"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Υπέρ των δικαιωμάτων των Ρομά ο πρόεδρος της Ρουμανίας

1
Ίσα δικαιώματα με όλους τους Ευρωπαίους πολίτες πρέπει να απολαμβάνουν οι Ρομά, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρουμανίας Τράιαν Μπασέσκου, τονίζοντας πως το ζήτημα που έχει προκύψει πρέπει να επιλυθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να καθορίσει μία ευρωπαϊκή στρατηγική για την ένταξη των Ρομά», δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως οι Ρομά είναι νομαδικός λαός και με τη στρατηγική αυτή πρέπει να διασφαλιστούν η απασχόληση και η εκπαίδευσή τους.


«Παρ’ ότι στα συμπεράσματα της συνεδρίασης του Συμβουλίου της ΕΕ το 2008 γινόταν σαφή αναφορά στη δέσμευση της Επιτροπής να παρουσιάσει τη στρατηγική της για την ενσωμάτωση των Ρομά το πρώτο εξάμηνο του 2009, η δέσμευση χάθηκε κι έτσι σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με το ίδιο φαινόμενο», ανέφερε ο Ρουμάνος πρόεδρος.


Ο κ. Μπασέσκου υπογράμμισε ότι με το πρόβλημα των Ρομά πρέπει να ασχοληθούν τα κράτη και όχι μόνον οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, προσθέτοντας πως είχε χθες στις Βρυξέλλες «μακρά συνομιλία» με τον Νικολά Σαρκοζί  για το ζήτημα του επαναπατρισμού από τη Γαλλία Ρουμάνων και Βούλγαρων Ρομά.


«Συμπεράναμε ότι κανένας τρίτος δεν μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα. Συμφωνήσαμε να συναντηθούμε σύντομα και να επιβεβαιώσουμε τη στρατηγική επίλυσης του προβλήματος», δήλωσε ο κ. Μπασέσκου.


«Το πρόβλημα μεταξύ Ρουμανίας και Γαλλίας θα επιλυθεί από τη Ρουμανία και τη Γαλλία και σας διαβεβαιώνω ότι θα το επιλύσουμε με σύνεση. Τόσο εγώ όσο και ο πρόεδρος Σαρκοζί συμφωνήσαμε ότι δεν χρειαζόμαστε διαμεσολαβητή να επιλύσει το πρόβλημα και ότι θα το διευθετήσουμε σε διμερές επίπεδο», ανέφερε ο πρόεδρος της Ρουμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου