"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Πολιτική κρίση στην Πορτογαλία λόγω λιτότητας

Ο Ζοζέ Σόκρατες (δεξιά) με τον Πέδρου Πάσους Κοέλιου (αριστερά)
Συνάντηση πολιτικών αρχηγών προγραμματίζεται για σήμερα στην Πορτογαλία, σχετικά με την αυριανή ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της χώρας, όσον αφορά στα νέα μέτρα της κυβέρνησης του Ζοζέ Σόκρατες. Σύσσωμη η αντιπολίτευση τάσσεται κατά των νέων μέτρων λιτότητας. Το μέλλον της κυβέρνησης είναι αμφίβολο.
Ο Ζοζέ Σόκρατες (δεξιά) με τον Πέδρου Πάσους Κοέλιου (αριστερά) Το μεγαλύτερο κόμμα της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες (PSD), αρνούνται να στηρίξουν το νέο πακέτο μέτρων κι έχουν αρχίσει να μιλούν περί ενδεχόμενων νέων εκλογών, περιπλέκοντας την κρίση χρέους της χώρας και την προσπάθεια της κυβέρνησης του Ζοζέ Σόκρατες να αποφύγει την προσφυγή στον δανεισμό από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕΜΣ).

"Η κυβέρνηση αποτυγχάνει συνεχώς να εφαρμόσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, με συνοχή και διάρκεια, που θα στοχεύει στη μείωση του δημόσιου χρέους, στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Είναι αναπόφευκτο το ότι ο λαός της Πορτογαλίας θα έχει τον τελευταίο λόγο", δήλωσε ο ηγέτης του PSD Πέδρου Πάσους Κοέλιου το βράδυ της Δευτέρας, προσθέτοντας ότι η χώρα χρειάζεται έναν ευρύ συνασπισμό μετά τις εκλογές, ο οποίος θα μπορεί με μεγαλύτερη άνεση να χειριστεί τα προβλήματα.


Η κυβέρνηση ήλπιζε να αποσπάσει στήριξη από την αντιπολίτευση πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη όπου αναμένεται να επικυρωθεί οριστικά ο ενισχυμένος ΕΜΣ. Ωστόσο αναλυτές λένε ότι οι "αγορές" έχουν ήδη αρχίσει να στοιχηματίζουν στην αλλαγή κυβέρνησης.


Αναλυτές πάντως είχαν προεξοφλήσει την προσφυγή της Πορτογαλίας στο δανεισμό από την ΕΕ ή/και το ΔΝΤ, και τις συνέπειες της αλλαγής κυβέρνησης στη χώρα. Ο Ρικάρδου Σαλγάδου, διευθύνων σύμβουλος της Banco Espirito Santo, κάλεσε σε "συνεννόηση" ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους Σοσιαλδημοκράτες.


"Η συμφωνία μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων μου φαίνεται ότι είναι απαραίτητη ώστε η Πορτογαλία να μπορέσει να βγει από την κρίση", δήλωσε στην οικονομική εφημερίδα Jornal de Negocios, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.


Τα επιτόκια των πορτογαλικών ομολόγων σημειώνουν αλματώδη άνοδο. Το επιτόκιο για το 10ετές ομόλογο της χώρας έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο τα χρόνια που η Πορτογαλία βρίσκεται στην ευρωζώνη, το 7,8%. Σήμερα το επιτόκιο βρίσκεται στο 7,6% και το spread βρισκόταν στις 432 μονάδες βάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου