"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

"Δεν είμαι μαϊντανός και δεν έχω τέτοιες φιλοδοξίες"



“Δεν είμαι μαϊντανός, για να με βάλεις παντού, ούτε έχω τέτοιες φιλοδοξίες. Ουδέποτε άλλωστε υπήρξα προσωπικός συνεργάτης του πρωθυπουργού”. Οριστική απάντηση στα σχόλια που εμφάνιζαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο ιδιαίτερα ενοχλημένο που δεν συμμετέχει στον πρωινό καφέ του Μεγάρου Μαξίμου έδωσε ο ίδιος μιλώντας αποκλειστικά στη “ΜτΚ”.


“Έχω πολλή δουλειά να κάνω” τόνισε χαρακτηριστικά, εννοώντας τον σχεδιασμό για την ανάπτυξη, για την οποία πιστεύει πως μπορεί να στηριχθεί σε ιδιωτικές επενδύσεις και στους κανόνες της αγοράς, όπως είπε.


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θεωρεί πως όχι μόνο δεν είναι κομμένος από τον πρωινό καφέ, αλλά πως δεν έχει θέση σε αυτό το τραπέζι, στο οποίο συμμετέχει μόνο το επιτελείο των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού. “Ο πρωινός καφές είναι κάτι που διαχειρίζεται τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης σε στενή επαφή με τον πρωθυπουργό”, επισήμανε. “Ουδέποτε υπήρξα στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, δεν ήμουν στο γραφείο του. Ο ίδιος έχει προβλέψει τον ρόλο μου διαφορετικά”, ξεκαθάρισε ο κ. Πάγκαλος. Διασκεδάζοντας τα σχόλια που έγιναν και τον εμφανίζουν ενοχλημένο διαμήνυσε ότι “γενικά δεν είμαι μαϊντανός”, αφήνοντας και σαφείς αιχμές για όσους επιδιώκουν τέτοιους ρόλους.


Αναφερόμενος στην “πολλή δουλειά που έχει να κάνει”, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο ο ίδιος καλείται να συντονίσει, και προέβλεψε πως το 2012 οι ρυθμοί θα ενταθούν. “Ο ρυθμός ανάπτυξης εξαρτάται από ενδογενείς παράγοντες και τη διεθνή κατάσταση. Είναι προφανές ότι η διεθνής κατάσταση δεν μπορεί να ελεγχθεί από την Αθήνα”, υπογράμμισε στη δήλωσή του προς τη “ΜτΚ” ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. “Το χρέος μας είναι να εξασφαλίσουμε τους ενδογενείς παράγοντες. Η ανάπτυξη προχωράει με την ανάπτυξη των επενδύσεων. Το πρόβλημα της πενταετίας Καραμανλή και βασική αιτία της κρίσης που περνάμε είναι η πτώση και σε μερικές περιπτώσεις η εξαφάνιση των επενδύσεων σε πολλούς κλάδους”, ανέφερε και αισιόδοξος δήλωσε πως υπάρχουν ενδείξεις για μεγαλύτερη ανάπτυξη, αν όχι του χρόνου, σίγουρα το 2012.


Η μοναδική διέξοδος για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης είναι η στροφή στις ιδιωτικές επενδύσεις. “Δημόσιες επενδύσεις είναι δύσκολο να κάνουμε με τόσο αυστηρή διαχείριση των οικονομικών λόγω του ελλείμματος και του χρέους”, ξεκαθάρισε. “Αρα αυτό που απομένει είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις, που τώρα σκοντάφτουν σε μια σειρά από εμπόδια, γραφειοκρατικά ή άλλου είδους, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ορθολογικό τρόπο”, είπε.


Ο ίδιος δεν έδειξε να ανησυχεί μήπως υπάρξουν προβλήματα συντονισμού στο θέμα αυτό λόγω του πολυπληθούς κυβερνητικού σχήματος, υποστηρίζοντας πως γι’ αυτά τα θέματα οι αποφάσεις πρέπει να είναι κοινές και πολιτικά δεσμευτικές. “Αυτό δεν μπορεί να γίνει από κάθε υπουργείο ξεχωριστά. Χρειάζονται κοινές αποφάσεις, πολιτικά δεσμευτικές, μετά από συζητήσεις που θα μπαίνουν στην ουσία των πραγμάτων και θα αντιμετωπίζουν την κάθε περίπτωση μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος και του νόμου, αλλά με κριτήρια αγοράς και υψηλή αίσθηση της αναγκαιότητας”, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου