"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Tη μνήμη του Χρήστου Λαμπράκη τίμησε το Μέγαρο Μουσικής


Tη μνήμη του Χρήστου Λαμπράκη τίμησε το Μέγαρο Μουσικής

ΑΠΕ
Το Μέγαρο Μουσικής αποτελούσε όραμα του Χρήστου Δ.Λαμπράκη
Αθήνα


Με τις ερμηνείες διεθνούς βεληνεκούς καλλιτεχνών και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και άλλων προσωπικοτήτων τίμησε το βράδυ της Τετάρτης το Μέγαρο Μουσικής τον εμπνευστή και ιδρυτή του, Χρήστο Δ.Λαμπράκη. Η Αγνή Μπάλτσα, η Αννα Τόμοβα-Σίντοφ, ο Λεωνίδας Καβάκος, ο Χριστόφορος Σταμπόγλης, ο Μάριο Τσεφίρι, η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τον Αλέξανδρο Μυράτ και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον Βύρωνα Φιδετζή είπαν το δικό τους ξεχωριστό «αντίο» στον Χρ. Λαμπράκη στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» (πρώην Φίλων της Μουσικής).
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Κάρολος Παπούλιας, μαζί με αρκετούς άλλους εκπροσώπους του πολιτικού και του καλλιτεχνικού κόσμου. Ανάμεσά τους ο αντιπορόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας, ο υφυπουργός Υποδομών Ν.Σηφουνάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Σημίτης, ο Δ.Σιούφας, ο Π.Ευθυμίου και ο Τηλ.Χυτήρης -με τη σύζυγό του, Μαρία Φαραντούρη.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι Π.Ζούνη, Γιώργος και Αννα Νταλάρα, Α.Πρωτοψάλτη, Π.Τέτσης, Χρ.Μπότσογλου, Αγγ.Δεληβοριάς, Έλζα Λαμπράκη, Λένα Σαββίδη, Σταύρος Ψυχάρης καθώς και οι Μίνως Κυριακού, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Γιώργος Μπαμπινιώτης κ.ά.
Οι κορυφαίοι καλλιτέχνες που ερμήνευσαν στην εκδήλωση, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ιστορία του Μεγάρου, συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην πρώτη της σειράς εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί στην μνήμη Χρ.Λαμπράκη. Η εισαγωγή από τον Λόενγκριν του Ρίχαρντ Βάγκνερ και το Κοντσέρτο για βιολί, έργο 61, σε ρε μείζονα του Μπετόβεν με σολίστ τον μεγάλο Έλληνα βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο και τη σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υπό τον Βύρωνα Φιδετζή ξεκίνησαν το πρώτο μέρος.
Στο δεύτερο μέρος, οι διεθνούς φήμης ερμηνεύτριες Αγνή Μπάλτσα (μεσόφωνος) και Αννα Τόμοβα - Σίντοφ (υψίφωνος) ερμήνευσαν μαζί με τον Χριστόφορο Σταμπόγλη (βαθύφωνος) και τον Μάριο Τσεφίρι (τενόρος) το κύκνειο άσμα του Μότσαρτ, Ρέκβιεμ σε ρε ελάσσονα, KV 626. Τους ερμηνευτές πλαισίωσε η Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Καμεράτα(σε συνεργασία με μουσικούς της ΚΟΑ) υπό τον μόνιμο αρχιμουσικό της Αλέξανδρο Μυράτ. Συμμετέχει η Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μπουζάνη.
Στο σημείωμά του, ο πρόεδρος του ΟΜΜΑ Ιωάννης Μάνος ανέφερε: «Ο Χρήστος Λαμπράκης με την απαράμιλλη ευγένειά του και τη γενναιόδωρη καλοσύνη του μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη των συναισθημάτων που απαιτούνται για έναν καλύτερο κόσμο.

2 σχόλια:

  1. Σπουδαίος Ελληνας με μεγάλα οραματα για τον εαυτό του, την Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ.Θα έπρεπε η τωρινή κυβερνηση να του στήσει άγαλμα απ'εξω απο τα γραφεία της ή να τον αναδείξει...ακόμα και άγιο,αφού έχει δικό της αρχιεπίσκοπο.Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ!
    Για εργασιακούς λόγους τον είχα γνωρίσει
    προσωπικά,και ομολογώ ότι ήταν καταπληκτικός
    άνθρωπος...απλός, και προσιτός γλυκύτατος...
    Τώρα για Άγιος....δε νομίζω πως θα το ήθελε
    ούτε ο ίδιος,,γιατί τόσο απλός ήταν, που
    αν το άκουγε αυτό θα γελούσε ....Καλός κι απλός...ήταν...ο θεός να τον αναπαύσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή