"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ;



Αθήνα


Αναγκαία για να αποφευχθεί η χρεοκοπία κρίνει ο ΣΕΒ τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Ωστόσο, επισημαίνει τον κίνδυνο έντασης της ύφεσης, -φόβο που μοιράζονται και άλλοι φορείς της αγοράς- ζητώντας άμεση προώθηση αναπτυξιακών μέτρων. Θα επεκταθούν τα σκληρά μέτρα περικοπών στον ιδιωτικό τομέα; «Η κρίση πλήττει εξίσου τον ιδιωτικό τομέα» απαντά -προετοιμάζοντας άραγε το έδαφος;- ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ.
Ωστόσο, ενθαρρυντικό είναι ότι ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης απαντώντας στο ίδιο ερώτημα ήταν κατηγορηματικός ότι «δεν θα μειωθεί καμία απολαβή εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα».
Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν μετά την από συνάντηση των εκπρόσωπων παραγωγικών (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) και συνδικαλιστικών φορέων (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ) με τον πρωθυπουργό.
Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Χάρης Κυριαζής δήλωσε ότι «τα μέτρα ήταν αναγκαία για να αποφύγει η χώρα μας την χρεοκοπία».
Ο κ. Κυριαζής είπε ότι ο ΣΕΒ εκτιμά πως τα μέτρα αυτά θα επιτείνουν την ύφεση και πως γι' αυτό τόνισε στην κυβέρνηση ότι πρέπει να πάρει άμεσα ένα πακέτο νέων μέτρων αναπτυξιακών, που δεν θα έχουν ταμειακό, αλλά παραγωγικό χαρακτήρα και θα στοχεύουν σε τρεις άξονες: την προσέλκυση επενδύσεων, την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την εξωστρέφεια της ελληνικής παραγωγής.
Ερωτηθείς αν υπάρχει θέμα επέκτασης των μέτρων στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Κυριαζής είπε ότι δεν τέθηκε τέτοιο θέμα «αλλά η κρίση πλήτει εξίσου τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα».
«Σκληρά» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση «για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της στάσης πληρωμών, από το ελληνικό κράτος, λόγω των πολλών λαθών, που έγιναν από τους διαχειριστές τους με τις πελατειακές σχέσεις».

«Από αύριο, όμως, θα πρέπει να αρχίσουμε όλοι, και κυρίως η κυβέρνηση, να μιλάμε για ανάπτυξη και παραγωγή, αλλά και για μέτρα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το μεγάλο πρόβλημα, που είναι μπροστά μας, της στάσης πληρωμών από την πραγματική οικονομία», τόνισε ο κ. Ασημακόπουλος.

«Το ταμείο είναι μείον, όμως δεν θα φθάσουμε ούτε στην παύση πληρωμών, ούτε στη στάση εμπορίου», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, και πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή έχουμε να διαχειριστούμε την επόμενη μέρα των μέτρων για να μη φθάσουμε μετά από ένα χρόνο στην ίδια θέση, που βρισκόμαστε σήμερα».

«Σχετικά με τον 13ο και τον 14ο μισθό δεν υπάρχει καμία σχέση με τον ιδιωτικό τομέα, δεν θα μειωθεί καμία απολαβή εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε ο κ. Κορκίδης ερωτηθείς αν τα μέτρα θα επεκταθούν και στον ιδιωτικό τομέα.
ΕΒΕΑ: κίνδυνος λουκέτου ΜμΕ
«Οι δραστικές περικοπές των δαπανών του δημόσιου τομέα είναι επιβεβλημένες, αλλά όχι με τον τρόπο που τις επιχειρεί η κυβέρνηση. Τα μέτρα, που ανακοίνωσε σήμερα, κινούνται δυστυχώς σε λάθος κατεύθυνση και το πιθανότερο είναι ότι θα υπονομεύσουν, αντί να ενισχύσουν, την προσπάθεια της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Μάλιστα, αν δεν υπάρξουν άμεσα αναπτυξιακά μέτρα, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν στη μείωση της κατανάλωσης και σε παρατεταμένη βαθιά ύφεση εξοβελίζοντας, έτσι, τα όποια δημοσιονομικά οφέλη προκύψουν, έστω και πρόσκαιρα, από τα σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κων.Μίχαλος.
«Ο κίνδυνος λουκέτου για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πλέον περισσότερο από κάθε άλλη φορά ορατός, γεγονός, που εκτός των άλλων, θα οδηγήσει στη μείωση των δημόσιων εσόδων και στην κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας» πρόσθεσε ο κ. Μίχαλος.

ΒΕΑ: πλήττονται οι ΜμΕ
Τα νέα μέτρα, μαζί με τους δημοσίους υπαλλήλους, πλήττουν κύρια τις μικρότερες επιχειρήσεις, σημειώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας που εκτιμά ότι οι κοινωνικές διαστάσεις του ζητήματος είναι πολύ σοβαρές, καθώς οι επιπτώσεις των μέτρων θα είναι άμεσες στη λειτουργία της αγοράς.

Το ΒΕΑ σημειώνει ότι «τα νέα μέτρα εισοδηματικής περικοπής στο δημόσιο τομέα πλήττουν για πρώτη φορά την πελατεία των ιδίων των κομμάτων, τα οποία με τις τακτικές τους οδήγησαν στην ανάπτυξη ενός υπέρογκου και αναποτελεσματικού δημοσίου τομέα και τα οποία φέρουν και το βάρος της σημερινής κατάστασής του».

Το ΒΕΑ προτείνει, προς αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον, ο δημόσιος τομέας να στελεχωθεί με απόλυτα ελεγχόμενες και αξιοκρατικές προσλήψεις, ορθά αμειβόμενο προσωπικό για την αξιοπρεπή διαβίωση των υπαλλήλων που θα αντιπροσωπεύουν επάξια την Ελληνική Πολιτεία και θα υπηρετούν αποτελεσματικά τον πολίτη.
ΞΕΕ: η αύξηση ΦΠΑ πλήττει τον τουρισμό
Η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, πλήττει σημαντικά τις τουριστικές επιχειρήσεις, επιδεινώνει, περαιτέρω, την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος στην παγκόσμια αγορά και τελικά θα προκαλέσει απώλεια εσόδων, ζημιώνοντας κατ' ουσία την εθνική οικονομία, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος.

Σύμφωνα με ΞΕΕ, ο τουριστικός τομέας θεωρεί απαραίτητο, η κυβέρνηση πέρα από τα περιοριστικά μέτρα, να προχωρήσει συγχρόνως και στη θέσπιση μέτρων ανάπτυξης και στήριξης του τουριστικού προϊόντος μας, το οποίο εκτός από την κρίση αφ' εαυτή, πλήττεται σημαντικά και από το διεθνές αρνητικό κλίμα που έχουν προκαλέσει οι οικονομικές επιδόσεις της χώρας μας.

7 σχόλια:

  1. Οτι και να λένε ξέρουμε πολύ καλά πως ο ιδιωτικός τομέας θα μπει στο παιχνίδι μόνο αν υποκύψουν στις πιέσεις των επιχειρηματιών.
    Αν υπάρχει έστω και ένα ψήγμα σοσιαλιστικής συνείδησης αυτό δεν πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ γιατί δεν αποφέρει και κανένα όφελος στον προυπολογισμό του κράτους παρά μόνο στις τσέπες των επιχειρηματιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γειά σας παιδιά!
    Δε νομίζω ότι οι επιχειρηματίες δε θα
    πιέσουν τη κατάσταση......
    θα επικαλεστούν ότι λόγω κρίσης και
    λόγω έλλειψης χρήματος θα κάνουμε αυτό
    που έκανε το κράτος....
    και βέβαια με τις ευλογίες της κυβέρνησης
    θα το πετύχουν...τα σενάρια τα έχουν έτοιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα κατάφεραν και διέλυσαν την εργατική ταξη.Τώρα ανωρθόνεται η ταξη των σκλάβων.Καλό σου βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γειά σου φίλε μου george-zampiakis
    H τάξη ναι,των σκλάβων,σωστά τα λες
    Δύσκολα χρόνια έρχονται....Τα πέτρινα χρόνια
    Αν και νομίζω πως αυτή η κυβέρνηση θα πέσει..
    και πρέπει να πέσει...Η Έλλάδα θα ζήσει
    τα χειρότερα.Ο θεός να μας ελεήσει........
    καλή σου νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑνώνυμοςΜαρτίου 05, 2010

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑνώνυμοςΜαρτίου 05, 2010

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑνώνυμοςΜαρτίου 05, 2010

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή