"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Σε πλειστηριασμό δεκάδες σοβιετικά ενθύμια του Διαστήματος




Στο σφυρί η στολή Sokol KV-2 και το περισκόπιο πλοήγησης ενός Soyuz (Πηγή: Waddington's)
Οτάβα


Τμήματα των διαστημικών σκαφών Soyuz, ένας πίνακας ελέγχου από τον διαστημικό σταθμό Mir και η στολή του κοσμοναύτη Ανατόλι Αρτσεμπάρσκι είναι μερικά από τα δεκάδες αντικείμενα του σοβιετικού διαστημικού προγράμματος που βγαίνουν στο σφυρί αυτόν τον μήνα στον Καναδά.
«Κρατώντας όλα αυτά τα αντικείμενα παίρνεις μια αίσθηση του μεγέθους του σοβιετικού διαστημικού προγράμματος» σχολίασε στo AFP ο Σον Κιν, εκπρόσωπος του καναδικού οίκου πλειστηριασμών Waddington's.
«Είναι παράξενο να κοιτάζεις πίσω στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου, δεδομένου του σημερινού κλίματος συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία [και τη Δύση]. Μοιάζει σαν να πέρασαν αιώνες, στην πραγματικότητα όμως έληξε μόλις πριν από 20 χρόνια» συνέχισε.
Το πυραυλικό-διαστημικό πρόγραμμα της Σοβιετικής Ένωσης ξεκίνησε τη δεκαετία του 1930 και πέτυχε πολλές πρωτιές: τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο (τον Sputnik το 1957), την πρώτη εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, τον πρώτο άνθρωπο σε τροχιά (τον Γιούρι Γκαγκάριν το 1961) και τις πρώτες εκτοξεύσεις αποστολών στον Αρη και την Αφροδίτη.
Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, εκατοντάδες αντικείμενα του διαστημικού προγράμματος εμφανίστηκαν σε πλειστηριασμούς σε όλο τον κόσμο. Πωλητής των αντικειμένων στη δημοπρασία του Waddington's είναι ένας μετανάστης από την Ανατολική Ευρώπη που δημιούργησε την εντυπωσιακή συλλογή τα τελευταία 20 χρόνια.
Χιλιάδες δολάρια αναμένεται να αποφέρουν μια κονσόλα ελέγχου από τον διαστημικό σταθμό Mir, η στολή Sokol KV-2 του κοσμοναύτη Ανατόλι Αρτσεμπάρσκι, ένα περισκόπιο πλοήγησης από Soyuz, και ένα τηλεσκόπιο που χρησιμοποιούσαν οι κοσμοναύτες της αποστολής Almaz για να κατασκοπεύουν τις ΗΠΑ από το Διάστημα.
Εκτός από τον πλειστηριασμό των σοβιετικών ενθυμίων, οι λάτρεις του Διαστήματος μπορούν να συμμετάσχουν και στον πλειστηριασμό της NASA για την πώληση των διαστημικών λεωφορείων και διαφόρων άλλων αντικειμένων όταν τα σκάφη αποσυρθούν οριστικά το 2011.

2 σχόλια:

  1. Σε λίγο και οι Έλληνες θα βγαζουν τα νησια τους σε πληστηριασμό για να ξεχρεώσουν τα χρωστούμενα στους Γερμανούς.Που καταντήσαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kαλησπέρα george-zampiakis
    Πολύ καλή η παρατήρησή σου,και
    ομολογουμένως εύστοχη!!!
    Τελικά σε λίγο θα έχουμε κατοχικά
    χρόνια...και με πείνα αφού θα
    έχουμε πρόβλημα επιβίωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή