"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ρωσία: Για τελευταία φορά αλλάζει η ώρα - Αντιφατικές εκτιμήσεις για πρόκληση βλάβης στην υγεία ανθρώπων και ζώων


Ρωσία: Για τελευταία φορά αλλάζει η ώρα - Αντιφατικές εκτιμήσεις για πρόκληση βλάβης στην υγεία ανθρώπων και ζώων
  1. Τα ξημερώματα της Κυριακής για τελευταία φορά οι κάτοικοι της Ρωσίας έστρεψαν τους δείκτες των ρολογιών τους μια ώρα μπροστά, καθώς με διάταγμα του προέδρου Μεντβιέντεφ η πρακτική της εφαρμογής θερινής και χειμερινής ώρας αναστέλλεται, οπότε το ερχόμενο φθινόπωρο, όταν οι υπόλοιπες χώρες θα υιοθετούν τη χειμερινή ώρα, η Ρωσία θα διατηρήσει την τρέχουσα θερινή ώρα.
  2.     Η πρωτοβουλία για το μέτρο αυτό ανήκει στο Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος διατύπωσε για πρώτη φορά την ιδέα του στο ετήσιο μήνυμά του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, την κοινή συνεδρίαση της Άνω και Κάτω ρωσικής Βουλής, το 2009 και αποφάσισε από εφέτος να αναστείλει μια παράδοση 30 ετών επικαλούμενος το άγχος και τις συνέπειες στην υγεία από την απότομη αλλαγή των ανθρώπινων βιορυθμών.
  3.     "Όντως συνηθίσαμε κάθε άνοιξη και φθινόπωρο να μετακινούμε τους δείκτες των ρολογιών και όλοι από συνήθεια να βρίζουμε, γιατί παραβιάζεται πραγματικά ο ανθρώπινος βιορυθμός, όλα αυτά εκνευρίζουν, όλοι είτε αποκοιμιούνται, είτε ξυπνούν νωρίς και δεν ξέρουν τι να κάνουν επί μία ολόκληρη ώρα, για να μην αναφέρω τις δυστυχείς αγελάδες και τα άλλα ζώα, τα οποία δεν κατανοούν την αλλαγή της ώρας και γιατί έρχονται σε άλλη ώρα να τα αρμέξουν", είπε σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του ο κ. Μεντβιέντεφ.
  4.     Η προεδρική απόφαση βρήκε ένθερμους υποστηρικτές μεταξύ των Ρώσων πολιτικών, όπως ο πρόεδρος της Άνω Βουλής Σεργκέι Μιρόνοφ, ο οποίος εκτίμησε ότι "η εποχιακή αλλαγή της ώρας επέφερε βλάβες στην υγεία των πολιτών, πολύ μεγαλύτερη από ό,τι το όφελος από την οικονομία σε ηλεκτρική ενέργεια". Στις δικές του παρεμβάσεις ο κ. Μιρόνοφ επικαλέστηκε στοιχεία ειδικών ότι κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες μετά την αλλαγή της ώρας αυξάνονται κατά 12 % οι κλήσεις στην υπηρεσία πρώτων βοηθειών, οι αυτοκτονίες κατά 66 %, ο αριθμός των ατυχημάτων κατά 29% και η θνησιμότητα από το έμφραγμα του μυοκαρδίου κατά 75 %, όπως μεταδίδει σχετικά το πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβοστι.
  5.     Ωστόσο αντιφατικές είναι οι εκτιμήσεις των γιατρών και άλλων επιστημόνων για τις συνέπειες των αλλαγών της ώρας, σύμφωνα με την επιστημονικό συνεργάτη του Ινστιτούτου ιατρικών-βιολογικών προβλημάτων της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Σβετλάνα Στεπάνοβα. "Κάποιοι μελετητές γράφουν ότι υπάρχουν προβλήματα, άλλοι γράφουν ότι δεν υπάρχουν αυτά τα προβλήματα, πάντως στην ειδική φιλολογία δεν υπάρχουν τρομακτικά δεδομένα αύξησης του αριθμού των εμφραγμάτων, των επισκέψεων στις πολυκλινικές ή των συνεπειών στις αυτοκτονίες", δήλωσε η κ. Στεπάνοβα.
  6.     Κατά τον επικεφαλής του επιστημονικού-συμβουλευτικού τμήματος του Κέντρου καρδιαγγειακής χειρουργικής Σεργκέι Νίκονοφ "υπάρχουν παθολόγοι, οι οποίοι ευχαρίστως διηγούνται παραμύθια, εμείς εγχειρίζουμε πολλούς ανθρώπους και βλέπουμε μερικές δεκάδες χιλιάδες ετησίως, οι οποίοι ουδόλως επηρεάζονται εάν τηρούν τις ιατρικές συστάσεις".
  7.     Το ίδιο αρνητικός για οποιεσδήποτε συνέπειες στην υγεία του πληθυσμού είναι και ο ασκών χρέη διευθυντή του Επιστημονικού κέντρου κοινωνικής και δικαστικής ψυχιατρικής Ζουράμπ Κεκελίντζε, ενώ ο ψυχοθεραπευτής Κονσταντίν Αλχόφσκι εκτίμησε ότι οι η πλειονότητα των ανθρώπων αισθάνεται μετά την αλλαγή της ώρας μια συσσωρευμένη κόπωση.
  8.     "Υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων, οι οποίοι γρήγορα προσαρμόζονται, αλλά πολλοί άνθρωποι υφίστανται βαριά τις αλλαγές της ώρας, για αρκετά μακρό χρόνο συνηθίζουν το νέο πρόγραμμα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την αλλαγή των γεωγραφικών ζωνών στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων", δήλωσε στο πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι.
  9.     Το κέρδος από τη μη αλλαγή της ώρας το φθινόπωρο θα "προσφέρει" στη Ρωσία 8 % ή 57 λεπτά περισσότερο ηλιακό φως, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιστημονικής σύνταξης του ΡΙΑ-Νόβοστι Αντρέι Ρεζνιτσένκο, ενώ κατά τον υποδιευθυντή του Ινστιτούτου Γεωγραφίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Αρκάντι Τισκόφ "θα μειωθεί το στρες για τον πληθυσμό, άρα και η τάση για ατυχήματα και ασθένειες". Κατά τον κ. Τισκόφ πάντως η οικονομία ενέργειας από την αλλαγή της ώρας υπολογίζεται για τη Ρωσία σε 0,1 - 0,3 %, λόγω και της γεωγραφικής θέσης της Ρωσίας.
  10.     Σύμφωνα με δημοσκόπηση του κέντρου ερευνών Λεβάντα το 63 % των Ρώσων με χαρά μετακίνησαν για τελευταία φορά τους δείκτες των ρολογιών τους μπροστά, γιατί εγκρίνουν την απόφαση του προέδρου Μεντβιέντεφ να ακυρώσει την πρακτική, που εφαρμόζεται από το 1981 στην τότε Σοβιετική Ένωση. Εντελώς αρνητικό έστω και στην τελευταία αλλαγή της ώρας είναι το 26 % των ερωτηθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου