"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Λιβύη: «Ηττήθηκε η αεροπορία του Καντάφι»

Από την κηδεία θυμάτων επιθέσεων του Καντάφι
«Δεν υφίσταται ως μάχιμη δύναμη η αεροπορία του Μουαμάρ Καντάφι» τόνισε σήμερα ο διοικητής των βρετανικών δυνάμεων που επιχειρούν στη Λιβύη, αντιπτέραρχος Γκρεγκ Μπάγκγουελ.

Ο ίδιος τόνισε ότι τώρα οι συμμαχικές δυνάμεις θα επιχειρούν σχεδόν ανενόχλητες στον ουρανό της Λιβύης, εντείνοντας την πίεση στις ένοπλες δυνάμεις της.

Χερσαίες επιχειρήσεις

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, από την πλευρά του, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο χερσαίας εισβολής για την απομάκρυνση του λίβυου ηγέτη από την εξουσία ενώ η υπουργός του των Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, τον κάλεσε να φύγει από τη χώρα. Ωστόσο στη Ρωσία, ο διπλωματικός σύμβουλος του Κρεμλίνου Σεργκέι Πρίχοντο έκρινε ότι πιθανώς να υπάρξει αναγκαιότητα να γίνει χερσαία επίθεση. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Ρωσία «ήξερε τι έκανε» όταν επέλεξε την αποχή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατά τη συζήτηση για την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού. «Δεν υπάρχει συντονισμένο σχέδιο και η επιχείρηση ενδέχεται να κρατήσει επί μακρόν» εκτίμησε ο ίδιος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ιτάρ-Τας.

«Έχουμε όλοι συνείδηση ότι αργά ή γρήγορα, εάν οι αεροπορικές επιδρομές παραταθούν επ' αόριστο, δεν θα μπορεί να αποφευχθεί μια χερσαία επιχείρηση» , πρόσθεσε. 

 Η μάχη της Μισράτα

Κατά τις νέες αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν τις τελευταίες ώρες οι χώρες που συμμετέχουν στη στρατιωτική επιχείρηση κατά των κυβερνητικών δυνάμεων της Λιβύης, πλήττουν στόχους κοντά στην πόλη Μισράτα, τον έλεγχο της οποίας διατηρούν οι αντικαθεστωτικοί, ενώ η τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε ότι πλήττονται στρατιωτικοί και πολιτικοί στόχοι και στην Τρίπολη.

Στη Μισράτα, αρχικά, οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι έκαναν πίσω ωστόσο στη συνέχεια, κάτοικοι της πόλης είπαν ότι ελεύθεροι σκοπευτές χτυπούν πολίτες από τις στέγες των σπιτιών.

Για 16 νεκρούς στην Μισράτα και 6 στην πόλη Ζιντάν-που επίσης πλήττεται από τις δυνάμεις του Καντάφι- κάνουν λόγο αντάρτες.

Μάλιστα, γιατρός στη Μισράτα ανάφερε ότι τα κυβερνητικά άρματα προσεγγίζουν το νοσοκομείο και τα πυρά είναι συνεχή.

Οι τελευταίες συγκρούσεις γίνονται την ώρα που οι ηγέτες της Δύσης συζητούν το ποιος θα αναλάβει την ηγεσία της εκστρατείας, αφού αποχωρήσουν από το τιμόνι οι Ηνωμένες Πολιτείες-σύντομα όπως ελπίζει η Ουάσιγκτον.

Σε ρόλο συντονιστή το ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, το ΝΑΤΟ θα έχει συντονιστικό ρόλο στην κρίση της Λιβύης και θα συγκροτηθεί μια «ομάδα επαφής», που θα αποτελείται από αντιπροσώπους κρατών που συμμετέχουν στην εκστρατεία καθώς και από την Αφρικανική Ενωση και τον Αραβικό Σύνδεσμο.

«Το ΝΑΤΟ θα έχει την ευθύνη της στρατηγικής», δήλωσε ο Ζιπέ. «Σύντομα θα ανακοινώσουμε τη δημιουργία μιας ομάδας επαφής που θα σχεδιάσει την επιχείρηση». Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι την πολιτική ευθύνη για τις επιχειρήσεις στο εξής δεν θα την έχει το ΝΑΤΟ.

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών είπε μάλιστα ότι την Τρίτη θα συναντηθούν στο Λονδίνο εκπρόσωποι των χωρών που συμμετέχουν στην επιχείρηση για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα. Η συνάντηση αυτή θα γίνει σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

Αν και η Τουρκία εξέφρασε αρχικά την αντίθεσή της στην ανάληψη ηγετικού ρόλου από το ΝΑΤΟ, όπως και η Γαλλία, φοβούμενη τις αντιδράσεις των αράβων, αμερικανοί αξιωματούχοι επισήμαναν πως οι αντιστάσεις των δύο χωρών έχουν καμφθεί τις τελευταίες ώρες. Μάλιστα, νατοϊκές πηγές ανέφεραν ότι η Τουρκία συμφώνησε να στείλει στα ανοιχτά της Λιβύης πέντε πολεμικά πλοία και ένα υποβρύχιο για την ενίσχυση του εμπάργκο όπλων προς τη χώρα του Μουαμάρ Καντάφι, συμμετέχοντας έτσι σε άλλη επιχείρηση του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Πάντως οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ που συνεδρίασαν και σήμερα στις Βρυξέλλες δεν συμφώνησαν να αναλάβει η Συμμαχία τη διοίκηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη από τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου