"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΚΟΝΤΡΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ για την ατιµωρησία των πολιτικών προσώπων

Κλιµακώνεται η ένταση στις σχέσεις Πολιτείας και δικαστικού σώµατος, µε τελευταίο κρούσµα την ευθεία αµφισβήτηση της νοµιµότητας διάταξης του Κανονισµού της Βουλής που προβλέπει τη δυνατότητα κλήσης σε ακρόαση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.


Με οµόφωνη απόφαση της Ολοµέλειας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που συνεδρίασε το µεσηµέρι της Τρίτης, 29 Μαρτίου, κρίθηκε αντισυνταγµατική, ως αντίθετη προς την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, η διάταξη του Κανονισµού της Βουλής, βάσει της οποίας εκλήθη ο εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου σε ακρόαση για θέµατα της Δικαιοσύνης από την Επιτροπή Θεσµών και Διαφάνειας της Βουλής.


Ως εκ τούτου,ο κ. Τέντες δεν θα προσέλθει ενώπιον της Επιτροπής, καθώς η Ολοµέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η κλήση και η ακρόαση υποκρύπτουν δυνατότητα ελέγχου της δικαστικής εξουσίας, η οποία «υπονοείται από την εξουσιαστική µορφή της κλήσεως και ακροάσεως και “διευκολύνεται” από τη γενικότητα του αντικειµένου της ακροάσεως». Στην απόφαση γίνεται µνεία για τη χρησιµότητα του διαλόγου µεταξύ των εξουσιών, όχι µε τον τρόπο που επιχειρείται τώρα, αλλά «υπό καθεστώς ισοτιµίας προς διαφύλαξη του κύρους και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης».


Κυβερνητικοί κύκλοι ωστόσο κάνουν λόγο για µοιραίο λάθος των δικαστικών λειτουργών, εντάσσοντας τη στάση τους στην πολεµική που έχουν ξεκινήσει προκειµένου να µη µειωθούν οι µισθοί τους.


«Πρόκειται για αυτοκαταστροφική συµπεριφορά», σχολιάζουν, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της Ολοµέλειας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προσβλητική έναντι του ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς η επίµαχη διάταξη ψηφίστηκε οµόφωνα στις 16/7/2010. Υπογραµµίζουν µάλιστα ότι ο πρόεδρος του Συµβουλίου της Επικρατείας Π. Πικραµµένος έχει απαντήσει θετικά σε ανάλογη κλήση της Επιτροπής Θεσµών και Διαφάνειας. Η πλειονότητα του πολιτικού κόσµου πάντως εκτιµά ότι οι δικαστικοί λειτουργοί επιχειρούν συνολική αντιπαράθεση µε ολόκληρο το πολιτικό σύστηµα, στο πλαίσιο των αντιδράσεων που ξεκίνησαν µε την πανδικαστική συγκέντρωση διαµαρτυρίας και συνεχίστηκαν µε δηλώσεις συνδικαλιστών για επικείµενη λευκή απεργία.


Τους τόνους ανέβασε προχθές και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, µε αφορµή τις µοµφές δικαστικών λειτουργών κατά του πολιτικού συστήµατος για την ατιµωρησία των πολιτικών προσώπων χάρη στη σχετική συνταγµατική διάταξη. Με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο κ. Καστανίδης απευθύνει ερώτηµα για την έκβαση των πρόσφατων σκανδάλων, όπου εκτός των πολιτικών προσώπων φέρονται ως εµπλεκόµενα και µη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία εµπίπτουν στην αρµοδιότητα της τακτικής Δικαιοσύνης.


Δικαστικοί κύκλοι εκτιµούν ότι οκ. Τέντες δεν είναι ο καθ’ ύλην αρµόδιος να απαντήσει το ερώτηµα, το οποίο ωστόσο χαρακτηρίζουν ρητορικό, δεδοµένου ότι όλοιγνωρίζουν – και πολύ περισσότερο ο υπουργός Δικαιοσύνης – σε ποιο στάδιο της διαδικασίας βρίσκονται οι συγκεκριµένες υποθέσεις. Εξάλλου – προσθέτουν – ίσως θα ήταν καλύτερα να απευθύνει ο κ. Καστανίδης το ερώτηµα στους εκπροσώπους των δικαστικών ενώσεων που έχουν διατυπώσει τις µοµφές για την ατιµωρησία των πολιτικών.


Δεν θα προσέλθει στην Επιτροπή της Βουλής ο ανώτατος εισαγγελέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου