"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Έκρηξη και διαρροή ραδιενέργειας στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα στην Ιαπωνία

«Δεν είναι πιθανό να υπάρξει μια καταστροφή τύπου Τσέρνομπιλ σε έναν αντιδραστήρα ελαφρού ύδατος.
Την έκρηξη και τη διαρροή ραδιενέργειας στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα στην Ιαπωνία επιβεβαίωσε και επίσημα η κυβέρνηση της Ιαπωνίας. Μάλιστα, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε τέσσερις ώρες μετά την έκρηξη, ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν εμφανίστηκε καθησυχαστικός, ανακοινώνοντας ότι το κέλυφος του αντιδραστήρα του πυρηνικού εργοστασίου δεν έχει υποστεί ζημιές και τα επίπεδα ραδιενέργειας έχουν μειωθεί. Παράλληλα, κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.
Νωρίτερα, οι αρχές της Ιαπωνίας είχαν προειδοποιήσει για ενδεχόμενο τήξης στον αντιδραστήρα. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματισμένους εργάτες, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία TEPCO που διαχειρίζεται τον αντιδραστήρα, η έκρηξη προήλθε από μετασεισμό.
Οι τοίχοι ενός κτηρίου έχουν καταρρεύσει, ενώ η ιαπωνική τηλεόραση ζήτησε από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να μην βγουν καθόλου από τα σπίτια τους.
Η ιαπωνική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ότι το κέλυφος του αντιδραστήρα του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα 1, όπου σημειώθηκε έκρηξη, δεν έχει υποστεί ζημιές και ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας έχουν μειωθεί, ενώ κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

«Λαμβάνοντας σταθερά μέτρα θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε κανένας να μην αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας», δήλωσε ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε τέσσερις ώρες μετά την έκρηξη στον αντιδραστήρα του Φουκουσίμα 1.

«Θα ήθελα όλος ο κόσμος να προσέξει τις πληροφορίες που δίνει η κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης και να δρα με ψυχραιμία» πρόσθεσε ο Καν και χαρακτήρισε το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν χθες τη χώρα του «εθνική καταστροφή χωρίς προηγούμενο».

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Γιουκίο Εντάνο διαβεβαίωσε ότι το κέλυφος του αντιδραστήρα του Φουκουσίμα 1 δεν έχει υποστεί «καμία ζημιά», επικαλούμενος τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία ηλεκτροδότησης της Ιαπωνίας Tokyo Electric Power Co (TEPCO) η οποία διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο.

Πρόσθεσε εξάλλου ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας "έχουν μειωθεί" μετά την έκρηξη.

Νωρίτερα η TEPCO, είχε προχώρήσει στην ελεγχόμενη έκλυση ραδιενεργού ατμού για να αντιμετωπίσει την αφύσικα υψηλή πίεση σε τουλάχιστον έναν αντιδραστήρα στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό της εργοστάσιο Φουκουσίμα 2, αφού έκανε το ίδιο και στο εργοστάσιο Φουκοσίμα 1, όπου οι αντιδραστήρες αντιμετώπιζαν πρόβλημα. Τα επίπεδα ραδιενέργειας στην αίθουσα ελέγχου μετρήθηκαν 1.000 φορές πάνω από το φυσιολογικό όριο.

Στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φουκοσίμα εντοπίστηκε ραδιενεργό Κάσιο. Το εύρημα έρχεται να ενισχύσει τους φόβους για τήξη του πυρήνα του, που δημιουργήθηκαν μετά τη μέτρηση υψηλών ραδιενεργών επιπέδων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό, στον οποίο η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος μετά το φονικό σεισμό έθεσε εκτός λειτουργίας τα συστήματα ψύξης.

«Δεν είναι πιθανό να υπάρξει μια καταστροφή τύπου Τσέρνομπιλ σε έναν αντιδραστήρα ελαφρού ύδατος.
Η απώλεια ψύξης σημαίνει αύξηση της θερμοκρασίας, αλλά ταυτόχρονα σταματά την αντίδραση» δήλωσε ο Ναότο Σεκιμούρα, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Ακόμα και εάν πραγματωθεί το χειρότερο δυνατό σενάριο, θα σημάνει ότι θα υπάρξει διαρροή ραδιενέργειας και ζημιά στον εξοπλισμό, αλλά όχι έκρηξη. Εάν η διαδικασία αποδέσμευσης ραδιενεργού ατμού γίνει με προσοχή θα υπάρξει διαρροή λίγης ραδιενέργειας. Ασφαλώς όχι πέραν μιας ακτίνας 3χλμ, διαβεβαίωσε.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας που παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι παραδόθηκε ψυκτικό υγρό στην Ιαπωνία για χρήση σε πυρηνικό εργοστάσιο. Εντούτοις, δεν ήταν σαφές εάν το ψυκτικό αυτό υλικό χρησιμοποιήθηκε τελικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου