τους θανάτους αμάχων στη Λιβύη και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός. "Ζητούμε να γίνουν τα πάντα ώστε να σταματήσει η βία. Είμαστε βέβαιοι ότι ο καλύτερος δρόμος για τη διασφάλιση της ασφάλειας του άμαχου πληθυσμού είναι η άμεση κατάπαυση πυρός και η έναρξη διαλόγου", δήλωσε ο Σερντιούκοφ.
13:20 Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) του ΟΗΕ, ενέτεινε τη βοήθειά του σε τρόφιμα στα σύνορα της Λιβύης. Η οργάνωση απέστειλε πάνω από 1.500 τόνους τροφίμων στην Αίγυπτο, στα ανατολικά σύνορα της Λιβύης, ενώ ετοιμάζεται να διαθέσει πάνω από 6.000 τόνους τροφίμων, υπό τη μορφή επείγουσας βοήθειας. Ο διεθνής οργανισμός ανησυχεί για την όλο και πιο δύσκολη πρόσβαση σε τρόφιμα των Λίβυων πολιτών, αφού οι τιμές έχουν υπερδιπλασιαστεί, ενώ το 95% των καταστημάτων σε Ζαουίγια, Μισράτα και Σύρτη είναι κλειστά.
13:10 Σώος και ασφαλής βρέθηκε και ο δεύτερος πιλότος του αμερικανικού αεροσκάφους που κατέπεσε στη Λιβύη, σύμφωνα με τη Διοίκηση Αφρικής του αμερικανικού στρατού.
13.08 Νεότερη ανακοίνωση της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα αναφέρει ότι χθες το βράδυ ήρθε σε επαφή με το πρακτορείο του ο Στεφάν Λερ, ο φωτορεπόρτερ που εργάζεται για το πρακτορείο Polaris Images και για τον οποίο δεν υπήρχαν νέα από την Κυριακή, οπότε βρισκόταν στην περιοχή της Βεγγάζης. Δύο δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων κι ένας φωτογράφος του πρακτορείου Getty Images αγνοούνται από την Παρασκευή, οπότε συνελήφθησαν από τον λιβυκό στρατό, σύμφωνα με μαρτυρία του οδηγού τους.
13:03 Ασφαλής και ελαφρά τραυματισμένος εντοπίστηκε ο ένας εκ των δύο μελών του πληρώματος του αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφους F-15 Eagle, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού. Ο ίδιος τόνισε ότι το αεροσκάφος δεν καταρρίφθηκε από πυρά και ότι η πτώση του οφείλεται σε μηχανικό πρόβλημα.
12:31 Πληροφορίες από την πλευρά των αντικαθεστωτικών αναφέρουν ότι από τις επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι στην πόλη Μισράτα έχουν χάσει τη ζωή τους 40 άνθρωποι. Την είδηση μετέδωσε το Reuters, δεν έχει ωστόσο διασταυρωθεί.
12:05 Αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη στη Λιβύη, αφού υπέστη μηχανική βλάβη. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, που μετέδωσε την πληροφορία, ο πιλότος του διασώθηκε από τους εξεγερμένους. Πρόκειται για ένα F-15E Eagle και μέχρι στιγμής οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο.
Πρόσφυγες στα σύνορα Λιβύης - Τυνησίας Πρόσφυγες στα σύνορα Λιβύης - Τυνησίας 11:59Μισράτα και μεταξύ των πέντε νεκρών υπάρχουν και τέσσερα παιδιά. Όπως αναφέρουν οι ίδιες μαρτυρίες τα παιδιά σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δέχθηκε επίθεση. "Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Τα τανκς ξεκίνησαν να βομβαρδίζουν την πόλη το πρωί. Ελεύθεροι σκοπευτές συμμετέχουν στις επιχειρήσεις, ενώ ένα αμάξι στο οποίο επέβαιναν 4 παιδιά, χτυπήθηκε. Το μεγαλύτερο ήταν 14 ετών", δήλωσε κάτοικος. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλείται το Reuters, οι πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι δυνάμεις επιτίθενται στη
11:21 Να επανακαταλάβουν την πόλη Ζιντάν προσπαθούν σήμερα οι δυνάμεις του Καντάφι. Όπως μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις και η πόλη βομβαρδίζεται από το βαρύ πυροβολικό των λιβυκών ενόπλων δυνάμεων.
10:58 Την εξαφάνιση του Γάλλου φωτορεπόρτερ Στέφαν Λερ, που εργάζεται για το πρακτορείο Polaris Images, και  βρισκόταν στην περιοχή της Βεγγάζης, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα
10:49 Διέψευσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας ο υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Άρμπεν Ιμάμι, τις δημοσιευμένες προ ημερών πληροφορίες στην εφημερίδα "New York Times" για φορτία όπλων που έφθασαν παράνομα σε λιμάνι της Λιβύης από την Αλβανία. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία πώλησης όπλων μεταξύ των δύο χωρών προσθέτοντας ότι η Αλβανία δεν ευθύνεται “αν οι αγοραστές, δηλαδή χώρες με τις οποίες υπογράψαμε συμφωνίες αγοραπωλησίας, τα προωθούν για να τα μεταπωλήσουν σε άλλες”. Διευκρίνισε πως κατά τα έτη 2008, 2009 και 2010 εξαγωγές όπλων έγιναν προς το Μαυροβούνιο, την Τσεχία, το Μπουρούντι και την Υεμένη.
10:15 Ο διεθνής συνασπισμός δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης, ανακοίνωσε σήμερα η Ινδία, καταδικάζοντας εκ νέου τη στρατιωτική επέμβαση κατά της Λιβύης.

"Καμία εξωτερική δύναμη δεν πρέπει να παρεμβαίνει σε αυτά που συμβαίνουν σε μία χώρα", είπε σήμερα στους βουλευτές ο πρόεδρος της κάτω βουλής και υπουργός Οικονομικών Πρανάμπ Μουκχερτζί.

Χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Σ.Μ Κρίσνα έκανε έκκληση για τον "τερματισμό των ένοπλων συγκρούσεων", μία ημέρα αφότου το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει "αποτροπιασμό" για τις επιθέσεις.
Σημειώνεται ότι η Ινδία,απείχε από την ψηφοφορία για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ακολουθώντας το  παράδειγμα της Ρωσίας και της Κίνας.
Αμερικανικό F-15E Eagle Αμερικανικό F-15E Eagle 10:00 Τρεις δημοσιογράφοι, δύο απεσταλμένοι του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων και ένας φωτογράφος του πρακτορείου Getty Images, που καλύπτουν τα γεγονότα στη Λιβύη, συνελήφθησαν στις 19 Μαρτίου στην περιοχή της Αζνταμπίγια από τον λιβυκό στρατό, σύμφωνα με τη μαρτυρία του οδηγού του αυτοκινήτου που τους μετέφερε.
Πρόκειται για τους Ντέιβ Κλαρκ, 38 ετών, ο οποίος εργάζεται στην έδρα του γαλλικού πρακτορείου στο Παρίσι και είναι απεσταλμένος του πρακτορείου στη Λιβύη από τις 8 Μαρτίου, για τον Ρομπέρτο Σμιτ, 45 ετών, φωτορεπόρτερ του γραφείου του Ναϊρόμπι, ο οποίος βρίσκεται στη Λιβύη από τις 28 Φεβρουαρίου και για τον 45χρονο Τζο Ρέιντλ.
09:36 Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στα στρατιωτικά πλήγματα της διεθνούς δύναμης στη Λιβύη, αλλά είναι πιθανόν να συμβάλει στις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις που θα οργανωθούν επί τόπου, σύμφωνα με δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Hurriyet.

"Δεν θα συμμετάσχουμε με τις στρατιωτικές μας δυνάμεις. Είναι αδιανόητο τα μαχητικά μας αεροσκάφη να βομβαρδίσουν τον λιβυκό λαό. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι πιθανόν", δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός μέσα από το αεροπλάνο που τον μετέφερε στην Άγκυρα μετά την επίσκεψή του στην Σαουδική Αραβία.

09:15 Η Κίνα εξέφρασε για δεύτερη φορά σήμερα Τρίτη την ανάγκη να τερματιστούν οι εχθροπραξίες στην Λιβύη επισημαίνοντας τη "βαθιά ανησυχία" της για τις απώλειες μεταξύ των αμάχων και προειδοποιώντας για "ανθρωπιστική καταστροφή". Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Jiang Yu έκανε τις σχετικές δηλώσεις σε κανονική συνέντευξη Τύπου.
08:40 Εκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη έκανε αργά χθες η κυβέρνηση της Βραζιλίας. Στόχος της κατάπαυσης του πυρός θα πρέπει να είναι η προστασία των πολιτών και η έναρξη του διαλόγου ανάμεσα στη λιβυκή κυβέρνηση και τους αντικαθεστωτικούς, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη Βραζιλία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.
08:35 Η διαδικασία που ακολουθήθηκε, όσον αφορά στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη δεν είναι πλήρως σύμφωνη με τα προβλεπόμενα από το διεθνές δίκαιο, υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο Νταβούτογλου, όπως αναφέρει το  Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το πρακτορείο Anadolu, επισήμανε ότι η προσδοκία της Άγκυρας ήταν να βρεθεί λύση χωρίς την ανάγκη απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή την ανάληψη στρατιωτικής δράσης οποιασδήποτε μορφής. Ωστόσο, τόνισε ότι η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει την εφαρμογή της απόφασης του ΟΗΕ, ενώ προσανατολίζει τις προσπάθειές της, στη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας, στον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων στο εσωτερικό της Λιβύης, στην εφαρμογή του εμπάργκο για την εισαγωγή όπλων, αλλά της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.
07:30 Μια βάση του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης που βρίσκεται 10 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, και δύο εγκαταστάσεις με ραντάρ της λιβυκής αντιαεροπορικής άμυνας, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι,στα ανατολικά της χώρας κοντά στην πόλη της Βεγγάζης, έπληξαν οι συμμαχικές δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση " Αυγή της Οδύσσειας " σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα.
07:25 Βρετανία. Σε σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, μόνον ένας στους τρεις Βρετανούς εγκρίνει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη. Η εταιρεία που διενήργησε την έρευνα για λογαριασμό του πρακτορείου Ρόιτερ, κατέγραψε ότι το 43% διαφωνεί με τις στρατιωτικές επιθέσεις κατά του καθεστώτος Καντάφι και το 22% δηλώνει αβέβαιο για το αν έπρεπε ή όχι, να προχωρήσει η συμμαχία σε αυτές.
07:20  Η βρετανική κυβέρνηση έλαβε, χθες, την έγκριση από τη συντριπτική πλειοψηφία του κοινοβουλίου, για τις ενέργειες αλλά και το ρόλο της, στο πλαίσιο της επιχείρησης της διεθνούς συμμαχίας κρατών, για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη. Έπειτα από συνεδρίαση που κράτησε 7 ώρες, το κοινοβούλιο ενέκρινε την ανάληψη στρατιωτικής δράσης με 557 ψήφους υπέρ και 13 κατά, με απαιτούμενη πλειοψηφία τους 544 ψήφους. 
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου