"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Τέλος τα τσίρκα, ταυρομαχίες και κοκορομαχίες στην Ελλάδα



Μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης αλλά και χρηματική ποινή ως και 30.000 ευρώ, πέραν του διοικητικού προστίμου, προβλέπει για όποιον κακοποιεί ζώα το νέο νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο ίδιο σχέδιο νόμου προβλέπεται η απαγόρευση των τσίρκων ζώων αλλά και η απαγόρευση διεξαγωγής  μονομαχιών (πχ ταυρομαχίες ή και... κοκορομαχίες), ενώ θεσμοθετείται ευθύνη των δήμων για τα αδέσποτα.

Η απαγόρευση των μονομαχιών και των τσίρκων ζώων ήταν ένα από τα πάγια αιτήματα οικολογικών οργανώσεων και έτσι η χώρα μας γίνεται η πέμπτη σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης που θεσπίζει κάτι τέτοιο. Επίσης, απαγορεύεται η δημόσια έκθεση ζώων σε παρελάσεις, συναυλίες, ψυχαγωγικά προγράμματα, ενώ θα επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση σε ζωολογικούς κήπους, ενυδρεία καθώς και κέντρα περίθαλψης θηραμάτων.

Επίσης, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, δεν επιτρέπεται η πώληση ζώων συντροφιάς σε ηλικία μικρότερη των επτά εβδομάδων. Προβλέπεται ακόμα ότι μέσα σε δύο μήνες από την γέννηση του ζώου, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να μεριμνά για την σήμανση και την καταγραφή του, καθώς και για το... βιβλιάριο υγείας του. Επίσης, θα οφείλει να δηλώνει στις δημοτικές αρχές οποιαδήποτε αλλαγή στοιχείων, αποχωρισμού του ή απώλειας ζώου.

Με το νέο νομοσχέδιο θα απαγορεύονται ακόμα και οι αγγελίες για υιοθεσία ζώων, αν δεν υπάρχει αριθμός σήμανσής τους. Τέλος, κυνηγοί που δεν έχουν ηλεκτρονική σήμανση στο σκυλί τους, δεν θα μπορούν να λάβουν άδεια θήρας...
.star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου