"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Η σατραπεία του ΔΝΤ η αναίδεια του Π. Τόμσεν



Ας πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Κύριος συντάκτης της τελευταίας επίθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έκθεση σατραπείας και θεσμικής αναίδειας, είναι ο εκπρόσωπός του στην Τρόικα της Ελλάδας Πόουλ Τόμσεν.
Είναι ασύλληπτη η θρασύτητα με την οποία το ΔΝΤ (που αποτελεί την ηγετική δύναμη των τριών) συμπεριφέρεται και διατυπώνει απόψεις, λες και πρόκειται για χώρα υπηκόων. Οπως τόνισε ορθά πριν γίνει υπουργός ο Χρήστος Παπουτσής, τα αρχικά μέλη της Τρόικας είναι μεσαία στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ε.Ε. Τίποτα περισσότερο. Μάλιστα, η νέα αντιπροσωπεία «ελεγκτών» και «εποπτών» της περασμένης Δευτέρας είναι ακόμη χαμηλότερου βαθμού. Οπότε;
Δεν είναι ντροπή για μια ευρωπαϊκή, δημοκρατική, σύγχρονη χώρα όπως η Ελλάδα να γίνονται δεκτοί αυτοί οι μικρομεσαίοι υπάλληλοι από υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς ως ισότιμοι; Σε πολύωρες συνεργασίες και «εξηγήσεις». Υπάρχει πολλαπλή παρεξήγηση ρόλων. Στο κάτω – κάτω έχουμε δανεισθεί από την Τρόικα με ορισμένους όρους και προϋποθέσεις. Δεν τους έχουμε εκχωρήσει (κι ας το πιστεύει αυτό ο πρωθυπουργός κι ας προβάλλει το Μνημόνιο ως ανώτερο κείμενο από το Σύνταγμα ή τη θεσμική βούληση της Βουλής) μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Εκπρόσωποι των δανειστών μας είναι. Δεν αποτελούν κυβερνήτες της χώρας στα πάντα. Είμαστε δανειζόμενοι, όχι υποτελείς.
Επιτέλους, οι συμφωνίες και οι όροι διεθνούς δανεισμού καθορίστηκαν από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το Συμβούλιο Αρχηγών, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και (μερικώς) από την ηγεσία του ΔΝΤ.
* Μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει το γεγονός επιπλέον ότι ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών συμπαρουσίασε στο Λονδίνο την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου σε ξένους επενδυτές, μαζί με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ κ. Π. Τόμσεν και τους άλλους δύο της μεσαίας Τρόικας (!). Δεν θα ήταν καλύτερο, αξιοπρεπέστερο, αποτελεσματικότερο να ήταν συμπαρουσιαστής ο κ. Λουκάς Παπαδήμος;
* Βεβαίως ο κ. Τόμσεν φέρεται ως ο συντάκτης της έκθεσης και των αιχμηρών διατυπώσεων κατά των εφοριακών συλλήβδην και αναιδώς, κατά της αρνητικής στάσης της Αντιπολίτευσης και ειδικά της Νέας Δημοκρατίας. Με ποιο δικαίωμα; Είναι ο σατράπης του ΔΝΤ και δεν το ξέρουμε; Οπως επίσης ο κ. Τόμσεν φέρεται από τη Ρηγίλλης να έκανε ανεπίτρεπτες διαρροές εις βάρος των απόψεων του Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντησή τους.
Ο κ. Τόμσεν και οι συν αυτώ είναι οπαδοί μιας αντίληψης μονόδρομου για την έξοδο από την κρίση. Τεχνοκράτης, όχι κυβερνήτης. Βολεύει σήμερα την κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από το Μνημόνιο και τις «εντολές» του. Ομως, η ίδια η έκθεσή του στο βάθος πρέπει να διαλύσει τις αυταπάτες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.
Φροντίζει να υπαινιχθεί τις (πρώτες) ευθύνες και όχι πλέον της Ν.Δ., να απειλεί με νέα μέτρα που θα λάβει ελεύθερα και με ευθύνη της η κυβέρνηση, να νίπτει ήδη τας χείρας του για τα αποτελέσματα των δικών του απαιτήσεων – αποφάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου