"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα
χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης."
Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010
Το Αφγανιστάν «µετακόµισε» στον Λευκό Οίκο
Τις έντονες έριδες που έχουν ξεσπάσει µεταξύ των συµβούλων του προέδρου Οµπάµα για θέµατα εθνικής ασφάλειας σχετικά µε τον πόλεµο στο Αφγανιστάν αποκαλύπτει ένα νέο βιβλίο. Κάποιοι από αυτούς θεωρούν πως η παρούσα στρατηγική δεν θα επιτύχει και τους τελευταίους 20 µήνες µαλώνουν και ανταλλάσσουν βαρείς χαρακτηρισµούς. Στο βιβλίο του διάσηµου δηµοσιογράφου Μποµπ Γούντγουορντ αποκαλύπτεται επίσης ότι η CΙΑ διαθέτει στο Αφγανιστάν «µυστικό στρατό» 3.000 ανδρών και ότι ο πρόεδρος της χώρας Χαµίντ Καρζάι πάσχει από µανιοκατάθλιψη και υποβάλλεται σε θεραπεία.
Το βιβλίο «Οι πόλεµοι του Οµπάµα» που έγραψε ο δηµοσιογράφος Μποµπ Γούντγουορντ, ο οποίος είχε αποκαλύψει και το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, περιγράφει µια κυβέρνηση βαθιά διχασµένη όσον αφορά τον πόλεµο στο Αφγανιστάν, ακόµα και αφότου ο πρόεδρος συµφώνησε να τριπλασιάσει τον αριθµό των στρατιωτών, εν µέσω υποψιών ότι οι στρατιωτικοί τον εξανάγκασαν να λάβει αυτή την απόφαση. Δύο από τους σηµαντικότερους συµβούλους του φαίνεται να πιστεύουν ότι η παρούσα στρατηγική - που έχει οδηγήσει και σε αύξηση των θυµάτων - δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσµα. Το βιβλίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 27 Σεπτεµβρίου, όµως χθες η εφηµερίδα «Νew Υork Τimes», που εξασφάλισε ένα αντίτυπο, δηµοσίευσε αποσπάσµατα.
Σε αυτά, ο Μπαράκ Οµπάµα περιγράφεται από συνεργάτες του ως «πρόεδρος µε τρόπους καθηγητή», ο οποίος αναθέτει στους συµβούλους του «ασκήσεις για το σπίτι». Επίσης αναφέρεται ότι είχε από την αρχή αποφασίσει ότι «έχω δύο χρόνια για το κοινό σχετικά µε αυτό το θέµα» και πίεζε τους συµβούλους του να του προτείνουν τρόπους να αποφευχθεί η κλιµάκωση. «Θέλω µια στρατηγική εξόδου» είχε δηλώσει, «διότι εάν συνεχισθεί ο πόλεµος στο Αφγανιστάν και φανεί ότι δεν έχει τέλος, θα χάσω όλο το Δηµοκρατικό Κόµµα».
Το βιβλίο βασίζεται σε διαβαθµισµένα έγγραφα και συνεντεύξεις µε τους πρωταγωνιστές, µεταξύ των οποίων και ο Μπαράκ Οµπάµα. Παρ ότι οι εσωτερικές έριδες της κυβέρνησης έχουν γίνει γνωστές, το 464 σελίδων βιβλίο αποκαλύπτει ότι είναι πολύ πιο έντονες απ ό,τι έχει περιγραφεί µέχρι σήµερα. Για παράδειγµα, ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που έχει επανειληµµένα εκφράσει τις αµφιβολίες του για την παρούσα στρατηγική, είχε χαρακτηρίσει τον ειδικό απεσταλµένο του Οµπάµα για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, Ρίτσαρντ Χόλµπρουκ, ως «τον πιο εγωιστικό µπάσταρδο που έχω συναντήσει ποτέ». Επίσης αρκετά κυβερνητικά στελέχη αντιµετώπιζαν µε απέχθεια τον σύµβουλο εθνικής ασφάλειας Τζέιµς Τζόουνς και εκείνος τους χαρακτήριζε «κατσαρίδες» και πολιτικούς που χρησιµοποιούν τακτικές «πολιτµπιρό» (της σοβιετικής ηγεσίας). Ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, επικεφαλής των αµερικανικών στρατευµάτων στο Αφγανιστάν, είπε ότι απεχθανόταν τις συνοµιλίες µε τον σύµβουλο του προέδρου Ντέιβιντ Αξελροντ διότι «παρουσίαζε τα πράγµατα όπως ήθελε και όπως τον βόλευε και σκεφτόταν µόνο τις δηµοσκοπήσεις».
Ο µυστικός στρατός
Ο Μποµπ Γούντγουορντ αποκαλύπτει ότι η CΙΑ διαθέτει έναν «µυστικό στρατό» 3.000 ανδρών στο Αφγανιστάν, που ονοµάζεται Αντιτροµοκρατικές Οµάδες Δίωξης στον οποίο συµµετέχουν και Αφγανοί. Στόχος τους είναι να συλλαµβάνουν και να σκοτώνουν Ταλιµπάν αναζητώντας ερείσµατα στις διάφορες φυλές που ζουν στις παραµεθόριες περιοχές. Παραθέτει επίσης αναφορές των µυστικών υπηρεσιών που δείχνουν ότι ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαµίντ Καρζάι πάσχει από µανιοκατάθλιψη και παίρνει φάρµακα, καταλήγοντας στο συµπέρασµα ότι οι έντονες αλλαγές στη διάθεση του Καρζάι δυσκολεύουν ακόµα περισσότερο τον Λευκό Οίκο στη συνεννόηση µαζί του.
Οσο για τον ίδιο τον Οµπάµα, οι περιγραφές του γνωστού δηµοσιογράφου συντείνουν στο ότι θεωρεί πως οι στρατιωτικοί διοικητές προσπαθούν να τον εξαναγκάσουν να πάρει αποφάσεις µε τις οποίες δεν συµφωνεί. Ακόµα και αφότου συµφώνησε να στείλει άλλους 30.000
στρατιώτες πέρσι, το Πεντάγωνο τού ζήτησε επιπλέον 4.500. Τότε, όπως αναφέρεται, ο Μπαράκ Οµπάµα έχασε την ψυχραιµία του και ξέσπασε: «Τελείωσα µε αυτό το θέµα!» φώναξε. Μάλιστα για να εξασφαλίσει ότι το Πεντάγωνο δεν θα δώσει τη δική του ερµηνεία στις αποφάσεις, υπαγόρευσε ένα έγγραφο έξι σελίδων, στο οποίο αναφέρει λεπτοµερώς την ανάπτυξη των στρατευµάτων στο Αφγανιστάν και τους στόχους τους.
«Εχω κουραστεί να σας υπερασπίζοµαι»
ΤΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ τους για την καθυστέρηση των αλλαγών που τους είχε υποσχεθεί εκφράζουν στον πρόεδρο Οµπάµα ψηφοφόροι του, σε διάφορες συναντήσεις που έχει µαζί τους σε όλη τη χώρα. «Εχω εξουθενωθεί να σας υπερασπίζοµαι», του είπε σε µια τέτοια συνάντηση στην Ουάσιγκτον η Βέλµα Χαρτ κοιτώντας τον στα µάτια. «Εχω απογοητευθεί και αρχίζω να χάνω την υποµονή µου περιµένοντας όλες αυτές τις αλλαγές που µας υποσχεθήκατε. Λέω συχνά µε τον σύζυγό µου ότι ενώ νοµίζαµε πως έχουµε φτιάξει τη ζωή µας και θα δώσουµε στις δύο κόρες µας όλα τα εφόδια που χρειάζονται, αρχίσαµε να ανησυχούµε ότι µπορεί και να ξαναγυρίσουµε στην εποχή που τρώγαµε χοτ ντογκ και φασόλια. Εµείς, οι οικογένειες της µεσαίας τάξης αποτελούµε τη ραχοκοκαλιά της Αµερικής και θα πρέπει να µας στηρίξετε». Ο πρόεδρος Οµπάµα της απάντησε:
«Κατανοώ την απογοήτευσή σας. Δεν έχω σκοπό να σας πείσω ότι όλα είναι όπως πρέπει. Δεν έχουµε φτάσει ακόµα εκεί».
Αποχωρεί ο αρχιτέκτων της οικονοµικής πολιτικής
ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ συντελούνται στο οικονοµικό επιτελείο του Μπ.
Οµπάµα, καθώς χθες ανακοινώθηκε ότι άλλοι δύο σύµβουλοί του αποχωρούν κυριότερη θεωρείται η παραίτηση του Λόρενς Σάµερς, αρχιτέκτονα της οικονοµικής πολιτικής της σηµερινής κυβέρνησης των ΗΠΑ. Ο Σάµερς θα αποχωρήσει στο τέλος του χρόνου, ενώ χθες υπέβαλε παραίτηση και ο Χέρµπερτ Αλισον, στέλεχος του υπουργείου Οικονοµικών, αρµόδιος για τον συντονισµό των προσπαθειών µε στόχο την ανάκτηση της σταθερότητας της οικονοµίας µετά το ξέσπασµα της κρίσης. Ετσι, από το τέλος της άνοιξης µέχρι σήµερα ο αριθµός των οικονοµικών συµβούλων του Οµπάµα που έχουν παραιτηθεί ανέρχεται πλέον στους τέσσερις. Ο 55χρονος Σάµερς, που ήταν ο κορυφαίος οικονοµικός σύµβουλος στον Λευκό Οίκο, θα επιστρέψει στη θέση που κατείχε ως καθηγητής στο Πανεπιστήµιο Χάρβαρντ. Στην ανακοίνωσή του για την αποχώρηση του Σάµερς, ο Οµπάµα αναφέρει: «Ενώ έχουµε πολλή δουλειά µπροστά µας για να διορθώσουµε τις ζηµιές που προκάλεσε η ύφεση, βρισκόµαστε σε καλύτερο δρόµο χάρη στα όχι και τόσο µικρά µέτρα που µας υπέδειξε η σοφία του Λάρι». Οι αποχωρήσεις πάντως από το οικονοµικό επιτελείο της κυβέρνησης σηµειώνονται σε µια στιγµή που οι δηµοσκοπήσεις δείχνουν πως οι αµερικανοί πολίτες αντιδρούν έντονα στο γεγονός ότι η ανάκαµψη δεν έχει προχωρήσει και η ανεργία παραµένει στο 9,6%.
Οι Δηµοκρατικοί µάλιστα φοβούνται ότι αυτό θα εκφραστεί αρνητικά για τους ίδιους στις ενδιάµεσες εκλογές για το Κογκρέσο, τον Νοέµβριο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου