"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Λιβύη: Βομβαρδισμοί με τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ



Υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ διεξάγονται πλέον οι αεροπορικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, με τους αντάρτες να σημειώνουν σημαντικές νίκες και να προχωρούν στην ανακατάληψη πόλεων από τις ένοπλες δυνάμεις που πρόσκεινται στον Μουαμάρ Καντάφι. Σήμερα εκπρόσωπος των ανταρτών ανακοίνωσε ότι κατελήφθη η γενέτειρα πόλη του Καντάφι, η Σίρτη. συμμετάσχει
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία οι συμμαχικές δυνάμεις βομβάρδισαν τη Σίρτη, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Λιβύης, ο οποίος ωστόσο έκανε λόγο για τουλάχιστον 3 νεκρούς πολίτες από τις επιθέσεις των αεροπορικών δυνάμεων.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των ανταρτών ανακοίνωσε ότι η Σίρτη, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη, κατελήφθη από τους αντάρτες, όμως η είδηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.
Επίσης ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο κέντρο της Τρίπολης.
Τις τελευταίες δύο ημέρες σημαντικής στρατηγικής σημασίας πόλεις όπως η Ρας Λανούφ, η Μπρέγκα, η Ουγκαγιάλα, η Μπιν Τζαουάντ και η Αζνταμπίγια επανακαταλήφθησαν από τους αντάρτες, ενώ μάχη δίνεται για τον έλεγχο της Μισράτα.
Η αναπτέρωση του ηθικού των ανταρτών έρχεται έπειτα και από την απόφαση του ΝΑΤΟ να αναλάβει εξ ολοκλήρου τις επιχειρήσεις στη Λιβύη.
"Το ΝΑΤΟ θα επιβάλεις όλες τις παραμέτρους που ορίζει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο" δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.
Ωστόσο μαζί με το ΝΑΤΟ, στις λήψεις των αποφάσεων, θα υπάρχει και μια υψηλού επιπέδου επιτροπή αντιπροσώπων των κρατών που λαμβάνουν μέρος στις επιχειρήσεις , συμπεριλαμβανομένων και των αραβικών κρατών.
Εν τω μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι, δήλωσε σε συνέντευξή του εφημερίδα La Repubblica, ότι η Ιταλία επεξεργάζεται ειρηνευτικό σχέδιο και θα ζητήσει από τη Γερμανία να το υποστηρίξει.
"Σ΄αυτές τις δύσκολες ημέρες, η Ευρώπη έχει ίσως χάσει ορισμένα κομμάτια της. Δε θέλουμε να χάσουμε τη Γερμανία και μια εξέλιξη προς την κατεύθυνση της κατάπαυσης του πυρός θα διευκόλυνε την επιστροφή της", δήλωσε.  "Θα εργαστούμε για να βαδίσουμε σ΄αυτό το τελευταίο τμήμα του δρόμου μαζί. Θα κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη", πρόσθεσε.
Το σχέδιο, το οποίο προβλέπει την παραίτηση του Καντάφι, θα παρουσιαστεί την Τρίτη, σε σύνοδο που θα συμμετέχουν και αραβικά κράτη.
Σημειώνεται ότι και  η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε στο NBC ότι το κύριο θέμα συζήτησης της συνόδου θα είναι η απομάκρυνση του Καντάφι από την εξουσία.
Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη
Όλες οι ώρες είναι ώρες Ελλάδας
 
12:10: Η Τουρκία θα αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου της Βεγγάζης προκειμένου να διευκολύνει τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως μεταδίδει το Associated press, ο Ερντογάν δεν διευκρίνησε πότε η Τουρκία θα αναλάβει τον έλεγχο του αεροδρομίου. Ωστόσο επιβεβαιώσε ότι η Τουρκία θα συμμετάσχει στην επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν θα λάβει μέρος σε ενδεχόμενες χερσαίες επιχειρήσεις.
"Η Τουρκία δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ της όπλα και σφαίρες εναντίον του λαού της Λιβύης" υπογράμμισε ο Ερντογάν.
11:30: Οι δυτικές δυνάμεις βομβάρδισαν την πόλη Σέμπχα στη νότια Λιβύη σήμερα τα ξημερώματα και υπάρχουν πολλά θύματα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λιβύης, Jana.
"Οι βομβαρδισμοί των σταυροφόρων αποικιοκρατών είχαν στόχο κατοικημένες περιοχές στην πόλη Σέμπχα τα ξημερώματα της Δευτέρας, προκαλώντας την καταστροφή πολλών σπιτιών", μετέδωσε το πρακτορείο.

11:28: Πυραυλική επίθεση δέχθηκαν οι αντικαθεστωτικοί στην πόλη Ζιντάν σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα που επικαλείται μαρτυρίες των ανταρτών.
11:25: Ανακόπηκε 140 χλμ από τη Σίρτη η επέλαση των ανταρτών, από το στρατό της Λιβύης,  σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο.
11:06 Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, που επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα από την Σίρτη, η πόλη δεν έχει καταληφθεί από τους εξεγερμένους.
09:28 Εννέα εκρήξεις σημειώθηκαν στη Σίρτη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
06:10: Σύμφωνα με εκπρόσωπο των ανταρτών η γενέτειρα του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, η πόλη της Σίρτης, έπεσε στα χέρια των αντικαθεστωτικών τα χαράματα της Δευτέρας. Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από ανεξάρτητες πηγές.
04:10: Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε χθες στη βρετανική εφημερίδα  Guardian, ότι η χώρα του προτίθεται να μεσολαβήσει για να πετύχει εκεχειρία μεταξύ των αντιμαχομένων, ενώ προειδοποίησε ότι μία γενικευμένη ανάφλεξη κινδυνεύει να μετατρέψει τη Λιβύη σε " ένα δεύτερο Ιράκ", ή " ένα ακόμα Αφγανιστάν ".
00:10: Oι μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στο Μουαμάρ Καντάφι και τους αντικαθεστωτικούς, στην πόλη Μισράτα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, σταμάτησαν, όπως δήλωσε εκπρόσωπός τους στο πρακτορείο Ρόιτερ, την Κυριακή.
" Οι μάχες μαίνονταν όλη τη μέρα, αλλά σταμάτησαν εδώ και μία ώρα (23.00') ", δήλωσε σε τηλεφωνική συνομιλία μέλος των αντικαθεστωτικών, με το όνομα Μοχάμεντ.

Όπως υποστήριξε, οι δυνάμεις του καθεστώτος ελέγχουν " μόνο μία μικρή περιοχή στην πόλη και λίγους δρόμους ", στη δυτική πλευρά της.

" Το 99% της πόλης βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας ", τόνισε ο ίδιος.
Νωρίτερα κάτοικοι της πόλης με τηλεφωνήματα σε ειδησεογραφικά πρακτορεία είχαν καταγγείλει πραγματική σφαγή εν ψυχρώ, από τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι, που στην προσπάθειά τους να προωθηθούν μέσα στην πόλη, από τα δυτικά, δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ αδιακρίτως κατά των κατοίκων. Όπως υποστηρίζουν οι εξεγερμένοι κάτοικοι της Μισράτα, υπάρχουν τουλάχιστον 8 νεκροί και 24 τραυματίες, οι περισσότεροι εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, με βαριά τραύματα από πυροβόλα όπλα, ενώ κάποιοι έχουν ακρωτηριασθεί.
00:05:  Τουλάχιστον τέσσερις δυνατές εκρήξεις συγκλόνισαν το κέντρο της Λιβυκής πρωτεύουσας Τρίπολη, λίγη ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερ. 
.enet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου