"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΑΜΗΧΑΝΑ

822634   
Όλο και περισσότερο σφίγγει ο τουρκικός κλοιός γύρω από το Καστελόριζο, τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της απραξίας και των σε δεύτερο χρόνο αντιδράσεων, κινούμενη στα βήματα της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, πρόσφατα η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου προκήρυξε διαγωνισμό για 11 «φιλέτα» που καλύπτουν θαλάσσια έκταση 20.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον κόλπο της Αττάλειας και νοτιότερα, σε περιοχή που βρίσκεται με την ελληνική υφαλοκρηπίδα, την οποία οι Τούρκοι με κάθε τρόπο αμφισβητούν και προσπαθούν να συγκεντρώνουν διαρκώς γραπτά στοιχεία που μία μέρα, μετά από χρόνια θα παρουσιοάσουν στο δικαστήριο της Χάγης σαν πειστήρια ιδιοκτησίας της περιοχής.
Για την ακρίβεια, η Turkish Petroleum Corporation ανακοίνωσε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια τρισδιάστατων σεισμικών στοιχείων στη Μεσόγειο. Η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για την περιοχή την οποία αφορά ο διαγωνισμός ο οποίος λήγει στις 15 Απριλίου. Ωστόσο έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό για την απόκτηση του 50% έντεκα “οικοπέδων” που καλύπτουν θαλάσσια έκταση 20.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην θαλάσσια περιοχή νοτίως του Καστελόριζου.
Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα είχαμε άλλη μία πρόκληση, όταν το ιταλικό ερευνητικό Explora, ξεκίνησε  από τις ακτές του Ισραήλ με κατεύθυνση την Ιταλία για την  τοποθέτηση υποβρύχιων καλωδίων οπτικών ινών. Στις 12 Μαρτίου το πλοίο «ελέγχθηκε» από τουρκική κορβέτα, που το υποχρέωσε να σταματήσει τις εργασίες του και να αποχωρήσει δότι η άδεια που είχαν εκδόσει οι ελληνικές αρχές δεν έχει ισχύ αφού η περιοχή ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.
Οι Τούρκοι δηλαδή κινήθηκαν και πάλι βάσει του σκεπτικού, σύμφωνα με το οποίο, το Καστελόριζο, όπως και όλα τα ελληνικά νησιά, δεν διαθέτει θαλάσσια ζώνη υφαλοκρηπίδας, δηλαδή αποκλειστικής εκμετάλλευσης, πέραν των χωρικών υδάτων του. Την περασμένη Τρίτη και ενώ το πλοίο διήρχετο ξανά από περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η Τουρκία εξέδωσε Navtex, δηλαδή οδηγία προς ναυτιλομένους για τις έρευνες. Αμέσως μετά εκδόθηκε και η ελληνική οδηγία.
Η έκδοση της τουρκικής Navtex, σημαίνει ότι το ιταλικό σκάφος ενημέρωσε και τις τουρκικές αρχές για τις δραστηριότητές του εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ώστε να αποφύγει νέα παρενόχληση από τους Τούρκους. Το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να στρουθοκαμηλίζει διότι όλα αυτά τα θέματα που πολύ έντεχνα δημιουργούν οι Τούρκοι μια μέρα θα γυρίσουν σαν μπούμερανγκ.
Η σωστή κίνηση θα ήτανε να αρχίσει και η Ελλάδα να αμφισβητεί τμήματα της Τουρκικής κυριαρχίας, για να δώσει στους Τούρκους κάτι να ασχολούνται.
Το θέμα είναι ότι στο Αιγαίο η Τουρκία έχει διαρκώς την πρωτοβουλία των κινήσεων και η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες τώρα παρακολουθεί αμήχανα. Να είναι βέβαιη η ελληνική κυβέρνηση ότι οι Τούρκοι "τρώνε τσαμπουκά" και φτύνουν και τα κουκούτσια, όπως αποδέιχτηκε στο θέμα του Ισραήλ, όταν είναι σίγουροι ότι ο αντίπαλος θα έχει σθεναρή στάση.
.liako

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου