"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

“Ερωτευμένος” με την Θεσσαλονίκη δηλώνει ο Νταβούτογλου και θέλει και τζαμί !

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!

ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟΣ!!!

ΚΑΙ Ο ΚΑΡΠΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΑΥΤΗΣ 
ΕΝΑ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ
ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

Την αισιοδοξία του για την οικοδόμηση μιας «καινούργιας ελληνοτουρκικής φιλίας» και «ενός καινούριου ελληνοτουρκικού άξονα» υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου πρόσθεσε ότι μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα έχει «μια ακόμη πιο αισιόδοξη εικόνα» για τις σχέσεις των δύο χωρών και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και τις τοπικές αρχές για την «φιλοξενία» τους.
Σε ερώτηση για το Καστελόριζο ο κ. Νταβούτογλου είπε «ότι δεν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα και δε θέλω να επαναλάβω» παραπέμποντας στις εξηγήσεις, που έδωσε στην Αθήνα.
Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε «ερωτευμένος» με τη Θεσσαλονίκη, για την οποία είπε ότι ιστορικά αποτελούσε, χάρη στο λιμάνι της, «σπουδαίο εμπορικό και πολιτισμικό κέντρο» και τόνισε ότι μπορεί να ξαναγίνει «παγκόσμιο κέντρο εμπορίου και πολιτισμού».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο κ. Νταβούτογλου έθεσε στον κ. Μπουτάρη θέμα λειτουργίας τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου.
Ο κ. Μπουτάρης εξήγησε ότι το θέμα του τζαμιού είναι ζήτημα της κεντρικής διοίκησης και στη συνέχεια, στις δηλώσεις του, τον διαβεβαίωσε δημόσια ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διευκολύνει τους μουσουλμάνους «για την άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων τους και τη δημιουργία ενός κοιμητηρίου που έχει προγραμματιστεί».
Τόνισε δε ότι θα εργαστεί για την ανάδειξη της πολυπολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης.
«Η πόλη έχει ανοιχτή την αγκαλιά της για τους Τούρκους αδελφούς μας για επιχειρηματικές, πνευματικές, καλλιτεχνικές και άλλες δραστηριότητες που θα μας φέρουν ακόμη πιο κοντά», κατέληξε ο κ. Μπουτάρης.
Νωρίτερα, ο κ. Νταβούτοβλου επισκέφθηκε το τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης, όπου έγινε δεκτός από τον τούρκο πρόξενο Χουσείν Οζτεμίρ.
Συνοδευόμενος από τον πρόξενο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επισκέφθηκε το γειτονικό καφέ «Πρίγκηπος» και ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες του και το προσωπικό, που πριν λίγους μήνες είχαν συμβάλει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην εξωτερική περίφραξη του τουρκικού προξενείου, που είχε προκληθεί από ρίψη μολότοφ.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Νταβούτογλου στο τουρκικό προξενείο ομάδα Κυπρίων φοιτητών της ΠΕΟΦ διαδήλωσε ειρηνικά με πανό, στο απέναντι πεζοδρόμιο, φωνάζοντας συνθήματα για το Κυπριακό.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών το απόγευμα γευμάτισε σε εστιατόριο της πόλης, ενώ αναχωρώντας σταμάτησε για λίγο στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και συνέχισε για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
Επίσκεψη στην Καβάλα
Το πρωί ο κ. Νταβούτογλου επισκέφθηκε την Καβάλα, από την οποία δήλωσε εντυπωσιασμένος.
Ο κ. Νταβούτογλου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, κατέλυσε στο ιστορικό ξενοδοχείο «Ιμαρέτ», στην παλιά πόλη της Καβάλας, το οποίο κατασκευάστηκε μεταξύ του 1817 και του 1821 από τον Μεχμέτ Αλή, τον μετέπειτα ιδρυτή του σύγχρονου αιγυπτιακού κράτους.
Περπάτησε στον κεντρικό δρόμο της παλιάς πόλης και επισκέφθηκε το κονάκι (σπίτι) του Μεχμέτ Αλή στη χερσόνησο της Παναγίας, όπου δεσπόζει το επιβλητικό ορειχάλκινο άγαλμα του ιδρυτή του σύγχρονου αιγυπτιακού κράτους.
Συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση, το Δήμο Καβάλας και το Ινστιτούτο για τη διατήρηση και την προστασία της ιστορικής κληρονομίας που φανερώνει την κοινή ιστορία τριών λαών της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Αιγύπτου.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το κτίσμα της Παλιάς Μουσικής (Χαλίλ Μπέη Τζαμί) που η κατασκευή του χρονολογείται στα μέσα του 16ου αιώνα.
Το παλιό τζαμί αποτελούσε μέρος ενός ευρύτερου συγκροτήματος κτιρίων που περιλάμβανε και ένα ιεροδιδασκαλείο.
Το τζαμί και ο μεντρεσές ανακαινίστηκαν εκ βάθρων από το Δήμο Καβάλας και τη 12η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και σήμερα χρησιμοποιείται ως χώρος πολιτισμού.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου