"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Παράνομοι αεροψεκασμοί Τούρκων γεωργών στην Αν. Θράκη


Τη διαβεβαίωση ότι η Κομισιόν παρακολουθεί με προσοχή το ζήτημα των παράνομων αεροψεκασμών με απαγορευμένες ζιζανιοκτόνες ουσίες από Τούρκους καλλιεργητές στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης, έκανε ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης κ. Φούλε, απαντώντας στον ευρωβουλευτή της ΝΔ, καθηγητή κ. Γιώργο Παπαστάμκο.
Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Παπαστάμκος.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ευρωβουλευτή, οι αεροψεκασμοί έχουν απαγορευθεί και δεν πραγματοποιούνται στην Τουρκία από το 2006, με εξαίρεση την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς.
Μετά από πρόσφατες καταγγελίες για παράνομους αεροψεκασμούς, το Υπουργείο Γεωργίας της Τουρκίας κινήθηκε δικαστικά κατά ορισμένων ορυζοκαλλιεργητών, ενώ συνεργάζεται με σχετικούς φορείς όσον αφορά την χρήση αεροπλάνων για τέτοιες παράνομες δραστηριότητες. Στην περιοχή διενεργούνται εξάλλου αυτή την εποχή επιτόπιοι έλεγχοι.
Αναφορικά με τη χρήση ζιζανιοκτόνων, ο επίτροπος τονίζει ότι η γειτονική χώρα έλαβε σημαντικά μέτρα για την ενίσχυση του συστήματος που εφαρμόζει για τον έλεγχό τους, ώστε αυτό να ευθυγραμμιστεί με τη νομοθεσία της ΕΕ. Ωστόσο, ορισμένα ζιζανιοκτόνα τα οποία στην EE βρίσκονται στον κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών, δεν έχουν ακόμα αφαιρεθεί από τον κατάλογο αυτό στην Τουρκία και, επομένως, η χρήση τους είναι ακόμα νόμιμη. Η Τουρκία όρισε επίσης μεταβατική περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούνται τα αποθέματα των ζιζανιοκτόνων που δεν έχουν πλέον έγκριση.
Σημειώνεται ότι με νεότερη ερώτησή του προς τον κ. Φούλε, ο κ. Παπαστάμκος ζητεί να διευκρινιστεί ποιες είναι οι συνέπειες για τη δημόσια υγεία από τη χρήση των ουσιών αυτών, αλλά και κατά πόσον υφίσταται ευθύνη και των τουρκικών Αρχών για τους αεροψεκασμούς. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου