"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

kaminis Ένας άστεγος νεκρός από το ψύχος. Κύριε δήμαρχε Αθηναίων, φταίτε και εσείς.

kaminis
Ένας άστεγος νεκρός από το ψύχος. Κύριε δήμαρχε Αθηναίων, φταίτε και εσείς. Μην τα ρίχνουμε όλα στην οικονομική κρίση... Και φταίτε, γιατί με τις ατομοκεντρικές σας προσεγγίσεις σε βάθος χρόνου, συντελέσατε στο να σπάσει αυτό που αποκαλείται «κοινωνική αλληλεγγύη».
Και αυτό το κάνατε, υπονομεύοντας θεσμικά τους (καθόλα συντηρητικούς κατά τη λογική σας) οικογενειακούς δεσμούς στη χώρα μας. Έτσι, οδηγήθηκαν στο να περιφέρονται άσκοπα στην πόλη μας άνευ βοηθείας, υγιείς αλλά και ψυχοπαθείς, αλκοολικοί και τοξικομανείς συμπολίτες μας (σχεδόν όλοι τους έχουν συγγενείς) και συνάνθρωποί μας (μεταξύ των και λαθρομετανάστες, που δεν είχαν την «τύχη» να συμπεριλαμβάνονται στους, υπό την προστασία των «διαφόρων» συνιστωσών και των άλλων αριστεριστικών υποδιαιρέσεων και των ΜΚΟ, «προνομιούχους» εγκλείστους στο μέγαρο Υπατία).
Με τις δογματικές πολιτικές σας κ. Καμίνη, τις οποίες τις είδαμε στου Φιλοπάππου την Καθαρά Δευτέρα, σύντομα η ελληνική πρωτεύουσα θα έχει το ίδιο πρόβλημα που έχουν και άλλες πόλεις, όπως το Λονδίνο, αλλά και όλες σχεδόν οι αμερικανικές μεγαλουπόλεις: πολλούς αστέγους. Αυτό δεν εκπλήσσει βέβαια όσους γνωρίζουν τι κρύβεται πίσω από τα ιδεολογήματα τα οποία ευαγγελίζεστε. Έχετε ιδεολογική ατζέντα, όπως έχουν και τα κόμματα που σας στήριξαν στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου. Και είναι αποκρουστική στην κυριολεξία.
Και αυτό που λέω δεν είναι «εχθροπάθεια» κ. δήμαρχε, είναι μια καθόλα αντικειμενική παρατήρηση. Η φιλελευθεροποίηση των κοινωνικών σχέσεων, οδήγησε στη χαλάρωση των οικογενειακών δεσμών και στην απο-ιεροποίησή τους και φυσικά, στην αύξηση των αστέγων. Φαίνεται όμως ότι οι τελευταίοι, δεν έχουν «δικαιώματα». Αν είναι και Έλληνες, τότε απλά, κατά τους αριστεριστές που σας περιβάλλουν, δεν έχουν απολύτως κανένα «δικαίωμα».
Κάνατε βέβαια κάποια πράγματα: μοιράσατε κουβέρτες, υπνόσακους, σούπα και ροφήματα. Αλλά, πήρατε μέτρα εναντίον των συνεπειών των ίδιων των πολιτικών σας ως Συνηγόρου του Πολίτη. Εμείς, θα προτιμούσαμε, να μην υπάρχουν άστεγοι και ατομοκεντρικές και ελευθεριακές πολιτικές που δημιουργούν άστεγους.
Το να μην είναι κανείς άστεγος, συνιστά και αυτό «δικαίωμα» κύριε πρώην Συνήγορε του Πολίτη. Μας είπατε ότι «όταν μάλιστα το κρύο, οι κακουχίες ή η εξάρτηση από ουσίες οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους σε έναν παγερό, ανώνυμο θάνατο στο δρόμο, τότε το φαινόμενο λαμβάνει διαστάσεις τραγωδίας».
Συμφωνούμε. Όμως, επιμένουμε: αναζητείστε τις δικές σας ευθύνες. Ο ανώνυμος θάνατος στο δρόμο, στον οποίο αναφέρεστε, αποτελεί προϊόν της συστηματικής υπονόμευσης των οικογενειακών δεσμών και της γενικότερης απο-ιεροποίησης της ζωής. Ως αφοσιωμένος ορθολογιστής, ίσως αντιλαμβάνεστε τι εννοώ εγώ ο ανορθολογιστής... 
Τελικά κ. Καμίνη, ακολουθείτε την πεπατημένη. Δεν κομίζετε τίποτε καινούριο ως επικεφαλής της δημοτικής αρχής. Δεν προλαμβάνετε, προσπαθείτε να «λύσετε». Αποτελείτε κομμάτι του προβλήματος και όχι της λύσης. Αν νομίζετε πάντως ότι μοιράζοντας υπνόσακους και κουβέρτες «λύνετε» τα κοινωνικά προβλήματα, πλανάστε πλάνη οικτρά. Τα προβλήματα είναι καλύτερα να τα προλαμβάνουμε. Το απευχόμαστε, αλλά με τη λογική με την οποία πολιτεύεστε... 
Νίκος Χιδίρογλου 
Ε.Ω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου