"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ο Τρόι,η Θεοδώρα και ο γέροντας Παίσιος

Στην Ελλάδα η συγκεκριμένη Κυριακή του τελικού του αμερικάνικου ποδοσφαίρου,του Super Bowl όπως είναι γνωστό,όταν θα κριθεί ο πρωταθλητής, αρχίζει και κερδίζει όλο και περισσότερο κόσμο. Ελάχιστοι όμως είναι τόσο μυημένοι ώστε να γνωρίζουν την ιστορία του Τρόι Πολαμάλου, του κορυφαίου αμυντικού των πρωταθλητών Πίτσμπουργκ Στίλερς. Γνωρίζουν τον αθλητή (safety η θέση του στο φούτμπολ) αλλά…. Ήταν μία έκπληξη σε κάθε κοντινό πλάνο ο Πολαμάλου, γεννημένος στη Σαμόα, να κάνει τον σταυρό του όπως οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Αμέσως στο διαδίκτυο για να ψάξουμε μήπως αντί για τη Σαμόα, ήταν από τα μέρη μας. Η αναζήτηση έφερε ακόμα καλύτερα νέα αφού ο σταρ του NFL από το 2007 όταν και βαπτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος λόγω της Ελληνίδας γυναίκας του Θεοδώρας, δεν χάνει ευκαιρία να μιλήσει για την πίστη του και την Ορθοδοξία.
Στην μεγάλη συνέντευξη πριν από τον φετινό τελικό, οι Αμερικανοί είδαν και άκουσαν από την τηλεόραση τον Πολαμάλου να αποκαλύπτει ότι: "Για μένα η Τρίτη είναι ιερή ημέρα αφού μου δίνεται η ευκαιρία να βρεθώ στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Γέννησης της Θεοτόκου μαζί με την γυναίκα μου τη Θεοδώρα. Είναι η μοναδική στιγμή στην εβδομάδα που μπορούμε να πάμε μαζί στην εκκλησία. Στις 08.30 το πρωί ξεκινά η λειτουργία και τελειώνει στις 12.30. Η ατμόσφαιρα είναι μοναδική, κατανυκτική όπως στα χρόνια των Αποστόλων. Πριν γνωρίσω την γυναίκα μου ήμουν Χριστιανός αλλά βαπτίστηκα Χριστιανός Ορθόδοξος όταν αρχίσαμε να βγαίνουμε μαζί. Οι Έλληνες είναι Ορθόδοξοι όπως και οι Ρώσοι, εμείς όμως λόγω του ότι η Θεοδώρα είναι Ελληνίδα, θεωρούμαστε Έλληνες Ορθόδοξοι".
Το 2007, από το καμπ προετοιμασίας των Στίλερς έλειπε ο Τρόι Πολαμάλου. Ήταν η πρώτη προπόνηση του νέου προπονητή Μάικ Τόμλιν ο οποίος απάντησε στους έκπληκτους ρεπόρτερ για την μεγάλη απουσία: "Στηρίζω την απόφαση του Τρόι να εκτελέσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα στην Ελλάδα. Τον καταλαβαίνω και τον περιμένω να επιστρέψει".
Ένα μήνα μετά τη βάπτισή του, ο πατέρας Γεώργιος Λιβανός κάλεσε τον σταρ του NFL και ταξίδεψαν στο Άγιο Όρος, αλλά και στην Αγία Σοφία για να του γνωρίσει την ελληνορθόδοξη παράδοση σε Ελλάδα και Τουρκία.
Μετά από 12 ημέρες στην πατρίδα μας, γύρισε δηλώνοντας αφοσιωμένος στην θρησκεία κι έτοιμος να ταξιδέψει στην Ελλάδα τον Μάρτιο.
Μετά το δεύτερο δακτυλίδι πρωταθλητή, υπάρχει μία υποχρέωση στην οικογένεια Πολαμάλου. Ο νεογέννητος γιος τους πήρε το όνομα Παΐσιος (από τον γέροντα Παΐσιο του Αγίου Όρους) και μόλις βρεθεί χρόνος θα λάβει ευλογία και στην Ελλάδα.
Επί του παρόντος τόσο ο μικρός, όσο και ο μεγάλος Πολαμάλου έχουν τις ευλογίες της ελληνικής κοινότητας στο Πίτσμπουργκ και ιδιαίτερα του μητροπολίτη Μαξίμου: "Κάθε φορά που (σ.σ. ο Τρόι) σταματάει έναν αντίπαλο κάνει τον σταυρό του με τον Ορθόδοξο τρόπο, από τα δεξιά στα αριστερά, και είναι υπέροχο. Προσευχόμαστε για τον Τρόι να είναι υγιής".
Μάλλον οι αντίπαλοί του πρέπει να το εύχονται αυτό, να παραμένουν δηλαδή υγιείς μετά από τα κτυπήματα ενός ανθρώπου που εντός του γηπέδου έχει το παρατσούκλι "κυνηγός κεφαλών".
Έξω από αυτό είναι ένας ακόμα Χριστιανός Ορθόδοξος που φροντίζει το Πάσχα μαζί με την γυναίκα του Θεοδώρα, τον γιο του Παϊσιο, να μην χάσει ούτε μία λειτουργία από την Μεγάλη Εβδομάδα. Σεμνός, ταπεινός σχεδόν ντροπαλός όπως μαρτυρούν οι ομογενείς μας.

proskynitis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου