"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Τα αστέρια, η ομερτά και τα τρία εγκλήματα

Η αρχή έγινε με μία εκτέλεση σε εστιατόριο ομογενών στην Πολίχνη και η συνέχεια δόθηκε τον περασμένο Μάιο, όταν οι αστυνομικοί βρήκαν δύο Αρμένιους θαμμένους σε αγροτική περιοχή του Χορτιάτη.

Τέσσερα αστέρια χαραγμένα στον αγκώνα και στο γόνατο ενός 30χρονου Αρμένιου προσδιορίζουν ότι ο κύκλος αίματος των μαφιόζικων επιθέσεων παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις.
Μία δολοφονία “δι’ ασήμαντον αφορμήν” αποτέλεσε την αρχή, ακολούθησε μία εκτέλεση σε εστιατόριο ομογενών στην Πολίχνη και η συνέχεια δόθηκε τον περασμένο Μάιο, όταν οι αστυνομικοί βρήκαν δύο Αρμένιους θαμμένους σε αγροτική περιοχή του Χορτιάτη.
Ο 30χρονος Αρμένιος με το προσωνύμιο “Αρκάδης” ήταν ένας από τους νεκρούς στον λάκκο του καστανόδασους στον Χορτιάτη και αναγνωρίστηκε μέρες αργότερα από την αστυνομία. Μπορεί να μην είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές στην Ελλάδα, ωστόσο τα αστέρια που είχε χαραγμένα σε τατουάζ προδίδουν ότι πρόκειται για “βορ βζακόνια” (ανώτερος τίτλος στον χώρο του ρωσικού εγκλήματος). “Είναι και ορισμένοι που κάνουν μόνοι τους τέτοια τατουάζ, αλλά φαίνεται ότι δεν έχουν σχέση, είναι κλεφτοκοτάδες. Αυτός ήταν σκληρός”, υποστήριξε αστυνομικός που μίλησε στη “ΜτΚ”.
Η ιστορία του Χορτιάτη, όπως την παρουσίασαν οι αρχές ασφαλείας και περιλαμβάνεται στη δικογραφία που συνοδεύει δύο Αρμένιους 20 και 27 χρόνων που συνελήφθησαν, είναι αλήθεια ότι δεν έπεισε, πέραν του ότι οι δύο συλληφθέντες αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή με το έγκλημα και οι κατηγορίες σε βάρος τους στηρίζονται στο γεγονός ότι το αυτοκίνητο και τα παπούτσια τους βρέθηκαν λασπωμένα και μέσα στο όχημα υπήρχαν κηλίδες αίματος, αλλά είχε προηγηθεί καβγάς σε καφετέρια της Ηλιούπολης.
Οι αστυνομικοί ακόμη και μέσα στη δικογραφία δείχνουν ότι σε ένα σημείο έχασαν την υπόθεση, παρότι παρακολουθούσαν τον 27χρονο για την προηγούμενη εκτέλεση στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου. “Τον είδα να σπρώχνει βίαια έναν κοντύτερο και να τον επιβιβάζει σε αυτοκίνητο πράσινου χρώματος, το οποίο έφυγε. Επιβιβάστηκε μετά στο δικό του αυτοκίνητο και κινήθηκε προς την περιφερειακή”, περιγράφει στην κατάθεσή του αστυνομικός της Ασφάλειας. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην ίδια κατάθεση για τον ύποπτο αναφέρεται όλο το δρομολόγιο που ακολούθησε, αλλά ο αστυνομικός υποστηρίζει πως “στον Χορτιάτη τον χάσαμε και ζητήσαμε να γίνουν αναζητήσεις”. Μάλιστα, παρότι το επεισόδιο έγινε στις 2 τα ξημερώματα, οι δύο Αρμένιοι, που είναι ξαδέλφια, συνελήφθησαν στις 4.30 το πρωί στην οδό Λαγκαδά. Σύμφωνα με την εξήγηση των αστυνομικών, μέσα σε δυόμισι ώρες κατάφεραν να φτάσουν στο καστανόδασος, που βρίσκεται ακόμη ψηλότερα από το πάρκο κεραιών του Χορτιάτη, να σκοτώσουν τους δύο ομοεθνείς τους, μεταξύ των οποίων ο “Αρκάδης”, να τους θάψουν σε λάκκο βάθους ενάμισι μέτρο, και να επιστρέψουν στην οδό Λαγκαδά, όπου ακινητοποιήθηκαν.
Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί ο τρόπος που εντοπίστηκε ο λάκκος με τους δύο εκτελεσθέντες Αρμένιους, σε σημείο που ξεπερνά σενάρια αστυνομικών ταινιών. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν στη δικογραφία πως βρήκαν αποτυπώματα από ρόδες στη λάσπη, μία πέτρα κάτω από την οποία υπήρχαν χόρτα, “που σημαίνει ότι τοποθετήθηκε ως σημάδι” και μέσα στη νύχτα είδαν ότι σε ένα σημείο ήταν φρεσκοσκαμμένο το χώμα, οπότε αντιλήφτηκαν πως επρόκειτο για τάφο. Μετά τη σύλληψη πάντως των δύο Αρμενίων, αναζητούνται άλλοι τρεις, τα στοιχεία των οποίων φαίνεται να είναι γνωστά στις αρχές ασφαλείας και μάλιστα ένας από αυτούς ήταν παρών σε μία από τις προηγούμενες δολοφονίες.

Ανοιχτός ο κύκλος αίματος

Αστυνομικοί της Ασφάλειας που έχουν εμπειρία στη διερεύνηση μαφιόζικων εγκλημάτων στη Θεσσαλονίκη θεωρούν βέβαιο πως ο κύκλος αίματος για τις συνεχείς δολοφονίες άνοιξε τον Οκτώβριο του 2008 σε κεντρικό δρόμο της Νικόπολης και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, αφού σε διάστημα μικρότερο των δύο χρόνων έχουν χάσει τη ζωή τους τέσσερα άτομα.
Τότε νεκρός από σφαίρες είχε πέσει 24χρονος ομογενής από τη Γεωργία, επειδή αντέδρασε όταν δύο Αρμένιοι του έκλεισαν τον δρόμο με το αυτοκίνητό τους.
Για τον φόνο του νεαρού επί έναν χρόνο αναζητούταν από την αστυνομία 33χρονος Αρμένιος με το προσωνύμιο “Γκράντε”, ο οποίος συνελήφθη αφού παρακολουθούνταν για υποθέσεις εκβίασης και προστασίας σε νυχτερινά μαγαζιά. Ακολούθησε λίγους μήνες αργότερα η εκτέλεση 32χρονου Αρμένιου στην ταβέρνα “Τυφλίδα” της Πολίχνης. Το θύμα θεωρούνταν το πρωτοπαλίκαρο του “Γκράντε” και στο ίδιο τραπέζι το βράδυ της 16ης Φεβρουαρίου καθόταν και ο 27χρονος που συνελήφθη για το μαφιόζικο έγκλημα στον Χορτιάτη. Τόσο ο “Γκράντε”, που είναι στη φυλακή, όσο και το δεξί του χέρι, ο “Γκιόργκι”, που εκτελέστηκε στην “Τυφλίδα”, έχουν διακριτικά με τα οποία διακρίνονταν για τις θέσεις που καταλάμβαναν στην ιεραρχία του εγκλήματος.
“Θεωρείται βέβαιο πως οι υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους, αλλά το νήμα είναι δύσκολο να βρεθεί”, επιβεβαίωσε αξιωματικός της ΕΛΑΣ που γνωρίζει την πορεία των ερευνών και για τις τρεις υποθέσεις. Άλλωστε οι κακοποιοί που προέρχονται από πρώην σοβιετικές χώρες είναι γνωστοί για την ομερτά που διατηρούν, ξεκαθαρίζοντας μεταξύ τους τις υποθέσεις χωρίς την εμπλοκή των διωκτικών αρχών. Ακόμη όμως και οι θεωρίες των διωκτικών αρχών αλλάζουν με κάθε νέο μαφιόζικο χτύπημα. “Στην αρχή πιστεύαμε ότι οι δράστες της μίας δολοφονίας ήταν Γεωργιανοί, επειδή είχε γίνει το έγκλημα στη Νικόπολη. Τώρα βλέπουμε ότι τα θύματα είναι μόνο Αρμένιοι, υπάρχει περίεργο σύμπλεγμα μεταξύ τους”, κατέληξε.

Του Κώστα Καντούρη

2 σχόλια:

  1. Παρ τ αυγο και κουρευτο...
    23 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΚΑΙ 21 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΥΠΟΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΤΥΦΛΙΔΑΣ...
    Αυτη ηταν η αποφαση του δικαστηριου για τα πλαστα διαβατηρια που εβγαζαν...Ομως το κακο εγινε...Μπασανε εδω μεσα καθε καρυδιας καρυδι και τωρα αντε μαζεψτους.Τι να την κανω εγω την τιμωρια τους?Ολους αυτους τους "μαιμου" ποντιους θα τους στειλουν πισω?Αν κρινω απο την χαλαρη πολιτικη αστυνομευσης των συνορων μαλον οχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΠΙΠΕΡΑΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ
    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΧΑΛΑΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ,
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή