"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ; ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ;



«Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ναυτικής Ημέρας, εκ μέρους του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της ελληνικής κυβέρνησης, απευθύνομαι σε κάθε Έλληνα ναυτικό. Ο συνδυασμός της επιχειρηματικής ισχύος των Ελλήνων εφοπλιστών και της ναυτοσύνης των Ελλήνων ναυτικών καθιστά την Ελλάδα παγκόσμια υπερδύναμη στον τομέα της ναυτιλίας». Αυτά είπε ο υπουργός την Τετάρτη.
Ποιος υπουργός; Αυτό είναι το θέμα. Το χαιρετισμό τον απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και όχι ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας όπως θα περίμενε κανείς.
Διότι απλούστατα ο υπουργός αυτός θεσμικά δεν υπάρχει! Δηλαδή το αλαλούμ με τις αρμοδιότητες συνεχίζεται. Ετσι αν κάποιος άσχετος με την ελληνική πραγματικότητα μάθει ότι ο υπουργός που είναι αρμόδιος για την Προστασία του Πολίτη έστειλε μήνυμα στην ελληνική ναυτιλία ενδέχεται, δικαιολογημένα, να αναρωτηθεί «τι το κακό έχει κάνει η ελληνική ναυτιλία και πρέπει να προστατέψουμε τον πολίτη από αυτήν;»
Η φαιδρή διάσταση του θέματος αυθόρμητα αναδύεται λόγω του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση. Στην πράξη όμως, η υπόθεση του υπουργείου που θα ασχολείται με τα θέματα της ελληνικής ναυτιλίας τείνει να αποτελέσει μεγάλο σημείο τριβής και αντιθέσεων με την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα.
Η οποία δικαιολογημένα, λόγω του μεγέθους της και της συμβολής της στην ελληνική οικονομική δραστηριότητα, αναρωτιέται ποιον λόγο εξυπηρετεί ο σχετικός πειραματισμός με τον κλάδο που διαρκεί ένα χρόνο. Εχουν περάσει σχεδόν είκοσι ημέρες από τον ανασχηματισμό ο οποίος προέβλεπε τη δημιουργία ενός... περίπου υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά η θεσμική σύσταση του σχετικού χαρτοφυλακίου και η ανάθεση αρμοδιοτήτων ακούγεται κάτι σαν ανέκδοτο στο χώρο.
Τομείς ευθύνης λέγεται ότι μεταφέρονται σε διάφορες πλευρές και το προεδρικό διάταγμα που θα νομιμοποιεί την ύπαρξη του υπουργείου αναμένεται από ημέρα σε ημέρα, από εβδομάδα σε εβδομάδα. Το υπουργείο είχε καταργηθεί τον Οκτώβριο του 2009 γιατί το πρώτο κυβερνητικό σχήμα έπρεπε να είναι μικρό και ευέλικτο.
Τώρα που το «σχήμα» ωρίμασε και έχασε αυτές τις ιδιότητες είναι παράδοξο το γεγονός ότι αγνοείται αυτό που ζητούν επισταμένως όλες οι συλλογικές οργανώσεις της ελληνικής ναυτιλίας.
ΝΙΚΟΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ
ΑΠΟ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου