"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Κυπριακές σημαίες υψώθηκαν στην επίσκεψη Νταβούτογλου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ
«Αχμέτ φεύγοντας πάρε μαζί σου και το τουρκικό προξενείο», «ναι στο ευρωπαϊκό μέλλον, όχι στο οθωμανικό παρελθόν», έγραφαν τα πλακάτ που σήκωσε μικρή ομάδα ατόμων την ώρα που ο Τούρκος υπουργός συνομιλούσε κεκλεισμένων των θυρών με τον Σωκράτη Ξυνίδη και τον Άρη Γιαννακίδη
Κυπριακές σημαίες και πλακάτ με συνθήματα, υψώθηκαν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, την ώρα που μέσα βρίσκονταν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Η επίσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας ήταν η μοναδική επίσημου χαρακτήρα, την οποία πραγματοποίησε χθες στην Κομοτηνή ο υπουργός. Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπη Παύλος Δαμιανίδης υποδέχτηκε τον κ. Νταβούτογλου στην είσοδο της Περιφέρειας και τον οδήγησε στον πρώτο όροφο, όπου τον περίμεναν ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης, ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο πρέσβης Αλέξης Αλεξανδρής και μουσουλμάνοι περιφερειακοί σύμβουλοι από Ξάνθη και Ροδόπη. Η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ενώ κανένας δεν θέλησε μετά το τέλος αυτής να προβεί σε δηλώσεις. Πάντως από όσα έγιναν γνωστά συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης και περιφερειακών διμερών συνεργασιών. Επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η διάθεση συνεργασίας και η προώθηση περαιτέρω σχέσεων εμπιστοσύνης των δύο λαών. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε μηδέν πρόβλημα με τους γείτονες, αλλά μάξιμουμ συνεργασία, είπε από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός και πρόσθεσε ότι η συνεργασία με τους φορείς της Περιφέρειας Α.Μ.- Θ μπορεί να επιτευχθεί σε πολλούς τομείς. Η συνάντηση έκλεισε με ανταλλαγή δώρων μεταξύ του περιφερειάρχη και του Αχμέτ Νταβούτογλου.



Αντιδράσεις για το «γεμάτο με οθωμανικούς συμβολισμούς» ταξίδι του Τούρκου υπουργού

Όσο όμως η συνάντηση βρίσκονταν σε εξέλιξη μία μικρή ομάδα ατόμων ακροβολίστηκε στο πεζοδρόμιο μπροστά στην είσοδο της παλιάς Νομικής και σήκωσε κυπριακές σημαίες και πλακάτ, με τα οποία δήλωναν ότι ο Τούρκος υπουργός είναι ανεπιθύμητος στην περιοχή. «Αχμέτ φεύγοντας πάρε μαζί σου και το τουρκικό προξενείο» έγραφε κάποιο πλακάτ, «ναι στο ευρωπαϊκό μέλλον, όχι στο οθωμανικό παρελθόν», έγραφε κάποιο άλλο.
Γεμάτο με οθωμανικούς συμβολισμούς, χαρακτήρισε το ταξίδι του υπουργού από τον Έβρο μέχρι την Θεσσαλονίκη, ο επικεφαλής της παράταξης «Σπάρτακος» στο δήμο Κομοτηνής Νεκτάριος Δαπέργολας, δηλώνοντας τα εξής: «Δεν έχει καμία δουλειά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών εδώ, ούτε και εμείς ως κυρίαρχη πολιτεία να του δίνουμε βήμα, την ώρα που η Τουρκία υπονομεύει συνεχώς την εθνική ασφάλεια στην Θράκη, στο Αιγαίο και κατέχει στρατιωτικά την μισή Κύπρο. Πρέπει να τελειώσει αυτό το παραμύθι της υποτιθέμενης ελληνοτουρκικής φιλίας και συνύπαρξης, όσο το παιχνίδι παίζεται με αυτούς τους όρους. Είμαστε φυσικά υπέρ της φιλίας, αλλά εφόσον θα αποδειχτεί ότι η θέληση της Τουρκίας είναι όντως αυτή. Αυτό δεν έχει φυσικά μέχρι τώρα αποδειχτεί. Γι’ αυτούς τους λόγους διαμαρτυρόμαστε και για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που είναι μια συνεχής πρακτική στην Τουρκία, στην Κύπρο και εναντίων των Κούρδων και εναντίων όλων των προοδευτικών και αριστερών που υπάρχουν στην Τουρκία αυτή την στιγμή. Δεν μπορεί ενώ η Τουρκία είναι μια φασιστική χώρα, να εγείρει θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και να καταγγέλλει διεθνώς την χώρα μας, ότι παραβιάζει τα δικαιώματα της μειονότητας στην Θράκη. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα και τα καταγγέλλουμε».



Τη σιωπηρή διαμαρτυρία επέλεξαν μέλη της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Κομοτηνής, που αρκέστηκαν να καταδικάσουν την επίσκεψη του Τούρκου υπουργό στην Κομοτηνή. Η διαμαρτυρία διήρκησε όσον και η παραμονή του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Περιφέρεια. Μάλιστα η προσωπική του ασφάλεια φρόντισε να μεταφέρει το αυτοκίνητό του μπροστά στην είσοδο του κτιρίου, προκειμένου ο υπουργός να μην έχει άμεση επαφή με τους διαμαρτυρόμενους. Οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν αμέσως μετά την αναχώρηση του κ. Νταβούτογλου.

.xronos
Δήμητρα Συμεωνίδου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου