"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Συρία: Μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση οι κηδείες εννέα διαδηλωτών



«Νεκρή» πόλη ήταν σήμερα η Ντεράα
Σε μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση μετατράπηκαν οι κηδείες εννέα διαδηλωτών στην πόλη Ντεραά της νότιας Συρίας.

Περίπου 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης Άσαντ, διαμηνύοντας ότι «το αίμα των μαρτύρων δεν πάει χαμένο».

«Θεός, Συρία, Ελευθερία» φώναζαν οι διαδηλωτές που παραβρέθηκαν στις κηδείες εννέα εκ των 37 θυμάτων από τις χθεσινές ταραχές.

Παρόλο που αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι οι νεκροί από τις βίαιες συγκρούσεις ήταν περίπου 10, υπάλληλος του νοσοκομείου της Ντεραά δήλωσε στο Reuters ότι μεταφέρθηκαν εκεί οι σοροί 37 ανθρώπων.

«Τις παραλάβαμε στις πέντε το απόγευμα. Όλες έφεραν τραύματα από σφαίρες» δήλωσε ο ίδιος.

Ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι την Τετάρτη, μόνο στην Ντεραά έχασαν τη ζωή τους 100 άτομα.

Μάλιστα, ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας στην Ντεραά δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ κατά άοπλων μαθητών που διαδήλωναν ειρηνικά κατά του καθεστώτος.

Από την έναρξη των ταραχών, την περασμένη Παρασκευή, έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.

Βασικά αιτήματα στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι οι πολιτικές ελευθερίες και η πάταξη της εκτεταμένης διαφθοράς.

Σύμβουλος του Ασάντ δήλωσε ότι ο Σύρος πρόεδρος διέταξε τη δημιουργία επιτροπής που θα έχει ως στόχο την βελτίωση των συνθηκών ζωής του λαού και την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ισχύει στην Συρία εδώ και μισό περίπου αιώνα (συγκεκριμένα 48 χρόνια).

Η Μπουτένα Σααμπάν είπε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νόμο που θα επιτρέψει τη λειτουργία όλων των πολιτικών κομμάτων, εκτός από του κόμματος Μπάαθ.

Πρόσθεσε ότι η ο Άσαντ εξετάζει τη δημιουργία μηχανισμών που θα καταπολεμήσουν τη διαφθορά, την αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και την παροχή μεγαλύτερων πολιτικών ελευθεριών.

«Οι ανησυχίες των πολιτών της Ντεραά μας ενδιαφέρουν και τις εξετάζουμε. Είναι δικαιολογημένες» είπε η Μπουτένα Σααμπάν.

«Μέσα στο επόμενο διάστημα θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα» πρόσθεσε.

Ανώτερα στελέχη της αντιπολίτευσης απέρριψαν την επιτροπή του Άσαντ, λέγοντας ότι δεν συναντά «τις προσδοκίες του λαού της Συρίας».

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι Αρχές της Συρίας συνέλαβαν των ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μάζεν Ντάργουις, έναν επικριτή του καθεστώτος της χώρας, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε μέρος σε διαδήλωση για την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων.

Η πόλη Ντεραά στα σύνορα με την Ιορδανία αποτελεί το προπύργιο του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ, που έχει «αγκιστρωθεί» στην εξουσία από το 1963.

Τη τελευταία εβδομάδα η πόλη, στο νότιο τμήμα της χώρας, έχει βρεθεί στο επίκεντρο των εξελίξεων εξαιτίας των χωρίς προηγούμενο διαδηλώσεων κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ο οποίος διαδέχθηκε τον πατέρα του Χαφέζ αλ Άσαντ που πέθανε το 2000 έπειτα από 30 χρόνια στην εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου