"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Συναισθηματικές διαταραχές, λόγω μειωμένης έκθεσης στον ήλιο Ευάλωτες οι γυναίκες στη "μελαγχολία του Σεπτέμβρη"

Μόλις επιστρέψατε από τις διακοπές σας και νιώθετε τη διάθεσή σας διαρκώς «πεσμένη»… Νιώθετε εκνευρισμό χωρίς λόγο, μελαγχολία και αδιαφορία για το σεξ ή και για τις κοινωνικές επαφές με τους φίλους σας; Τότε ενδέχεται να πάσχετε από SΑD, όπως και εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι στο δυτικό ημισφαίριο.

Σύμφωνα με νέες έρευνες στις ΗΠΑ η  φθινοπωρινή κατάθλιψη είναι επιστημονικό γεγονός και μάλιστα «χτυπάει» τις νεαρές γυναίκες, ηλικίας  20 ως 40 ετών,  οι οποίες δείχνουν πιο ευάλωτες στο λεγόμενο σύνδρομο SΑD (Seasonal Αffective Disorder, σύνδρομο εποχικής συναισθηματικής διαταραχής), που συνδέεται άμεσα με τη μείωση της έκθεσης στον ήλιο το φθινόπωρο και τον χειμώνα.


Κάθε Σεπτέμβριο και Οκτώβριο οι ψυχίατροι καταγράφουν σημαντική αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης που συνδέονται με την εποχή. Σύμφωνα με τον δρα Τόμας Βερ, ερευνητή του Εθνικού Ιδρύματος Ψυχικής Υγείας των ΗΠΑ (ΝΙΜΗ), το SΑD, που συνήθως εκδηλώνεται στις αρχές του φθινοπώρου και εξαφανίζεται στις αρχές του καλοκαιριού, είναι ένα αναγνωρισμένο σύνδρομο από το οποίο πάσχουν κυρίως γυναίκες. «Στις ΗΠΑ, το 80% των ασθενών με εποχική κατάθλιψη είναι γυναίκες 20 ως 40 ετών » λέει.

 Σύμφωνα με την επικρατέστερη θεωρία, οι πάσχοντες δεν «προσλαμβάνουν» αρκετό ηλιακό φως τον χειμώνα και έτσι ο οργανισμός τους παράγει μικρές ποσότητες μελατονίνης, ορμόνη που παράγεται από τον εγκέφαλο και ρυθμίζει τη διάθεση και την όρεξη.

Οσο για τη θεραπεία οι επιστήμονες συνιστούν φωτοθεραπεία με τη χρήση ειδικών λαμπών (lightboxes) που εκπέμπουν τενχνητό φως με μια ελαφρά μπλε απόχρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου