"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Μαζί του και τρεις υπουργοί Στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας για την οικονομική κατάρρευση

Ο συντηρητικός πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας Γκέιρ Χάαρντε και τρία μέλη του υπουργικού του συμβουλίου που κατηγορούνται για αμέλεια στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008 θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, αποφάνθηκε το Σάββατο αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η επιτροπή επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα της «έκθεσης Αλήθεια» που δημοσιοποιήθηκε τον Απρίλιο και που υπογραμμίζει την εξαιρετικά μεγάλη αμέλεια των βασικών πολιτικών ηγετών της χώρας καθώς και τραπεζιτών της εποχής της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος της Ισλανδίας, που οδήγησαν τη νήσο σε μια οικονομική κρίση άνευ προηγουμένου.

Όπως σημείωνε η έκθεση, τα μέλη της κυβέρνησης του Χάαρντε δεν είχαν τη δύναμη και τη θέληση να επιβάλλουν όρια στο οικονομικό σύστημα.

Στην 274 σελίδων έκθεσή της, η κοινοβουλευτική επιτροπή εκτιμά ότι, εκτός του πρώην πρωθυπουργού, στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας θα πρέπει να οδηγηθούν τρεις πρώην υπουργοί: ο Οικονομικών Αρνι Μάτιενσεν, ο υπουργός Εμπορίου Μπιοργκβίν Σίγκουρντσον και η Σόλρουν Γισλαντότιρ, υπουργός Εξωτερικών.

Η επιτροπή, τα μέλη της οποίας ήταν διχασμένα για τη στάση που θα έπρεπε να τηρήσουν, αποφάνθηκε τελικά ότι οι υπουργοί επέδειξαν αμέλεια και ζητά «να δικαστούν και να τιμωρηθούν καταλλήλως από το Ανώτατο Δικαστήριο».


Τη Δευτέρα το Κοινοβούλιο θα μελετήσει την έκθεση και θα διορίσει έναν εισαγγελέα καθώς και δικαστές που θα αποτελέσουν το Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, το 1905.

Οι ποινές του Δικαστηρίου, μπορεί να κυμανθούν από την επιβολή προστίμων μέχρι και τη φυλάκιση για μέχρι δύο έτη.

«Πρόκειται για μια σοβαρότατη κατηγορία κατά του πολιτικού μας συστήματος, των πολιτικών ανδρών, του κοινοβουλίου, του Χρηματιστηρίου και άλλων, πρόκειται για ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ανέφερε η πρωθυπουργός Γιοχάνα Σιγκουρντατότιρ, που ανήκει στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.


Υ.Γ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ;

2 σχόλια:

  1. Ποτέ οσο εμεις ο λαος- δεν το απαιτουμε.Αν καποιο λαμογιο μπει φυλακη,τοτε θα νιωσει αδικημενος λογω του οτι ξερει πολλα και για αλλους με συνεπεια να αρχισει να κελαηδαει...Αυτο ειναι που τρεμουν οι πολιτικοι.Αν συμβει αυτο θα εχουμε αλλαγη καθεστωτος και τοτε ολοι θα πρεπει να λογοδοτησουν.Λες να βγαλουν τα ματια τους μονοι τους αν δεν τους πιεσουμε εμεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ...
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.....
    ΦΙΛΕ ΠΙΠΕΡΑΤΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΣ (ΠΙΠΕΡΑΤΑ)
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ (ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ)ΘΕΛΟΥΝ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΦΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή